Bafra'dan Çanakkale'ye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,113
Ynt: Bafra'dan Çanakkale'ye

devam

Görüntü377.jpg

Görüntü378.jpg

Görüntü379.jpg

Görüntü380.jpg

Görüntü381.jpg

Etiketler

Aslında Ziganayı çok rahat aştık Gümüşhane ve Bayburt civarında da pek bir sorun yaşamadık daha doğrusu hiç yaşamadık ve Kop geçidine ulaştık inceden tırmanmaya başladık ve tabiki kar miktarı da arttı çevreye baktığımızda önceki günlerde yağan karın miktarını düşündürdü bize ve iyiki iki gün önce geçmedik burdan dedim tabi bu arada fırsat doğmuşken tüm Karayolları Çalışanlarına buradan teşekkür etmek istiyorum o yolları biz güvenle geçelim diye gerçekten de açık ve güvenli halde tutmak ciddi bir özveri gerektiriyor

Görüntü383.jpg

Görüntü385.jpg

Görüntü387.jpg

Görüntü391.jpg

Görüntü392.jpg

Şartlar gittikçe zorlanıyor sonrasında zaten Erzuruma ulaştık şu an Erzurumdayım yola devam ettikçe fotoğraflamaya fotoğrafladıkça sizlerle paylaşmaya devam etmeyi istiyorum şimdilik bu kadar

Görüntü406.jpg

Görüntü409.jpg

Görüntü410.jpg

Görüntü411.jpg

Görüntü412.jpg

Çok güzel kareler çekebileceğiniz yerlerden geçmişsiniz fakat fotoğrafları cep telefonuyla değilde dijital makina ile çekmiş olsaydınız daha güzel harikalar yaratabilirdiniz.(Benimki sadece tavsiye)

Saygılar

tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız ve fotograflamışsınız ayrıca kış mevsiminde böyle bi geziyi göze alacak cesarete sahip oldugunuz için sizi ayrıca kutlamak isterim bende ilerde bir karadeniz turu yapmayı planlıyordum yazınız benim için hem bi rehber oldu hem bu gezinin en ii şeklinin arabayla yapılacagını anladım.
galiba yolculuga devam edeceksiniz diger duraklarınızı da burda görmek isterim yolunuz açık olsun

Merhabalar arkadaşım.
Gezi başlangıcınız,Çakallıdaki mememen faslı,Alaçamdaki balık derken Karadeniz sahilyolu.Evet yol güzel oldu da sanırım siz yoldan önceki halleri de biliyordunuz.Ben binlercesi gibi o sahillerin çocuğuyum.Yani deiz kenarında doğdum,babam,dedem,babamın dedesi onundki babası dedesi ve daha önceleri gibi.Daha önce kullanılan Samsun-Trabson yolu bizim köyümüzle denizi ayırıyordu.Yol ile deniz arasında komşularımızın arazileri vardı sonrasında muhteşem olmasada güzelce bir kumsal vardı.Bizler ve öncekiler oralarda yüzme ve balık yakalamayı öğrendik.O yoldan önceki yol ise yer yer paralel olmakla birlikte yaklaşık 500m daha güneyda idi.Yaşı 50 ye yakın olanlar bilir.Başlangıcı 1915 li yıllardır.Bölgede bir adı da Rus yoludur.
Evet sahil yolu güzel oldu deniz doldu,bütün il ve ilçelerin tamamının denizle bağlantısı kesildi.Haberiniz omuştur,Giresun selle ne hale geldi.İyiki küresel ısınma yüzünden eskisi gibi yağmur yağmıyor.Aksi halde bütün binaların 1. katları suyun içinde kalır.
Ben Beşikdüzü ilçesindenim.Biz kahvenin önünde çay içerken denizin dalgasını görüyorduk.Aynı yerden bakınca şimdi kocaman bir duvar görüyoruz.
Yola evet deniz dolgusuna hayır diye dava açan avukatı vurdular.Nekadar dolgu yapıldığını biliyormusunuz.10 yaşında dalıp kum aldığımız yer ençok 3metre dir.Sıkı durun devlet oraya 38 metre dolgu parası ödedi.Yani karadenizi bitirdiler.Şimdide kafayı dere ve ırmaklara taktılar HES yapıyorlar onlarıda bitirsinler.Ama unutmamalıki Karadeniz ve Karadenizli ne zaman patlar.İşte o belli olmaz.Hiçbir set ve engel tanımaz.Yinede bence yol konusu hariç herşey çok güzeldi.Sağlıkla kalın.

Necmi bey bizim oralara kadar gitmişsiniz kıymalı pidesini yememişsiniz herhalde..otel konusunda size katılıyorum bu konuda çok haklısınız zira 2004 de bende kendi memleketime arkadaşlarla görevli gittiğimde aynı sizin gibi yaptık Samsuna geri göndermek zorunda kaldık.
Balık sofrası ve limanın olduğu yerde sanırım Alaçam'a bağlı yakakent beldesi bizim oralarda denizle halkın birleştiği tek yerde diyebiliriz..yolunuz açık olsun 2005 yılında sizin rotayı tersden adana-gaziantep-mardin-maraş-tunceli-erzurum-trabzon ve aralardaki illerolarak gerçekleştirmiştik. bizim rotamız yaz aylarına denk geldiydi seyahat güzeldi zorluk yoktu kış şartlarında biraz zorlar. size başarılar ve yolunuzun açık olmasını diliyorum...

Merhaba Bafralı Bülent kardeş.
Bafrayıda çevresinide biraz bilrim.O sofrayı Malgölünde,Gümenezde,Tv antenlerinin olduğu tepede orman İşletmesine ait odun deposunun yanında olan şantiye binasında kurmuştuk bir zamanlar.
Malgölündeki Orman İşletmeye ait o zamanların şartlarına göre çok güzel bir tesis vardı,odaların birkısmı deniz birkısmı orman manzaralıydı.Önceki yaz o güzergahı talip etmek istedim ama olmadı.Bakalım bu sene ne olur.İnşallah o orman ve nakış gibi işlenmiş koylar Samsun-Sinop yoluna kurban olmamıştır.Zaten Samsunun doğusunu el birliğiyle bitirdi birileri.
Evet arkadaşım,Bafra pidesi,peyniri,ya bereketli Bafra ovasında yetişenlere ne demeli.Hiç yolda önünüze kavun kamyonu denk geldmi.Ben o güzel kokuyu teneffüs etmek için inanın önümdeki kamyonu Çakallı rampalarında sollamam,o kokuyu koklarım.Nedense bana parfüm gibi gelir Bafra kavununun kokusu.
Teyzemi ve rahmetli eniştemi çok severdim.Onlar uzun yıllar boyu Bafrada görev yaptılar emeklilikten sonra Çatalçam a yerleştiler eniştemin vefatından sonra Beşikdüzüne yerleştiler..Bafra sevgisinin altında belkide bu neden var.Kimbilir.
Sağlıkla kalın.

caneroz' Alıntı:
Çok güzel kareler çekebileceğiniz yerlerden geçmişsiniz fakat fotoğrafları cep telefonuyla değilde dijital makina ile çekmiş olsaydınız daha güzel harikalar yaratabilirdiniz.(Benimki sadece tavsiye)

Saygılar

Aslında o da aklımdaydı digital makinemi alayım diyordum ancak sanayide bir başka projemiz var o yürüyor yapılan bir spor araba burada paylaşmayı düşünmüyoruz makine o nedenle ankarada kaldı gerçi benim telefonda çok kötü sayılmaz ama elbette adam gibi bir makinenin yerini tutmuyor

İlginize teşekkür ederim

medford' Alıntı:
tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız ve fotograflamışsınız ayrıca kış mevsiminde böyle bi geziyi göze alacak cesarete sahip oldugunuz için sizi ayrıca kutlamak isterim bende ilerde bir karadeniz turu yapmayı planlıyordum yazınız benim için hem bi rehber oldu hem bu gezinin en ii şeklinin arabayla yapılacagını anladım.
galiba yolculuga devam edeceksiniz diger duraklarınızı da burda görmek isterim yolunuz açık olsun

Aslında anlatılacak daha çok yol hikayesi olacak bu seyahatle ilgili henüz yazamadıklarım var Ankara dönüşü uzun uzun zaten bu seyahatle ilgili güzel şeyleri yazacağım kısmet olursa.

Açıkcası bizimkisi cesaretten ziyade mecburiyet bu epey kapsamlı bir iş seyahati ve 2 haftaya sığdırılmış bir program gönül biraz daha esnek zamanlamayla herşeyiyle güzel bir gezi yapmayı isterdi. Ne yalan söyleyim şu an biraz gerginim bundan sonraki güzergahım biraz sorunlu olacak gibi sanki çünki şu an Erzurumdayım ve yarın sabah Bingöl Elazığ üzeri Gaziantep e geçmeyi planlıyorum ve benim şu aşamada çekindiğim tek şey buzlanma

Gezinin en iyisinin araba ile yapılacağı konusunda sizinle hemfikirim bu güne kadar seyahatlerinin büyük bir bölümünü araba ile yapmış biri olarak bunu size şiddetle öneririm inanılmaz bir keyiftir

Diğer duraklarıma gelince elbette fırsat oldukça elimden geldiğince dilimin döndüğünce anlatacağım zaten bu benim ilk uzun soluklu seyahatim değil son 5 yılda 3 kez Türkiyenin tüm illerini gezmiştim

Ynt: Bafradan Çanakkaleye

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşım.
Gezi başlangıcınız,Çakallıdaki mememen faslı,Alaçamdaki balık derken Karadeniz sahilyolu.Evet yol güzel oldu da sanırım siz yoldan önceki halleri de biliyordunuz.Ben binlercesi gibi o sahillerin çocuğuyum.Yani deiz kenarında doğdum,babam,dedem,babamın dedesi onundki babası dedesi ve daha önceleri gibi.Daha önce kullanılan Samsun-Trabson yolu bizim köyümüzle denizi ayırıyordu.Yol ile deniz arasında komşularımızın arazileri vardı sonrasında muhteşem olmasada güzelce bir kumsal vardı.Bizler ve öncekiler oralarda yüzme ve balık yakalamayı öğrendik.O yoldan önceki yol ise yer yer paralel olmakla birlikte yaklaşık 500m daha güneyda idi.Yaşı 50 ye yakın olanlar bilir.Başlangıcı 1915 li yıllardır.Bölgede bir adı da Rus yoludur.
Evet sahil yolu güzel oldu deniz doldu,bütün il ve ilçelerin tamamının denizle bağlantısı kesildi.Haberiniz omuştur,Giresun selle ne hale geldi.İyiki küresel ısınma yüzünden eskisi gibi yağmur yağmıyor.Aksi halde bütün binaların 1. katları suyun içinde kalır.
Ben Beşikdüzü ilçesindenim.Biz kahvenin önünde çay içerken denizin dalgasını görüyorduk.Aynı yerden bakınca şimdi kocaman bir duvar görüyoruz.
Yola evet deniz dolgusuna hayır diye dava açan avukatı vurdular.Nekadar dolgu yapıldığını biliyormusunuz.10 yaşında dalıp kum aldığımız yer ençok 3metre dir.Sıkı durun devlet oraya 38 metre dolgu parası ödedi.Yani karadenizi bitirdiler.Şimdide kafayı dere ve ırmaklara taktılar HES yapıyorlar onlarıda bitirsinler.Ama unutmamalıki Karadeniz ve Karadenizli ne zaman patlar.İşte o belli olmaz.Hiçbir set ve engel tanımaz.Yinede bence yol konusu hariç herşey çok güzeldi.Sağlıkla kalın.

Son 7 yıldır değişik zamanlarda bu güzergahı kullandım hatta tüm Karadeniz (Zonguldak-Hopa) boyunca bir kaç kez gittim geldim hatta Artvin üzerinden Ardahana oradan doğunun tüm illerine seyahatlerim oldu.

Açıkcası sahilyolunun siz Karadeniz insanına yaşattığı mahrumiyetleri sıkıntıları da tahmin edebiliyorum. Ancak bölgenin coğrafyası da bir ülke gerçeği yazıkki en optimum yani ekonomik olarak en makul şekli denizi doldurarak yol yapmak bu bölgede evet yazık çok güzel o beldeler ilçelerin durumu içler acısı olmuş Vakfıkebire girmeye çalıştık epey bir zorlandık hem girişte hem çıkışta oysa ne güzel bir yerdir orası

Karadeniz doğasıyla da insanıylada birbirine çok uyumludur bunu her zaman görmüşümdür. Hırçın deli dolu içi dışı birdir denizi de öyle insanı da öyle ancak tüm aksiliklere rağmen sahil yolunun bölgeye katkısının olacağına inanıyorum

Saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri