Ben Cahile Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mantez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,951
Ynt: Ben Cahile Yardım Lütfen

Bugün Hacı Usta'yı buldum sanayi'de.

Kaporta tarafında yapılabilecekler ve maliyetleri hakkında fikir verdikten sonra mekanik tarafı için Ataürk Sanayii Sitesi II. Kısımda ki Mekanik Oto'ya gönderdi beni.

Deep' Alıntı:
dizelin benzinliye göre daha az yaktığı malesef toplumda yerleşmiş ve bu görüş kırılamıyor, ben dizel Disco kullanıyorum ve benim aracın muadili olan V8 aracı Yavuz abi kullanıyor, yakıt tüketimi LPG sayesinde aynı!!
şimdiki aklım olsa kesinlikle ve kesinlikle V8 alırdım, eski jenerasyon dizellerin hepsi hantal isterse turbo olsun farketmiyor

Mekanik Oto'da konuştuğum teknisyen arkadaşlarında görüşleri aynı yöndeydi. Dizelle vereceğiniz fark yerine sıralı LPG taktırıp yakıt maliyetini performansdan kaybetmeden düşürebileceğim yönünde görüş belirttiler.

Bu seçenekleri ciddi şekilde arttırıyor tabii.

Etiketler

Mazot fiyatının yüksekliği nedeniyle dizel-lpg arasında bir fark yok gibi şu anda. Malesef şu anda çünkü LPG 1,5 den 1,73 e çıktı bir anda, tek zamla. Yani LPG.nin de geleceği pek parlak görülmüyor dizel gibi. Umarım CNG sistemlerin depo problemleri bir an önce aşılır ve LPG güzelliği son bulmadan bir alternatif olur. Sıralı sistem LPG.ye sahip 98 Cherokee XJ 4.0, bugün feci İstanbul trafiğinde son ayarıyla 36 YKR yaktı km.de, sanırım bir Disco TDI.da buna yakın yakıyordur, sıkışık İstanbul trafiğinde???

BolbuzJack' Alıntı:
Sıralı sistem LPG.ye sahip 98 Cherokee XJ 4.0, bugün feci İstanbul trafiğinde son ayarıyla 36 YKR yaktı km.de, sanırım bir Disco TDI.da buna yakın yakıyordur, sıkışık İstanbul trafiğinde???

TDI Disco şehir içinde 24 - 25 kuruş civarı yakıyor, genelde şehir içinde kullanıyorum. Şehir dışında ise fazla hız yapmayınca bir depo mazotla 1000 km civarı yaptığımı hatırlıyorum.

Valla bencede LPG çok mantıklı ...

Ben offroad aracı 3 türlü alırım.

1. Kaportası döşemesi vs iyi durumda .. Yol aksamı standart yada bozuk (kaportayla vakit kaybetmem çünkü çok yorucu oluyor bana mekanik hem daha zevkli hemde daha ucuz )
2.Komple bitmiş herşeyiyle istediğim gibi ama fiyat makulse (bazıları diyorki araca 30 milyar harcadım satarken üstüne koyar isterim ! Öle bişey yok 4 te 1 ini anca talep edebilirsin ...)
3.Extreme bi araç yada aşık olduğum bi araç olacak başka eşi olmayacak tek şansım onu alıp toplamak olacak ozaman gözümü kapar alırım ...

Ben size 1. numarayı öneriyorum :smiley:...

VitaEsMorte' Alıntı:
TDI Disco şehir içinde 24 - 25 kuruş civarı yakıyor, genelde şehir içinde kullanıyorum. Şehir dışında ise fazla hız yapmayınca bir depo mazotla 1000 km civarı yaptığımı hatırlıyorum.

Bu rakamlara göre çok mantıklı Disco TDI... Deposu kaç lt?

Herkese iyi haftalar.

Yeri biraz ters olacak ama sormadan duramayacağım.

Bir tanıdığımın çok temiz, tamamen orjinal bir Ford Explorer'ı var, 1997 model ve 100.000 Km civarında.

Bu araca ilişkin değerlendirmelerinizi alabilir miyim?

yalnız çok önemli bir ayrıntıyı atlanıyor, Amerikanlarda ve LR de şehir içi tüketimde otomatik vites ve manuel arasında korkunç bir fark oluşuyor, manuel bir V8 Disco standart haliyle şehir içi 25 krş civarı yakarken otomatik olanda bu değer 35 krş a çıkabiliyor

BolbuzJack' Alıntı:
Bu rakamlara göre çok mantıklı Disco TDI... Deposu kaç lt?

İki haftalık sesizlik döneminde bir kaç araç görmek fırsatım oldu. Furkan Oto'nun sahibi Ertuğrul Bey sayesinde hem bir Defender sürmek hem de yolcu olarak (kullanmayı bilen bir sürücü ile) arazi de neler yapabildiğini görmek şansına kavuştum.

Önümüzdeki günlerde bir kaç araç daha baktıktan sonra seçimimi yapıp, bir terslik olmazsa da Şubat'ın ilk haftası içinde de 2.5 TDI motorlu bir Defender 110'a sahip olacağım.

Yaptığım test gezintisinde gördüm kü bu aracı kullanın farklı bir tekniği var. Bu tekniği öğreten bir kurum veya eğitmen var mı yoksa aracım hazır olunca "Ben Cahile Yardım Lütfen 2" başlığını mı açmam gerekecek? :smiley:

hayırlısı olsun. mutlaka öğreten yerler vardır... ama her araç birbirinden farklıdır... zaman içinde basit gezilerle başlayarak kendinizi ve aracınızı tanımanız en doğrusu...

Şinasi bey (Mantez) arazide araç kullanmak ile alakalı tecrübeleriniz, gezilerimize katıldıkça artacaktır..
Bu işi sevdikten sonra gerisi kolay..Bizler bile her gezide tecrübelerimize bir yenisini ekliyoruz..Tüm samimiyetimle söylüyorum bunlar aşılır ve tecrübeli olma konusunda hızla ilerlersiniz; yeterki off-road a gönül verin :smiley:

Kazma kürek konusu önemli. :smiley:
Arazide bir test aracını batırınca kumlu-oynak zeminli bir yeri arkadaş traktör getirene kadar ellerimle kazmak zorunda kalmıştım. ;D
Neyse ki yiğitliğe pek bir şey bulaştırmadan ama üst başı batırarak biraz kazı, biraz arka kaydırmalı kilit sayesinde traktörün gelmesine 200 metre kala aracı çıkarmıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR