Merhabalar arkadaşım.
Gezi başlangıcınız,Çakallıdaki mememen faslı,Alaçamdaki balık derken Karadeniz sahilyolu.Evet yol güzel oldu da sanırım siz yoldan önceki halleri de biliyordunuz.Ben binlercesi gibi o sahillerin çocuğuyum.Yani deiz kenarında doğdum,babam,dedem,babamın dedesi onundki babası dedesi ve daha önceleri gibi.Daha önce kullanılan Samsun-Trabson yolu bizim köyümüzle denizi ayırıyordu.Yol ile deniz arasında komşularımızın arazileri vardı sonrasında muhteşem olmasada güzelce bir kumsal vardı.Bizler ve öncekiler oralarda yüzme ve balık yakalamayı öğrendik.O yoldan önceki yol ise yer yer paralel olmakla birlikte yaklaşık 500m daha güneyda idi.Yaşı 50 ye yakın olanlar bilir.Başlangıcı 1915 li yıllardır.Bölgede bir adı da Rus yoludur.
Evet sahil yolu güzel oldu deniz doldu,bütün il ve ilçelerin tamamının denizle bağlantısı kesildi.Haberiniz omuştur,Giresun selle ne hale geldi.İyiki küresel ısınma yüzünden eskisi gibi yağmur yağmıyor.Aksi halde bütün binaların 1. katları suyun içinde kalır.
Ben Beşikdüzü ilçesindenim.Biz kahvenin önünde çay içerken denizin dalgasını görüyorduk.Aynı yerden bakınca şimdi kocaman bir duvar görüyoruz.
Yola evet deniz dolgusuna hayır diye dava açan avukatı vurdular.Nekadar dolgu yapıldığını biliyormusunuz.10 yaşında dalıp kum aldığımız yer ençok 3metre dir.Sıkı durun devlet oraya 38 metre dolgu parası ödedi.Yani karadenizi bitirdiler.Şimdide kafayı dere ve ırmaklara taktılar HES yapıyorlar onlarıda bitirsinler.Ama unutmamalıki Karadeniz ve Karadenizli ne zaman patlar.İşte o belli olmaz.Hiçbir set ve engel tanımaz.Yinede bence yol konusu hariç herşey çok güzeldi.Sağlıkla kalın.