Atık Piller ile İlgili Ne Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alihay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,876

alihay

Kamp III
Yer
osmaniye
Merhaba arkadaşlar Mersinde yaşıyor, evimde hobi ve ek iş olarak taşınabilir el terminallerinin (taşınabilir pc, sayaç okuma, arabalı satış işlerinde kullanılan pdalar vb cihazlar ) bakımları ve tamiratlarını yapyorum. Aynı zaman bu cihazların ömrünü tamamamış pillerinide yeniliyorum. Ömrünü tamamlamış patık pilleri çöpe atmadım biriktirdim. Bu pilleri çevreye zarar vermeden imha bizim gerçekleştirmeyeceğimiz bir olay olduğunuda biliyorum. Bazı belediyeler ve sivil toplum örgütleri Pilleri Toplama Kampanyaarı yapıyor toplanan pillerin ne yapıldığı nereye gönderildiği beli değil, piiler ile ilgili bilgisi olan arkadaşların bu bölümde bilgilerini bildiklerini bizimle paylaşmalrnn herkese yararlı olacağını düşünüdüm. Teşekkürler

Etiketler

Ynt: Atık Piller ile İlgili Ne Yapılmalı?

Ali bey

Başta bu uygulamanız için sizi tebrik etmek isterim. :smiley:

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) katkıları ile başlatılan “Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında belli kurum ve kuruluşlara bu kampanya için kutular dağıtıldı. Atık pil toplama kutusu Gezenbilir Derneği'nde de bulunmaktadır. Pilleri bize de ulaştırabilirsiniz veya Mersin'de bu konuya destek veren kuruluşları araştırabilirsiniz.

BamBina' Alıntı:
Ali bey

Başta bu uygulamanız için sizi tebrik etmek isterim. :smiley:

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) katkıları ile başlatılan “Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında belli kurum ve kuruluşlara bu kampanya için kutular dağıtıldı. Atık pil toplama kutusu Gezenbilir Derneği'nde de bulunmaktadır. Pilleri bize de ulaştırabilirsiniz veya Mersin'de bu konuya destek veren kuruluşları araştırabilirsiniz.
TAP ın şimdi sitesini inceledim, gelin alın bölümüne bilgilerimide verdim 6 kg civarında yazdım ama fazla olabilir.

3 yıl önce iş yerimde 40 50 kilo civarında atık pil topladım, o sıra atık pillerle ilgili mersinde araştırdım bi faaliyet yoktu, yakın ilişki içinde olduğum ilçe belediyelerinden birinin temizlik işleri müdürü aynı zamanda çevre mühendisi bu kişi, konuyu görüştüm, Mersin Üniversitesinden bilgi alıp bu pilleri ne yapmaları gerektiği öğreneceğini söyledi ve ben pilleri ilgili belediyenin temizlik işleri müdürlüğüne teslim ettim. Aylar sonra sorduğumda o konuyla ilgilenemedik dendi, bir süre sonra orada çalışan arkadaşlara sordum piller ne oldu diye sahada duruyo dediler, bi süre sonra tekrar sordum , atıldıkları yerde atık pillerin olmadığnı ne olduğunu bilmediklerini söylediler.

Malesef, sanırım bazı şeylere geç önem vermeye başlıyoruz. Üç yıl öncesi çok eski değil... O dönemde atık pilleri geri dönüşüm için nasıl kullanılabileceğini bilen, uğraşan bir kuruluşun olmayışı üzücü.

Keşke herkes sizin gibi bu tür konulara önem verse.

Ne yapalım, geç de olsa önem vermeye başlıyoruz gibi.

Aynen katılıyorum, açıkcası pek araştırmadan bu konuyu açtım, ama TAP ın siteye bakıyorumda ne çok toplama merkezi ve bu işe destek veren firma varmı tebrikler valla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR