Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..
Km de 80 kuruş eder,bende lpg takalı 10 gün oldu daha düzene girmedi dün 95 tl gaz 145 km yaptı delirdim ,montajda v.8 diye büyük delikli meme takmışlar , tekrar orj dar memeleri taktılar , dolumda belli olacak,lakin artık 70 kuruş yakıta razı olmamız gerekiyor ,özellikle yeni zamdan sonra.
Ben ölçümümü depoyu tam fulleyerek 100-150 km gidip üzerini tekrar aynı pompadan fulleyip yapıyorum.Sıkışık trafikte (arada gazlıyorum) krş hesabı 0,53-0,56 krş yakıyor.Hafif araziye de çıkmışsam arada; 0,58-0,60 krş a çıkıyor.Normal trafikte de 0,50 krş.Ama lpg prins ve daha geçen yıl takılmış.Ayda 1,000 km civarı yapıyorum ve ayda 50 tl de benzin alıyorum.yani yakıtım net ortalama benzin dahil ; 0,55 krş
Araçta offroad modifikasyonu varsa 0,65 krş altına asla düşmez.Benim aracım standart
Bu arada aracımda catalizatör iptal ve egzos var.Egzosta çok aşırı basarsan yakıt artar ama az basarsan catalizatör sıkıştırması olmadığından bilinenin aksine yakıt çok çok az da olsa düşer
Temmuz ayı fişlerini şimdi topladım 750 tl vermişim yakıta.1,0 corsa alsam yada 1,5 clio dci ayda 1,000 km de 210 tl yakarım.kalan 540 tl ile de sıfır araba taksiti öderim.yapsammı))arada ben böyle aslanın .... diyesim geliyor ama hor hor hor sesini duyunca yada araziye çıkınca ağzımı tutuyorum
5.2 motor verilerini vereyim ben de. Alalı 2 hafta oldu daha o yüzden hala hevesimi alamadığımdan basıyorum sanırım . İlk depomda 100kmde 26 litre yaktım, genel olarak ışıklı trafikte. 2.depomda da 100 kilometrede 20-21 litre arası yaktım, yine ışık trafiğinde. Reklam yapmak gibi olmasın ancak belki bende değişen tek şey sürüşüm değildir diye söylemek de isterim, ilk depoda Opet ikinci depoda PO'dan gaz almıştım. Belki bir farkı vardır. Uzun yolda ise 100 kmde 14-15 litre harcıyor. Benzinde tüm değerler 1 litre düşüyor.
ben asla ve asla PO dan gaz yada benzin almam. o firmadan tam 3 kere farklı araçlarla kazık yedim. ödediğim para zıkkım olsun inşallah.
opet en düzgünü bence.
4.0 için son veriler şöyle 3500 km ortalaması yarısı uzun yol yarısı şehir içi sakin trafik bol trafik ışığı dur kalk vs. 15.9 litre LPG.
Normalde ben de opetten alırdım ancak bir önceki aracımda lpg yüzünden motor arıza ışığı yanıyordu, PO'dan alınca sönmüştü. Belki de pompadan pompaya farkettiğindendir bilmiyorum, hala PO'yu savunacak kadar kullanmadım. Performans olarak bir fark da göremedim.