Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..
selimsarper' Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkürler..
Aracın yakıt iktisatını göz önünde tutarak 2.7 CRD GC tercih etmek doğru olur mu ?? neden ??
teşekkürler
Dr SS
diğer bir başlıkta da aşşağıdaki linki verdim size...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0
bu lpg konusu bu jeep bölümünde çok sıktı artık yüzlerce yazı var bi arama yaptırın bi gününüzü ayırın okuyun lütfen...
diğer araçlarla kıyaslamayı tam yapacaksınız yaniiiiii
offroad yapıyorsunuz diyelim sağlam araçlar var karşınızda da bu araçlarala aynı yakar....bakın marka ve model bile vermiyorum dizel araçlar bile var dediğim yazının içinde...
şehir içi şehir içi şehir içi....deniyor...vectra kaç lira yakıyor, passat kaç lira yakıyor, navar pickup kaç lira yakıyor bunları önce iyice araştırın zj ye binince psikolojiniz bozulmaz...
burada oramızı buramızı yırttık prins marka lpg diye, adam takmış atikeri zj ye kol gibi zengin karışımda 700 lira yakıyor 1000 lira yakıyor diyor...
konunun özetiiiiii: motoru iyi, bakımı yeni, bujisi hava filtresi yağı tuzu biberi temiz ve taze tutulmuş prins-teleflex gibi iyibir marka lpg takılı bir zj normal bir kullanımda şehir içinde 450krş yakar 50- 50+ değişir....ama bu arabaya binen zaptolmaz genelde gazlar ışıktan ilk önce kalkar, 8 silindirin kasayı sallaması adamı hasta eder vs vs vs...
ekonomi çok önemliyse bu araca bulaşma işin özü budur, hatta off-road a hiç bulaşma off-road tamamen para işidir, 2000 liaraya bi at al çık doğaya...arabayı kırmak için kullanırsınız, çünkü aşıtığınız yada gidebildiğiniz yolun bi önemi yoktur ki...önemli olan arabayı batırmaktır, o tepeye bu çukura, şu tümseğe vurmaktır, bu olayı ne kadar yaparsanız o kadar hasar alır aracınız siz de o kadar zevk alırsınız....
geziler kısmında hangi fotolara yada gezinin diğer sayfalarına bakmaya devam ediyorsunuz, tabiiki çizmelerini bile çamurda bulamayanların, vinçlerin full çalıştığı hatta mümkünse herhangi bir aracın yana falan devrildiği, arabanın içi bile çamur olan fotoların olduğu gezilere bakıyoruz değilmi?
yaniiii paran kadar engel aşarsınız, paranız kadar zevk alırsınız...siz araca kıyamaz yandan bakarken, diğeri durmaz dalar araizye...
1,6 vitara aracım vardı bu işe ilk başladığımda ayanı parkuru daha fazla zorlayıp daha fazla engeli aşarak 5,2 ile aynı para yakıt kullandım...o zj ye rakip yada alternatif olarak gösterilen 4000cc civarı motoru olan marka araçlar ise %30----%50 civarı daha fazla yakıt harcıyorlardı aynı parkurda...
ben 5,2 yi alırken 1000 lira yaksın diye aldım, ve 1000 liara yakacak şekilde kullandım...kimse benden önce ışıktan kalkamadı, kimse arazide benden önde gidemedi, bu kadar basit...