Avrupa Seyahati Anılarımız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bünyamin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,811

Bünyamin

www.avrupaseyahati.blogspot.com
Yer
Antalya
Web
www.avrupaseyahati.blogspot.com
Temmuz ayında ailemle birlikte ve otomobille gerçekleştirdiğimiz 24 günlük Avrupa seyahatinin Yunanistan bölümüne ilişkin anılarımızı, gezi notlarımızı http://avrupaseyahati.blogspot.com/ adresinde yayımlamaya başladık. Gezi notlarına ilişkin eleştiri ve önerilerinizi, yorumlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Avrupa Seyahati Anılarımız

Temmuz ayında, otomobille gerçekleştirdiğimiz Avrupa Seyahati'ne ilişkin notlarımı yazmayı sürdürüyorum. Notlarımı yazdıkça http://avrupaseyahati.blogspot.com adlı blogda yayımlıyorum. Buraya ilginhizi çekebileceğinizi düşündüğüm fotoğrafları da koyuyorum. Ancak, gezi notlarına ilişkin yeteri kadar yorum, tepki, eleştiri, öneri almıyorum. Ya gezi notlarım okunmuyor, ya da okuyanlar yorum yazma ihtiyacı hissetmiyor. Yorumlarınız geldikçe, notlarımın seyri değişebileceğinden, önerilerinizi bekliyorum.

şefim ben de arabamla gitmek istiyorum.şu vize işini ayrıntılı yazarmısın.sengen aldıktan sonra nereler transit vize istiyor.buralardan geçiş nasıl oluyor.çalışmayan birisinin vize alması zormudur.bide vize formunda diyorki kalacağınız yerler neresi.yav kardeşim ben arabayla çıkıyorum.ne biliyim nerde kalacağımı.parayı verip elbet bi yerde kalıcam.bide araştırmalarımda hangi ülkeye girilecekse ilk oranın vizesini almak gerekiyormuş.yada tam tersi.hollandaya kadar gidecem.davetiyeye gerek varmı.arabayla gidiyor olmam vize almamı kolaylaştırır mı.üzerime bir araba bir ev var.uzun oldu.gerçi bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

Actros V8'e cevabımdır:

Vize konusunda vereceğim yanıt ne derece işine yarar bilemiyorum. Ben ve aile fertlerimin Yeşil Pasaport olarak bilinen Hususi Pasaportları var. Bu pasaportlarla Almanya, Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelere vize almadan girebiliyoruz. Ancak Yunanistan ve Bulgaristan gibi komşularımız, Hususi Pasaport sahiplerinden de vize istiyor. Diğer ülkeler istemediği halde ben Yunanistan'dan geçmek zorunda olduğum için mecburen Yunanistan vizesi almak zorundaydım. Ya da Çeşme'den feribotla doğrudan İtalya'ya geçerek, bir tur yapacaktım. Çalıştığım kurumdan yıllık iznimi Yunanistan'da ve bazı Avrupa ülkelerinde geçireceğime ilişkin yazı alarak, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne başvurdum. Normalde Antalya'da oturduğumdan İzmir Konsolosluğu'na gitmem gerekiyordu. Ama adına ister "torpil" deyin, ister bir arkadaşının yardımı deyin, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde üst düzey bir görevlinin yakın arkadaşı benim arkadaşımdı. Dolayısıyla, yazı, fotoğraflar ve pasaportları arkadaşıma verdim, ertesi gün pasaportlarım kargoyla bana vizeler tamamlanmış şekilde verildi. Dolayısıyla ben Yunanistan Büyükelçiliği ve konsolosluğuna gitmedim bile. Ama size izlemeniz gereken yolu göstereyim. Üzerinize kayıtlı gayrimenkul, banka hesapları, çalıştığınız işyerinden alacağınız yazı, iSSK'ya verilen işe giriş bildirgesi, eğer esnaf, tüccar vs iseniz, Esnaf odası, ticaret sanayi odası gibi kurumlardan alacağınız üyelik belgeleriyle, ve istenen diğer evrakla Yunanistan Konsolosluğu'na başvuracaksınız. Daha önce yurt dışına giriş çıkış yapmış olmanız, işinizi kolaylaştırır. Pasaportunuzda hiç bir vize, giriş-çıkış mührü yoksa belki sıkıntı yaşanır. Onun dışında bir şeye gerek yok. Konaklayacağınız yerlerle ilgili rezervasyon istenip istenmeyeceğini bilemiyorum. Çünkü ben zaman zaman çadırda kaldım, bazen de son gün son dakike, internetten zerervasyon yaparak otele gittim, hatta bir gece de otomobilde uyudum. Nerede konaklayacağım kime ne? Öyle değil mi? Eğer konsolosluk görevlilerini gerçekten tatile, geziye çıktığınıza inandırabilirseniz, mesele yok. Zorluk çıkartmazlar, eviniz, otomobiliniz varsa zaten sorun yok gibi. Onun dışında gümrüklerde hiç bir problem yaşamazsınız. Yurt dışına çıkacağınız gümrük kapısındaki Turing Kurumu'ndan yeşil sigorta (Otomobiller için 105,5 Euro), uluslararsı ehliyet (251 TL) yaptırırsınız, artık triptik istenmiyor. Belki sizden seyahat sigortası isterler. Ben ''Torpilli'' olduğumdan benden istemediler. Ama ben her aile ferdi için, bir tedbir amacıyla toplam 112 Euro ödeyerek, 30'ar bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırdım. Ben sigortanın önemine inanan ve sigortaya verilen paranın boşa verilmiş para olmadığına inananlardanım. Rahatsızlanmadık, kaza geçirmedik ama sigorta yaptırdığımız için huzurluyduk. Bu konuları zaten gezi notlarımda yazacaktım ama henüz sıra gelmemişti. Daha sonra daha ayrıntılı olarak yine yazacağım. Başka soru varsa ve bilebiliyorsam mutlaka yanıtlayırm. Bir sorunuzu atlıyordum. Evet vizeyi hangi ülkeden aldıysanız ilk girişi o ülkeye yapmanız sizin için yararlı olur. Yunanistan'dan vize alıp Hollanda'ya gitmeye kalkarsanız şüpheyle karşılanabilir. Yunanlıların, ''Bizi Avrupa'nın kapıcısı mı sandınız'' şeklinde serzenişlerde bulunduklarını duymuştum. Yunanistan'dan vize alıyorsanız, (Ki otomobille gideceğinize göre mutlaka Yunanistan'dan çıkış yapmanız yararlı olur. İyi günler.

sevgili Bünyamin abi.şimdi güzergah şöyle.bulgar-romanya-macar-avusturya-almanya-hollanda.aynı güzergahtan geri dönüş.şimdi ben ilk hangi ülkeye başvuracam şengen için.şengenle transit geçiş yapabilirmiyiz.abi yanlış anlaşılma olmasın ama işim yok lakin para var.ben de gezmeyi çok seviyorum arabayla.dediğim gibi 1 dairem bir de arabam var vize alma şansım nedir.vize başvuru koşullarında çalışanlar-işverenler-çiftçiler-ev hanımları-emekliler-işçiler varben hangi sınıftayım abi.çok teşekkür ediyorum.iyigeceler

Bünyamin Bey, günlerdir aradığım kafamdaki sorulara tam yanıtlar vermişsiniz? Ben ve eşimde yeşil pasaportlu ve halen görevde olan öğretmenleriz. Kendi aracımızla ilk kez yurtdışına çıkacağız gezinizin ayrıntıları ile masrafları da beraber yazarsanız seviniirm ..

ACTROS V8'E YANIT

1-Biz Bulgaristan'a girmedik. Bulgaristan vizesini ayrıca almak gerekiyor., Yunanistan'dan aldığımız vizeyle Bulgaristan'a giremiyoruz. Bu iki ülke bizim ''gayet yakın'', "gayet kadim", "gayet dost", "gayet barışık"" komşularımız olduğundan, Hususi pasaportlara da ayrıca vize istiyorlar.
2-Bulgaristan'a güvenlik açısından girmek de istemedik. TV haberlerinde izlemişsinizdir. Bulgaristan otoyollarında haydutlar kol geziyor. Gurbetçileri soyuyor. Bir ailenin elini kolunu bağlayıp soymuşlardı. Bu olay Temmuz ayı sonlarında TV'lere yansıdı. Yansımayan bir olayı da ben anlatayım. Gurbetçi aile Almanya'dan yola çıkıyor. Bulgaristan'dan geçerken, otoyolda bir adam önüne atlıyor, yolun ortasında dimdik duruyor. Canını tehlikeye atıyor yani. Gurbetçimiz aniden önüne çıkan bu adama çarpmamak için, sağ-sol fren derken güç bela bankette durabiliyor. O sırada yol kenarına gizlenmiş, eşek arası sürüsü gibi 7-8 kişi aniden otomobilin etrafını sarıp, bir kaza atlatmış olmanın korku ve paniğiyle şoka girmiş gurbetçimizin otomobiline üşüşüp, ne var ne yok, eşya, para çalıp kaçıyorlar. Dolayısıyla, bizzat tecrübe etmemiş olmama rağmen Bulgaaristan'ı önermiyorum.
2-Romanya'ya gitmedim. Hiç bir şey bilmiyorum.
3-Düzenli bir işi, SSK, Emekli Sandığı, Vergi Sicil kaydı olmayan birine ben herhangi bir konsolosluk görevlisi olsam vize verirken düşünürdüm. Bu durumda ne yaparlar bilemiyorum. Şanslıysanız, üzerinizde mal-mülk varsa vize verebilirler de vermeyebilirler de...
4-Yurt dışına bir şekilde kapağı atıp, orada kalmayı düşünen çok vatandaşımız olduğu için başta Almanya olmak üzere bazı ülkelerin, çalışanların mesleğini dikkate aldıklarını duymuştum. Ama dediğim gibi ben en az 30 kez yurt dışına çıkmış biri olarak, ilk kez bu yıl, o da Yunanistan'dan vize aldım. Şansıma onda da hiç bir zorlukla karşılaşmadan bir arkadaşım benim yerime vize işlerini halletti.
5-Size bol şans diliyorum.

KARAGÖLLÜ'YE YANIT

Merhaba;
Gezi notlarımızı yazmaya devam ediyorum. Ama günde 12 saate varan, zatan işi gün boyu yazmak ve okumak olan birisi olarak, akşamları evde yeniden yazıya oturmak zor geliyor galiba. Bu tür sorularla karşılaşacağımı tahmin ettiğimden, gezi boyunca kaç kilometrede kaç litre yakıt alıp, ne kadar para ödediğimi. hangi lokantada ne yiyip içtiysek, ne kadar ödediğimizi not aldık. Otel ve kamp alanlarına ödediğimiz para da not edildi. Diğer masraflarımızı da not ettik. Bunların hepsini yazacağım. Ama vakit gerekiyor. Yıllık iznimin tamamını seyahatte geçirdiğimden, yakında bir iznim de yok. Ama her ayrıntıyı yazmaya çalışacağım. Bazen uzun yazdığım için sıkılanlar olabilir diye düşünüyorum, bazen de, her ayrıntıyı yazmalıyım ki, benzer gezileri yapacak olanlara ön bilgi olarak işe yarasın istiyorum. Tabii eleştiri, yorum, önerilerinizle yazının seyri de değişebilir. Eğer seyahati bu yıl düşünmüyorsanız biraz bekleyin derim. Yok hemen yakında seyahate çıkacak ve acilen bazı bilgilere ihtiyacınız olur da, bunları da ben bilebiliyorsam, buradan ya da özel mail adresimden size yardımcı olmaya çalışabilirim. Yeşil pasaportunuz zaten sizin vize konusunu kolay halletmenize yardımcı olacaktır. Halen çalışan devlet memurlarına vize verme konusunda Yunanistan'ın sorun yaratacağını sanmıyorum. Diğer ülkelerde zaten sıkıntı yaşamazsınız. Mesala Hırvatistan, Türklerin hiç birinden vize istemiyor. Gri pasaportla da bu ülkeye kolayca giriş yapılabilir. Ama bunu duyanlar, Hırvatistan'a girip, oradan başka ülkeye atlarım diye,. burayı yol haline getirmeye çalışırlarsa Hırvatistan mutlaka tedbirini alacaktır. Güney Kore de, Türklere vize uygulamıyor. Özellikle Samsun yöresinden insanlarımız bunu bildiklerinden Güney Kore'ye akın etmeye başlamışlardı. 2002 yılında Güney Kore'ye 10 günlük ziyaretimin dönüşünde, Havaalanında bizi ekonomi class'tan biletimiz olmasına rağımen, ek ücret talep etmeden Business Class'ta seyahat etmemizi önermişlerdi. Meğer, Samsun'dan 18 kişilik bir grup, Güney Kore'ye çalışmak amacıyla gitmişler. Nasıl olsa vize istemiyor ya... Pasaport polisi, bunlara hangi otelde kalacaksınız, ne amaçla geldiğiniz gibi sorular yöneltince durum anlaşılmış. Polis bu gruptakilerin tamamını, "Deporte" yani ülkeye girmeden sınır dışı etmişlerdi. Meğer uçak tamamen doluymaş bu kişileri aynı uçakla geri göndereceklerinden bizi business classa alıp, ekonomi class'ta deporte edilen yurttaşlarımıza yer açmışlardı. Demem o ki, Hırvatistan'ı suistimal etmeye gelmez. Böyle bir gelişme halinde, Hırvatistan'ın da aynı uygulamayı yapacağından kuşku yok.

ATATÜRK'ÜN İLK AŞKININ DUYGU YÜKLÜ MEKTUBU

Merhaba, seyahatimizin Manastır (Bitola) durağında Cumhuriyetimizin kurucusu, her zaman minnetle andığımız Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri eğitim aldığı Askeri İdadi binasını da gezdik. Bugün müze olarak kullanılan binadan boğazımız düğüm düğüm, gözlerimiz yaşlı ayrıldık. Burada Atamızın gençlik aşkı Eleni Karinte'nin mektubunu da aldık. Bu mektubu, çalıştığım kurumda haber halinde yayımladım. Sanırım Türk basın tarihinde mektup ilk kez yayımlandı. Çünkü internette yaptığım aramalarda bu mektuba rastlamamıştım. Benim haberimin ardından mektup Google arama motorlarında sıkça bulunmaya başlandı.
Gezi notlarımın bugünkü bölümünde Askeri İdadi ve ELENİ KARİNTE'nin Mustafa Kemal'a yazdığı, aşk mektubunu okuyacaksınız. Sonu hüsranla biten bu tertemiz aşka dair Eleni'nin yazdıkları umarım sizi de duygulandıracak.
gezi notlarımı http://avrupaseyahati.blogspot.com adresinden okuyabilirsiniz.

öncelikle güzel geziniz için tebrik ederim
daha sonra da emekleriniz için,
yazının bilgi ve tecrübe içerecek ileriki aşamalarını da sabırsızlıkla bekliyoruz

Otomobille Avrupa Seyahati Gezi Notlarımı'nın ikinci bölümünü tamamladım ve bu forumda yayımladım.
Notlarımı ayrıca

http://avrupaseyahati.blogspot.com

adresinden de takip edebilirsiniz.

Hoşçakalın!

Süper bir gezi olmuş ayrıca , gezi dışında verdiğiniz gezi güzergahı , fiyatlama , vize işlemleri , sigorta vs... gibi bilgilerde çok faydalı olacağına inanıyorum . Teşşekkürler

Temmuz ayında 4 kişilik ailem ve otomobilimle yaptığımız 24 günlük Avrupa seyahatinin notlarını yazmaya devam ediyorum. Bu bölümde, gezinin en çok merak edilen bölümünü ele aldım. Gezinin maliyeti, nereye ne kadar para harcadım vs. Gezi notlarıma bol fotoğraflarıyla ve daha detaylı olarak http://avrupaseyahati.blogspot.com adresinden de ulaşabilirsiniz. Notların geresi de gelecek. Biraz daha zamana ihtiyacım var.

Bünyamin Bey;

Anılarınızı ilgi ile okumayı sürdürüyoruz. Güzel anlatımınızı bir de güzel fotoğraflar destekleyince, demeyin gitsin...

Yurtdışına çıkmak isteyecek olanlar için iyi bir başvuru kaynağı olacak, teşekkürler...

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR