Bağırganlı (1Temmuz 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delimengi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,049

delimengi

Kamp II
Yer
İstanbul/ Kadıköy
1 temmuz Pazar 2007
Evet ben bağırganlıya gittim güzeldi ama pek anlatılacak bir şey bulamıyorum diye başlasam olur sanırım çok bilinen bir yer olmadığı için önce nerde bu bağırganlı onu bir tarif edelim, İstanbul altunizade'den klasik olarak şile üzerinden ağva istikametine gittiğinizde, ağva'ya girmeden sağa ağva deresi üzerinden kandıraya bir yol döner, işte düz giderseniz kandıra ya keyifli virajlarla ulaşırsınız ve 30 km kadar ilerde de bağırganlı tabelasını görürsünüz. Ama biz her zamanki gibi soldan dik çıkan yoldan gittik, biraz aralara daldım insan yazdıkça yazıyor, bende gevezeyim zaten :D

Baştan alıyorum, geçen hafta pazar günü olması lazım İstanbul'da araba ile gezerken yol bizi bağırganlıya kadar götürmüştü, hatta birkaç saatte denize bile girmiş, dönüşte mengilerle yemek bile yemiştik.

Bu hafta için motosikletle bir bağırganlı kaçınılmaz olmuştu.

İlk fotoğraf koşuyolundan yol arkadaşımı bekliyorum

1.jpg

Sabah 08,30 gibi yola çıkıyoruz. Ömerli civarında daha önce gitmediğimiz bir yerde kahvaltı etmek var hep aklımda, aklımız kesiyor bakalım diyoruz açıklarmı diye, sağolsunlar hemen birileri buyurun falan diyor, kahvaltı varmı açıkmısınız diyoruz olmaz mı diyorlar. Çay olmamış diyorlar 10 dk beklermisiniz olur diyoruz, derken 5 dk sonra abi hazırlıksız yakalandık arkadaşlar malzeme almaya gittiler 20 dk kadar bekleyebilir misiniz diyorlar, olmaz diyoruz ama hiç kızgın değiliz. Burası gerçekten özenli bir işletme masalara ve çevreye uyguladıkları temizlik ve hijyen takdire şayan, ve çıkarken, şunu diyorlar, kusura bakmayın bu sefer size hizmet edemedik başka sefere mutlaka bekleriz. Aga sen merak etme dedim mutlaka geleceğim başka sefere, hatta bir ara hususi buraya gidip güzel fotoğraflar çekip motosiklet sitelinde paylaşmak lazım, mutlaka gidip para kazandırmak lazım böyle yerlere, gerçekten güzel bir işletme, bu sefer düzgün bir tarif alamamışım malisef .

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Kömürlük mevkiinde ki gözlemecilere giriyoruz, basit bir tek kişilik melemene ve 2 bardak çaya 7 ytl bana çok geliyor , aslında buralar dışında kahvaltı edecek başka bir yer aramamın bir nedeni de bu , gezerken çok para hesabı yapan bir adam değilim ama her şeyinde hakkı olmalı , bahariye caddesinde saray muhallebicisi vardır , gerçekten mükemmel temiz özenli bir mekandır ve ciddi para harcanmış da bir yerdir , aylık kirasını düşünemiyorum bile ama orada bile melemen ( hem de sucuklu ) 4 ytl Son zamanlarda İstanbul a yakın yerlerdeki bu tür işletmeler bu hesap işlerini biraz fahiş boyutlara taşıdılar gibi geliyor bana.

Orada kahvaltı yapan ikide motorcu arkadaş var , biri honda cbf 500 biri honda devil birkaç kelime sohbet edip iyi yolculuklar diliyoruz karşılıklı

7.jpg

ana yoldan biraz çıkalım diyim yeşil vadi köyüne doğru giriyoruz
8.jpg

Manzara eşsiz acil bi sigara ve fotograf molası
9.jpg

10.jpg

Yolda kaplumbağa görüyoruz , acayip komik bir herif ama o bizim hakkımızda pek öyle düşünmemiştir sanırım :D
11.jpg

12.jpg

arada böyle yerler görünce dalıyorum eğlenceli oluyor valla
13.jpg

Ben şileden ağvaya giderken genelde imrendere ovacık yolunu tercih ederim hem kısadır hem de yolu daha eğlencelidir
İmrendere de duruyoruz , çok uzun zamandır bu evlerden birene dalma fikri vardır aklımda kısmet bu güne imiş
14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

bu tavan ve tabanlarda bu delikler olmadan önce kimbilir ne hayatlar yaşandı buralarda
çok derin konu ben dalmıştım ama sizi hiç karıştırmıyım
18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

Etiketler
Ynt: Bağırganlı 1 Temmuz Pazar 2007

26.jpg

27.jpg

İmren derede 30 dk kadar oyalanıyoruz ve tekeköyde tekrar her zamanki gibi metinin yerinde duruyoruz , Fatma ablamla kucaklaşıyoruz , metin abi genç partiden millet vekili adayı imiş arabayı değiştirmiş , bildiğiniz eş dost sohbeti işte
28.jpg

Cemrenur düşmüş dizi kanamış , makyaj var mı diye soruyor :D
29.jpg

30.jpg

bu adam sahiden ben miyim acaba
31.jpg

ağvadayız 100 km yi 3,5 saatte almışız , çok basıyorum ağabeycim ben :D
33.jpg

34.jpg

32.jpg

parmağının gösterdiği istikamete rampadan yukarı çıkıyorsunuz ilk hedef 10 km ilerdeki pınarlı köyü ve akabinde bağırganlı , bu yoldan gitmeye niyetiniz olursa yolda görüğünüz kişilere yolu tekrar sorun ve karşınıza iki yol çıktığında hep daha çok kullanılmış olanı tercih edin
35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

Bir çok kişeye hayli anlamsız ve basit gelir yol fotoğrafları
Bu da öyle bir yol fotoğrafıdır aslında
Ama bir farkı vardır ben bu yolu yıllardır gider gelirim , bu yol ilk defa bu sene mıcırlandı , az çekmedik çilesini toz toprağı bitmedi yıllarca , hep istedik beklide yol olsun , yağmura burada yakalanmayalım diye dua etmeden gidelim dedik çok zaman
Az kaybolanı çıkarmamışımdır anayola , insan tuhaf oluyor , bu sene her yan tabelalarla döşenmiş artık her kes daha kolay gidebilecek , belki de birkaç sene sonra gece kaldığımız mağaraları her kes öğrenecek
Gün geçtikçe bakir yollar la beraber kaybolma endişeleride kayboluyor ortadan , sanırım birkaç sene sonra , buralar için biz eskiden diye başlayan cümleler kuracağız .
43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

bu kadar cık bir kumsal işte , yalnız aşırı dalga olmadığı sürece son derece güvenli bir yer
buraların halkına manav denir ve yabancıyı pek sevmezler , burası aslında çok güzel bir yer fakat işletecek bir zihniyet yok , köyün muhtarı gelen arabalardan park karşılığı 5 ytl alır
duş ve soyunma kabini için basit bir yer var ama orada istedikleri 5 ytl de bana fahiş geliyor , senelerdir giderim buraya severim ederim ama ağvaya 20 km mesafede bir yer olmasına rağmen gerçek bir mahrumiyet bölgesidir , öylede kalır bence
50.jpg

51.jpg

52.jpg

4 saat kadar yüzüp geri dönüyoruz , denize doyamadım :D
53.jpg

54.jpg

belki motosiklet hayatımda ilk defa bu kadar kasksız gidiyorum 40 km ye yakın , hiç tasvip etmem ama çok hoş geldi açıkcası
55.jpg

56.jpg

57.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

61.jpg

62.jpg

63.jpg

64.jpg

65.jpg

66.jpg

teke köye gelmeden 3 km önce son bir mola daha veriyoruz , 2 mısır bir çay bir gözleme 2 domates ve bir ayran 5 ytl , bu gün duyduğum en makul fiyat
67.jpg

68.jpg

69.jpg

70.jpg

250 km civarında bir yol yaptık , güzel bir gündü , aslında aklımda yazılacak başka şeylerde vardı ama bu sefer yarım kalsın ….

neden yarim kalsinki! ;)
Bir kisinin bile ilgisini cekse... gitmek istese... :smiley:
Paylasmak guzel, anlatim guzel. Devam...:smiley:

Yusuf abi fotoğraflar ve yazıların ile tüm günü aktarmışsın bizlere. Ben bu fotoğrafları hatırlıyorum sanki gezenbilir buluşmasından ;)

Solana' Alıntı:
neden yarim kalsinki! ;)
Bir kisinin bile ilgisini cekse... gitmek istese... :smiley:
Paylasmak guzel, anlatim guzel. Devam...:smiley:

haklısın hocam belki bir gün birinin işine yarar , yazmaya tabiki devam , bu sıralar hep aynı gezileri yaptığımdan pek bir şey yazmıyorum ama gezmeye devam , en kısa zamanda yeniden görüşmek dileği ile ..

atlantis' Alıntı:
Yusuf abi fotoğraflar ve yazıların ile tüm günü aktarmışsın bizlere. Ben bu fotoğrafları hatırlıyorum sanki gezenbilir buluşmasından ;)

evet kardeşim aynen söylediğin gibi , toplantının olduğu günün fotografları

bu arada yolun hiç düşmüyormu bu taraflara ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR