Bafra'dan Çanakkale'ye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan .com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,087
Ynt: Bafra'dan Çanakkale'ye

bafralı' Alıntı:
Necmi bey bizim oralara kadar gitmişsiniz kıymalı pidesini yememişsiniz herhalde..otel konusunda size katılıyorum bu konuda çok haklısınız zira 2004 de bende kendi memleketime arkadaşlarla görevli gittiğimde aynı sizin gibi yaptık Samsuna geri göndermek zorunda kaldık.
Balık sofrası ve limanın olduğu yerde sanırım Alaçam'a bağlı yakakent beldesi bizim oralarda denizle halkın birleştiği tek yerde diyebiliriz..yolunuz açık olsun 2005 yılında sizin rotayı tersden adana-gaziantep-mardin-maraş-tunceli-erzurum-trabzon ve aralardaki illerolarak gerçekleştirmiştik. bizim rotamız yaz aylarına denk geldiydi seyahat güzeldi zorluk yoktu kış şartlarında biraz zorlar. size başarılar ve yolunuzun açık olmasını diliyorum...

Olurmu hiç Bafraya kadar gidilip de pidesi yenilmezmi yedik elbette daha önce bir kaç kez Bafranın yanından geçmiştim ama bu kez içine girme fırsatım oldu pidesini de yedik balığını da evet balık sofrası Yakakentte idi güzelde balık yapmışlar doyamadık balığa bu seyahatimde ki benim şanssızlığım hep doğuya kışın gelmişimdir yine öyle olacak ileride daha önce de dediğim gibi Antep Muğla Çanakkale üzeri Ankara düşünüyorum yani epey kestirme bir yol yine yol resimleri ve minik bir iki anekdotu sizlerle paylaşacağım kısmet olursa

Etiketler

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşım.
Gezi başlangıcınız,Çakallıdaki mememen faslı,Alaçamdaki balık derken Karadeniz sahilyolu.Evet yol güzel oldu da sanırım siz yoldan önceki halleri de biliyordunuz.Ben binlercesi gibi o sahillerin çocuğuyum.Yani deiz kenarında doğdum,babam,dedem,babamın dedesi onundki babası dedesi ve daha önceleri gibi.Daha önce kullanılan Samsun-Trabson yolu bizim köyümüzle denizi ayırıyordu.Yol ile deniz arasında komşularımızın arazileri vardı sonrasında muhteşem olmasada güzelce bir kumsal vardı.Bizler ve öncekiler oralarda yüzme ve balık yakalamayı öğrendik.O yoldan önceki yol ise yer yer paralel olmakla birlikte yaklaşık 500m daha güneyda idi.Yaşı 50 ye yakın olanlar bilir.Başlangıcı 1915 li yıllardır.Bölgede bir adı da Rus yoludur.
Evet sahil yolu güzel oldu deniz doldu,bütün il ve ilçelerin tamamının denizle bağlantısı kesildi.Haberiniz omuştur,Giresun selle ne hale geldi.İyiki küresel ısınma yüzünden eskisi gibi yağmur yağmıyor.Aksi halde bütün binaların 1. katları suyun içinde kalır.
Ben Beşikdüzü ilçesindenim.Biz kahvenin önünde çay içerken denizin dalgasını görüyorduk.Aynı yerden bakınca şimdi kocaman bir duvar görüyoruz.
Yola evet deniz dolgusuna hayır diye dava açan avukatı vurdular.Nekadar dolgu yapıldığını biliyormusunuz.10 yaşında dalıp kum aldığımız yer ençok 3metre dir.Sıkı durun devlet oraya 38 metre dolgu parası ödedi.Yani karadenizi bitirdiler.Şimdide kafayı dere ve ırmaklara taktılar HES yapıyorlar onlarıda bitirsinler.Ama unutmamalıki Karadeniz ve Karadenizli ne zaman patlar.İşte o belli olmaz.Hiçbir set ve engel tanımaz.Yinede bence yol konusu hariç herşey çok güzeldi.Sağlıkla kalın.
kardeşim yerden göğe kadar haklısın, bu deniz karadeniz alınanı geride alır hiç affetmez, bizde karadenizliyiz affetmeyiz ama eski karadenizlilik kaldımı işte onda şüpheliyim, güzelim sahilleri telef ettiler, bende vakfıkebir Tonyadanım anne tarafım Vakfıkebir baba tarafım Tonya o sahilleri bende çok ii bilirim cumartesi günleri evden çıkıp deniz dalardık, köyden hayvanları bile denizde yıkadığmızı bilirim. bırak beşikdüzü vakfıkebiri, Trabzon uzunkum sahilinde bile yüzerdik, şimdiki hali içler acısı ayrıca işim gereği yıllardır bu yolları sinopdan ardahana kadar gezerim bir kere olsun bu muhterem yolun sağlam olarak çalıştığını görmedim habire kazılıp bişeler yapılıyo, HES' leri zaten hiç sorma, yabancılara 49 yıllığına kiralanan arazileri hiç karıştırma, allah sonumuzu hayır etsin bakalım.

Tayfun61 merhaba,değin gibi.Nereyi satarsa satsınlarda bizim yaylaları satmasınlar.İyiki yıllardır hiç bir iyileştirme yapmadılar kimsenin aklına gelmiyor.Baksanızya dünya harikası Uzungö biti Fırtına Vadisi bitiriliyor daha niceleri.Fol Deresi inşallah arada kaynarda unutulur.
Sağıkla kalın.

Evet en son Erzurumda kalmışım Erzurumdan bir kaç kare ekledikten sonra yola devam edelim Erzurumdan sonraki güzergahım Bingöl - Elazığ - Malatya - Kahramanmaraş üzerinden İslahiye (Gaziantep) oldu seçtiğim güzergah epey zorlu idi ne yalan söyleyim tek başıma giderken tırsmadım desem yalan olur harbiden tırstım hatta tırsanlar için bir tane de tırsan resim koydum ;D önce tırsan resim

[attachment=1]

Şimdi gelelim yol notlarına sabah Erzurumdan ayrıldım güzergah alternatiflerim vardı ama hepsi benzer sorunlar çıkaracak diye bana göre en yakın güzergahı seçtim Erzurumdan Çat Karlıova Bingöl üzerinden önce Elazığ Malatya Kahramanmaraş üzeri Islahiyeye ulaşmaktı amacım şükür ulaştım da ancak epey yorucuydu seyahatim 11 saat sürdü aşağıdaki yol fotoğraflarından da göreceğiniz üzere yollar pek hoş değildi neyse sözü fazla uzatmayım görüntüler herşeyi anlatıyor kusura bakmayın bu seyahatte tek başımaydım hem araba kullanıp hemde fotoğraf çekmek epey zordu ve akşam olmadanda Islahiyeye ulaşmam gerekiyordu bu nedenle bu etapta fazla görselim yok öncelik bir kaç kare Erzurum arkasından yollardan kareler

Görüntü241.jpg

Görüntü000.jpg

Görüntü001.jpg

Görüntü002.jpg

Görüntü003.jpg

Bu arada aklıma gelmişken bu yolları büyük özverilerle açık tutan tüm Karayolları çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım bu şartlarda bu yolları açık tutmak gerçekten büyük özveriler istiyor düşünsenize 2 metre kar var ve yollar açık neyse görsellere geri dönelim tabi bu arada unutmuşum Erzurumda otel penceremden yansıyanları araya sıkıştırıyorum bu kadar yorgunluk üzerine kusuruma bakmazsınız umarım

Görüntü000.jpg

Görüntü001.jpg

Görüntü002.jpg

Görüntü003.jpg

Görüntü004.jpg

Kebandan bir kaç kare

[attachment=1]

[attachment=2]

Bu kadar yol aldıktan sonra saat de 15 e yaklaşmıştı epey de acıktım ama yemek için Kömürhan köprüsünden hemen önce kavurmacılara kadar sabrettim yaklaşık iki yıl önce geçmiştim en son buradan geldiğimde bir şok yaşadım her zaman kavurma yediğim yer yenilenmiş dehşet bir şey olmuş bir tek kare resim çektim mutfağından muhteşem olmuş yolunuz düşerse Elazığ Malatya yolunda Kömürhan mevkiinde

http://www.komurhankavurma.com/index.html

[attachment=3]

Görüntü020.jpg

Görüntü023.jpg

Görüntü035.jpg

Bu günlük sizlerle paylaşabileceğim görsellerim bu kadar yarınki programım Adana Mersin Antalya üzerinden Ortaca

Yol haritamda aşağıda

Yine görüşebilmek umuduyla şimdilik hoşcakalın

yol.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,947
Kaydolan Son Üyemiz
Homywood Bungalov

Çevrimiçi üyeler

Geri