Huseyin bey, sicacik mesajiniza cok tesekkurler. Acaba bir de su soruyu sorsam cok konu disina cikmis olur muyum?
Benim karavanin arkasina motor baglayacak bir rampa yaptiriyorum. Buraya da Hindanin 2013 yilinda urettigi cross tarzi CRF 250 L motorumu baglamak istiyorum. Guvenli bir kaynak olan bir arkadasimdan aldigim bilgiye gore, yurt disina cikarken, bir pasaporta bir arac islenebildigi icin, motoru vekalet ile bir baskasinin pasaportuna isletmek yolu disinda baska bir yol yok deniyor.
Hani bir ihtimal bizim atladigimiz bir yonetmelik mi olur, yoksa bir kanunda mi yazilidir. Baska bir yol var mi?
Acikcasi, bu uygulamanin neyi koruma amacli oldugunu anlamakta zorlaniyorum. Pasaportumuza islenmis bir arac barsa o araci her ahvalde Turkiyeye geri getirme mecburiyetinde oldugumuza gore, ve de Karavan denen tasitin, gezi amacli oldugu dusunuldugunde, arkasina bagli bir motor olsa olsa, hukuki deyimiyle o karavanin muteemmim cuzu olabilir. Turkcesi tamamlayici unsur yani.
Bir sehire gittik orada park ettik ve alisverise ya da etrafi gezmeye gitmek icin bu motoriskleti kullanmak istiyorum. Butun olay bu iken, bu olay, icinden cikilmaz olaylar dizisi yeni bolumu oldu.
Bu konuda paylasacaginiz her turlu bilgiye simdiden tesekkurler.