Ayna mahruti dişlisi oranı 4.88 den 5.89 çikartmak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan damast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,565
Ynt: Ayna mahruti dişlisi oranı 4.88 den 5.89 çikartmak istiyorum

yavuz-çelikel' Alıntı:
Üzerinde bir seri nosu vs. numaraya dikkat edin, bu numaradan internette arama yapalım bir sonuç çıkabilir.Aklıma gelen bir başka yöntemde çıkmacı yada parçacılara sormak:smiley:

Benide meraklandırdı bu iş.

Numara ve çıkmacılar iyi fikir biraz daha araştirayım.

Etiketler

damast' Alıntı:
Diff oran tablosu ve benim frontera için olan yerleri işaretlim

arkadaşlar frontera ile ilgili pek bilgim yok ama verilen tabloya göre 29'' lastikte fabrikasyon değeri ayna mahruti oranı 3,91 olması gerekiyor (araç üzerinden arka def. kapak acılarak sayılabilir)
4,88 derseniz ayna sayısı 39 mahruti dişli sayısı 8 olması gerekir...bence bir yanlışlık var çünkü büyük bir oran.

Oran büyük çünkü, aracın motor gücü ve güç verdiği devirler farklı.Amerikan araçların standart motorlar ıiçin yüksek devir kabul edilebilecek devirler tahminimce opel 2.2 motoru için ortanız biraz üstü devirdir.

Suzukinini standart ayna mahrutisi 4.8 lerde diye hatırlıyorum.Benzer bir durum.

örnek1' Alıntı:
arkadaşlar frontera ile ilgili pek bilgim yok ama verilen tabloya göre 29'' lastikte fabrikasyon değeri ayna mahruti oranı 3,91 olması gerekiyor (araç üzerinden arka def. kapak acılarak sayılabilir)
4,88 derseniz ayna sayısı 39 mahruti dişli sayısı 8 olması gerekir...bence bir yanlışlık var çünkü büyük bir oran.

Merhaba
Standart Frontera 1805Kg ve 2.2l 136ps(100Kw) bir motora sahip bence 4.88 oran doğru.Ama 5.89 yapabilirsem süper olacak. ;)

Murat bey baktınmı numaraya falan. Kafama takıldı iş benim:smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Murat bey baktınmı numaraya falan. Kafama takıldı iş benim:smiley:

Baktım fakat öyle bir sonuç çıkmadı. sorun olan bence ön diff için, arka için 5.89 var bulunabilir.

damast' Alıntı:
Merhaba
Standart Frontera 1805Kg ve 2.2l 136ps(100Kw) bir motora sahip bence 4.88 oran doğru.Ama 5.89 yapabilirsem süper olacak. ;)

Murat bey bence siz ön - arka defransiyel kapaklarını açtırın ve ayna mahruti sayısının ve oranından emin olun derim,ondan sonra araştırma yapın verdiğiniz linkteki 5,89 dediğiniz oran jeep grubundan TJ' ye ait

Nette söyle birsey buldum

Typ: 2.2 i (6B_ZC, 6B_VF, 6B_66, 6B_76) (10.1998->) 100 kW
KBA: 0035371
OE-Nummer: Vorderachsgetriebe

akşama iyice bir ön diffe bakacağım

örnek1' Alıntı:
Murat bey bence siz ön - arka defransiyel kapaklarını açtırın ve ayna mahruti sayısının ve oranından emin olun derim,ondan sonra araştırma yapın verdiğiniz linkteki 5,89 dediğiniz oran jeep grubundan TJ' ye ait

Haklısınız ,en güzeli diffleri bir acıp bakmak bence

Birde böyle bir link buldum

http://www.gebrauchtteile24.de/autoteile/Achse+vorn+Opel+FRONTERA+A++gebraucht+Gebrauchtteile+gebrauchte+Ersatzteile.htm

http://www.autoteileplus.de/Achse-vorne-OPEL-FRONTERA-B-6B_-101998--22-i-6B_ZC-6B_VF-6B_66-6B_76-101998--100-kW-id6645409.html

damast' Alıntı:
Birde böyle bir link buldum

http://www.gebrauchtteile24.de/autoteile/Achse+vorn+Opel+FRONTERA+A++gebraucht+Gebrauchtteile+gebrauchte+Ersatzteile.htm

Az önce firmaya bir mail attım bakalım ne cevap gelecek

Biraz önce ist.'dan tar oto Tarkan beyle görüştüm. Dana ve jeep grubunda ön diferansiyel yok. İsuzu 'nun kendi imalatı olabileceğini söyledi. Holden, rodeo, opel biliyorsunuz kardeşler.Benimde aklıma şu geldi, ön difi değiştirin danayla, aynı boyda bir diferansiyelle olsun bitsin.:smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Biraz önce ist.'dan tar oto Tarkan beyle görüştüm. Dana ve jeep grubunda ön diferansiyel yok. İsuzu 'nun kendi imalatı olabileceğini söyledi. Holden, rodeo, opel biliyorsunuz kardeşler.Benimde aklıma şu geldi, ön difi değiştirin danayla, aynı boyda bir diferansiyelle olsun bitsin.:smiley:

Benimde aklıma geldı,bunu nerede kım yapabilir fiyatlar?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler