Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,806

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
Çok kıymetli cherokee kullanıcıları güncel olarak bugün itibarı ile 5,2 ve 5,9 zj lerin 100 km deki benzin ve lpg sarfiyatları hakkında şehir içi ve dışı olmak üzere (klımasız)ne kadar yakıt tüketiyorsunuz mümkünse yazabilirmisisniz

Not: Vereceginiz bilgiler yakın çevremdeki arkadaşlarımla benim aramda oluşan(bu arkadaşlarımın hepsi farklı markalarda araç kullanıyorlar)yakın zamanda almayı düşündügüm cherokee ve diger araçlar arasındaki yakıt,konfor,servis farkları vb konulu diyaloglar açısından ihtiyaç hissttigim bilgiler oldugundan en dogru yerden sizlerden bu konuda bilgi alma ihtiyacı duydum destekleriniz için teşekkür ediyorum

Etiketler
Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

Ankara, Şehir içi mesai saatleri sıkışık trafik, LPG le km de max 0,600 kuruş.
Ankara, Şehir içi normal saatler, akışkan trafik, sadece ışıklarda dur kalk 0,430 kuruş

Bunun dışında şehir içi 0,350 kuruş diyenlere inanma, zamlardan sonra hele imkanı yok ...

Bilgilendirme için teşekkürler..

Aracın yakıt iktisatını göz önünde tutarak 2.7 CRD GC tercih etmek doğru olur mu ?? neden ??

teşekkürler

Dr SS

selimsarper' Alıntı:

Aracın yakıt iktisatını göz önünde tutarak 2.7 CRD GC tercih etmek doğru olur mu ?? neden ??

teşekkürler

Dr SS

Tercih ve bütçe meselesi, 2.7 CRD alabilmek için nereden baksanız 2000 model civarına çıkmanız gerekiyor, yanlış hatırrlamıyorsam yakıtıda şehir içi 0,350-370 kuruş civarı CRD lerin. Ksa yeni, model yüksek, vergisi yüksek. Bizim kasalar 96 ve aşağısı vergi dlimi avantajlı, bol ve uzuc yedek parça, ucuz sahip olma avantajı var. Her tür elektronik teknoloji bu araçlarda da var. Dediğim gibi tercih meselesi, GC olayına sadece yakıt tarafından bakmamak gerek. Bence benzinli lpg li 4.7 ler fiyat ve işletme maliyetleri daha uygun ve 2.7 ler ile aynı kasa, V8 ve muhteşem ses ... .. tercih meselesi

Şahsi düşüncemi yazmak istiyorum içinde bulundugumuz devir tamam hesap devri hesap mutlaka şart fakat tercih ve insanın içinden gelen ses de bence çok önemli...ben cidden çok araştırdım ve araştırmalarım nereye varırsa varsın içimdeki ses sonucunda döndüm dolaştım ne yaparsam yapayım yine geldim GC ZJ de kaldım tamam daha az yakan daha hesaplı birsürü model var fakat hiçbirisi bana GC nin verdigi heycanı ve güveni vermiyor ne yapalım evet biraz fazla yakıyor fakat yakarsada yaksın ....binmek istedigim aracı ekonomik skalasına göre degil bana nekadar hitap ettigine beni ne kadar yansıttıgına göre degerlendiriyorum bu benim içimden kopup gelen bir duygu bir başkası başka özellik ve niteliklerle seçim yapar bir başkası bir başka yol ve yöntemle ...inanın çok zengin para basan bir adam kesinlikle degilim bundan emin olun benimde ince hesaplarım benimde ekonomik planlarım var sıkıştıgım dara düştügüm günlerim var fakat bu konuda duygularımla davranan birisiyim ne yakarsa yaksın cherokee yi seviyorum ve bir cherokee sahibi olmak istiyorum.....kusura kalmayın kendimi tutamadım...

y-bsungur' Alıntı:
Şahsi düşüncemi yazmak istiyorum içinde bulundugumuz devir tamam hesap devri hesap mutlaka şart fakat tercih ve insanın içinden gelen ses de bence çok önemli...ben cidden çok araştırdım ve araştırmalarım nereye varırsa varsın içimdeki ses sonucunda döndüm dolaştım ne yaparsam yapayım yine geldim GC ZJ de kaldım tamam daha az yakan daha hesaplı birsürü model var fakat hiçbirisi bana GC nin verdigi heycanı ve güveni vermiyor ne yapalım evet biraz fazla yakıyor fakat yakarsada yaksın ....binmek istedigim aracı ekonomik skalasına göre degil bana nekadar hitap ettigine beni ne kadar yansıttıgına göre degerlendiriyorum bu benim içimden kopup gelen bir duygu bir başkası başka özellik ve niteliklerle seçim yapar bir başkası bir başka yol ve yöntemle ...inanın çok zengin para basan bir adam kesinlikle degilim bundan emin olun benimde ince hesaplarım benimde ekonomik planlarım var sıkıştıgım dara düştügüm günlerim var fakat bu konuda duygularımla davranan birisiyim ne yakarsa yaksın cherokee yi seviyorum ve bir cherokee sahibi olmak istiyorum.....kusura kalmayın kendimi tutamadım...

Yıldırım bey,bravo. Bu kadar net ve samimi olarak ,ancak böyle ifade edilebilirdi. Sanırım pek çoğumuzun ve benim ,dilimize tercüman oldunuz.Tebrikler.
Bu arada yakıt durumu ile ilgili verileri para birimi ile değilde litre olarak almakta fayda var.Zira hemen hergün artan fiyatlarla doğruyu yakalamak mümkün değil.
Benim yaşadığım ve çevrede takip ettiğim kadarı ile ,bir ZJ 50 litrelik LPG ile minumum 130-140 MİL gidebilmeli.Yani 210-230 KM. yapabilmeli.(Şehir içi karışık kullanım.Günlük olağan trafik ve sıkışık trafik.) Tabii bu değerin sürekliliğide çok önemli.Aracınıza komple bakım ve ayarlar yaptırdığınızda bu değerler geçici bir süre için "lehte" değişiklik arz edebilir.

selimsarper' Alıntı:

teşekkürler

Dr SS

diğer bir başlıkta da aşşağıdaki linki verdim size...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0

bu lpg konusu bu jeep bölümünde çok sıktı artık yüzlerce yazı var bi arama yaptırın bi gününüzü ayırın okuyun lütfen...

diğer araçlarla kıyaslamayı tam yapacaksınız yaniiiiii

offroad yapıyorsunuz diyelim sağlam araçlar var karşınızda da bu araçlarala aynı yakar....bakın marka ve model bile vermiyorum dizel araçlar bile var dediğim yazının içinde...
şehir içi şehir içi şehir içi....deniyor...vectra kaç lira yakıyor, passat kaç lira yakıyor, navar pickup kaç lira yakıyor bunları önce iyice araştırın zj ye binince psikolojiniz bozulmaz...
burada oramızı buramızı yırttık prins marka lpg diye, adam takmış atikeri zj ye kol gibi zengin karışımda 700 lira yakıyor 1000 lira yakıyor diyor...
konunun özetiiiiii: motoru iyi, bakımı yeni, bujisi hava filtresi yağı tuzu biberi temiz ve taze tutulmuş prins-teleflex gibi iyibir marka lpg takılı bir zj normal bir kullanımda şehir içinde 450krş yakar 50- 50+ değişir....ama bu arabaya binen zaptolmaz genelde gazlar ışıktan ilk önce kalkar, 8 silindirin kasayı sallaması adamı hasta eder vs vs vs...

ekonomi çok önemliyse bu araca bulaşma işin özü budur, hatta off-road a hiç bulaşma off-road tamamen para işidir, 2000 liaraya bi at al çık doğaya...arabayı kırmak için kullanırsınız, çünkü aşıtığınız yada gidebildiğiniz yolun bi önemi yoktur ki...önemli olan arabayı batırmaktır, o tepeye bu çukura, şu tümseğe vurmaktır, bu olayı ne kadar yaparsanız o kadar hasar alır aracınız siz de o kadar zevk alırsınız....
geziler kısmında hangi fotolara yada gezinin diğer sayfalarına bakmaya devam ediyorsunuz, tabiiki çizmelerini bile çamurda bulamayanların, vinçlerin full çalıştığı hatta mümkünse herhangi bir aracın yana falan devrildiği, arabanın içi bile çamur olan fotoların olduğu gezilere bakıyoruz değilmi?

yaniiii paran kadar engel aşarsınız, paranız kadar zevk alırsınız...siz araca kıyamaz yandan bakarken, diğeri durmaz dalar araizye...

1,6 vitara aracım vardı bu işe ilk başladığımda ayanı parkuru daha fazla zorlayıp daha fazla engeli aşarak 5,2 ile aynı para yakıt kullandım...o zj ye rakip yada alternatif olarak gösterilen 4000cc civarı motoru olan marka araçlar ise %30----%50 civarı daha fazla yakıt harcıyorlardı aynı parkurda...

ben 5,2 yi alırken 1000 lira yaksın diye aldım, ve 1000 liara yakacak şekilde kullandım...kimse benden önce ışıktan kalkamadı, kimse arazide benden önde gidemedi, bu kadar basit...

997799' Alıntı:
diğer bir başlıkta da aşşağıdaki linki verdim size...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0

bu lpg konusu bu jeep bölümünde çok sıktı artık yüzlerce yazı var bi arama yaptırın bi gününüzü ayırın okuyun lütfen...

diğer araçlarla kıyaslamayı tam yapacaksınız yaniiiiii

offroad yapıyorsunuz diyelim sağlam araçlar var karşınızda da bu araçlarala aynı yakar....bakın marka ve model bile vermiyorum dizel araçlar bile var dediğim yazının içinde...
şehir içi şehir içi şehir içi....deniyor...vectra kaç lira yakıyor, passat kaç lira yakıyor, navar pickup kaç lira yakıyor bunları önce iyice araştırın zj ye binince psikolojiniz bozulmaz...
burada oramızı buramızı yırttık prins marka lpg diye, adam takmış atikeri zj ye kol gibi zengin karışımda 700 lira yakıyor 1000 lira yakıyor diyor...
konunun özetiiiiii: motoru iyi, bakımı yeni, bujisi hava filtresi yağı tuzu biberi temiz ve taze tutulmuş prins-teleflex gibi iyibir marka lpg takılı bir zj normal bir kullanımda şehir içinde 450krş yakar 50- 50+ değişir....ama bu arabaya binen zaptolmaz genelde gazlar ışıktan ilk önce kalkar, 8 silindirin kasayı sallaması adamı hasta eder vs vs vs...

ekonomi çok önemliyse bu araca bulaşma işin özü budur, hatta off-road a hiç bulaşma off-road tamamen para işidir, 2000 liaraya bi at al çık doğaya...arabayı kırmak için kullanırsınız, çünkü aşıtığınız yada gidebildiğiniz yolun bi önemi yoktur ki...önemli olan arabayı batırmaktır, o tepeye bu çukura, şu tümseğe vurmaktır, bu olayı ne kadar yaparsanız o kadar hasar alır aracınız siz de o kadar zevk alırsınız....
geziler kısmında hangi fotolara yada gezinin diğer sayfalarına bakmaya devam ediyorsunuz, tabiiki çizmelerini bile çamurda bulamayanların, vinçlerin full çalıştığı hatta mümkünse herhangi bir aracın yana falan devrildiği, arabanın içi bile çamur olan fotoların olduğu gezilere bakıyoruz değilmi?

yaniiii paran kadar engel aşarsınız, paranız kadar zevk alırsınız...siz araca kıyamaz yandan bakarken, diğeri durmaz dalar araizye...

1,6 vitara aracım vardı bu işe ilk başladığımda ayanı parkuru daha fazla zorlayıp daha fazla engeli aşarak 5,2 ile aynı para yakıt kullandım...o zj ye rakip yada alternatif olarak gösterilen 4000cc civarı motoru olan marka araçlar ise %30----%50 civarı daha fazla yakıt harcıyorlardı aynı parkurda...

ben 5,2 yi alırken 1000 lira yaksın diye aldım, ve 1000 liara yakacak şekilde kullandım...kimse benden önce ışıktan kalkamadı, kimse arazide benden önde gidemedi, bu kadar basit...

Bu yazidan sonra tek bir sey denir

Nokta ;D

neden kuruş hesabı yapıyorsunuz? LPG yada benzinin fiyatı değişiyor sürekli. ekonomi değerleri litre hesabıyla yapılmalı.

Baba ne alıyoruz şimdi

4.7 mi ?? 2.7 mi ?? (galiba 4.7)

Yılda 15 bin km yi geçmiyorum...12 bin i şehir içi...caddeciyim...offroadla işim olmaz...

2000 mi 2001 mi ?? (vergi durumuna göre galiba 2000)

Anakaradan mı İstanbuldan mı ?? (Ankarada araç daha mı temiz ne ? e İstanbulda da araç bol seçenek çok)

Galeriden mi ? sahibinden mi almalı ?? (burası karışık işte)....

48 saat içinde bir WJ almalıyım....zira arabamı sattım bu gün...yaya kaldım...kafa da karışık...36 lira para hazır...40 a kadar zorlanabilir...

Bu Liberty ler ne ayak.?....dedim ya kafa karışık diye...

sevgiler

Dr SS

Liberty isine girme parca sikintisi var, galeriden alma, araban yok diye acele etme, bulundugun sehir disindan alma, 4.7 iyi bir secim

selimsarper' Alıntı:
Baba ne alıyoruz şimdi

4.7 mi ?? 2.7 mi ?? (galiba 4.7)

Yılda 15 bin km yi geçmiyorum...12 bin i şehir içi...caddeciyim...offroadla işim olmaz...

2000 mi 2001 mi ?? (vergi durumuna göre galiba 2000)

Anakaradan mı İstanbuldan mı ?? (Ankarada araç daha mı temiz ne ? e İstanbulda da araç bol seçenek çok)

Galeriden mi ? sahibinden mi almalı ?? (burası karışık işte)....

48 saat içinde bir WJ almalıyım....zira arabamı sattım bu gün...yaya kaldım...kafa da karışık...36 lira para hazır...40 a kadar zorlanabilir...

Bu Liberty ler ne ayak.?....dedim ya kafa karışık diye...

sevgiler

Dr SS

44 bin tl ye 2003 4.7 var ankarada. ama vergisi kopuk tabi.

Hocam bu kadar takıntı yapmayın ya cherokee nin tek dezavantajı yakıtıdır ben size şöyle söyliyim 1.6 motor bi araç benzinde ne yakıyosa cherokee de gazda aynı miktarı yakar duruma göre değişebilir tabi :smiley:sonuçta 2 tonluk bi araç 5.2 v8 sürekli dört çeker ve otmatik vites bunlarda çok etkili ama ailemin güvenliği diyosanız keyifli bir sürüş istiyosanız alın derim

Diger aracimi kullandigim zaman ortalama 8.5 lt gorunce bi tuhaf oluyorum sanki bedava gibi geliyor , cherokee de 21 lt ye tekabul ediyor ama insan zamanla alisiyor bu duruma 1 depo lpg ile 120 mil gidince sevinc kapliyor insanin icini

ben size kendimden örenk vereyim. gerçi 4.0 ZJ bizdeki de yinede yakın tüketim değerleri 5.2 ile.

düz vites 520 bmw ile bir günlük yol masrafım yaklaşık 25 TL. araç benzinli. 100 km yi geçmiyorum ve yolun %60 ı otoban. gerisi ışıklı ve 70 km yi geçemediğim şehir içi yol koşulları.
ZJ 4.0 ile otobanda 90 km/s ii geçmeden LPG ile yol masrafım 19 TL. 4.0 lpg li olduğu için daha ekonomik oluyor ne ilginçtirki.

eşim ZJ yi kullnınca 100 km deki karışık kullanım değeri 19 20 litre LPG yii buluyor. bu da gaza nasıl bastığınız ve aracın hızını nasıl koruduğunuzla iligili güzel bir örnek bana göre.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Geri