Ben de Vitaralı oldum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan silversmoke Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,002
Ynt: Ben de Vitaralı oldum.

Sanırım sonunda LPG taktırıcam. 100 TL benzinle 150 km yol yaptım. Gerçi aracı denedim, sert hızlanmalar yaptım, yüksek devirde kullandım. Vardığım sonuç hamama giren terler. :smiley:

Etiketler

:eek: miktar oldukça yüksek.
Önceki aracım dizel vitara ile 100 tl mazotla 400 km yaptıktan sonra bedavadan az pahalı durumuna alışmış, bu aracımda 80 tl LPG ile 220 km yaptığımda suzuki forumunda isyan bayrağını açmıştım.

Evet. Araştırmaya başladım. Başkalarının LPG deneyimlerini okuyorum. Uygun marka ve usta bulunca taktırıcam. Önerilere açığım.

silversmoke' Alıntı:
Evet. Araştırmaya başladım. Başkalarının LPG deneyimlerini okuyorum. Uygun marka ve usta bulunca taktırıcam. Önerilere açığım.
---------------------------------------------------
[Arkadaşım aracını güle güle kullan, lpg için öneri ve tavsiye belirtmişsin,
Şuan nereden katılıyorsun bilmiyorum, Bizim 2. bir aracımız var 93.model 5 kapı 1.6 vitara, bu araça 3 sene öncesinden lpg (Romano marka) 1.600 tlsına taktırdık, işin içinde proje, ustalık ve lpg dahi, yanı anahtar teslimi oldu. Araç emin ol benzinli gibi formundan hiçbir şey kaybetmedi, yakıtta hemen hemen yarı yarıya düştü.
Gelelim eksisine, bagajın yarısı gitti.Şuan hala daha aracı kullanıyoruz.Bende de 2.000 modeli 5 kapı 1.6 var sırf bagaj yüzündün lpg ye soğuk bakıyorum.
Lpg yi takan kişininde ustalığı önemli, biz Giresun Espiyede lpg konusunda iyi bir ustaya lpg yi takdırdık.Buraya yakın isen ilgili kişinin tf.nunu ve adresini verebilirim.....hoşçakal...]

Kendi aracımda Kit MTM kullanıyorum. Tercihiben yapmadım, benden önceki sahibi yapmış. İnternetten araştırdığım kadarı ile sanırım en uygunlarından birisiymiş.

Bostancı Kit bayisini aradım. En iyisi Prins dedi. 2.450 TL'ye takıyorlarmış. 10 taksit yapıyorlar. Gidip bir de yüz yüze konuşucam. :smiley:

silversmoke' Alıntı:
Bostancı Kit bayisini aradım. En iyisi Prins dedi. 2.450 TL'ye takıyorlarmış. 10 taksit yapıyorlar. Gidip bir de yüz yüze konuşucam. :smiley:
-------------------------------------------------------
Evet haklısın prins galiba Hollanda malıymış, bizim romano marka lpg yi takdırdığımızda 3.000 Tl sı civarındaydı, onun için pek yanaşmadık. Bu prins diğerlerinden farkı galiba aracın elekronik beynine prins verilerinin yüklnebilmesi diye hatırlıyorum.
Birde usta çokönemli, lpg hernekadar kaliteli olsada onun uygulamasını, ayar değerlerini (verilerini) uygulayacak kişi önemlidir. Hoşçakal.

camouflage' Alıntı:
Kendi aracımda Kit MTM kullanıyorum. Tercihiben yapmadım, benden önceki sahibi yapmış. İnternetten araştırdığım kadarı ile sanırım en uygunlarından birisiymiş.
Merhabalar bu aracın lpg uyumu hakkında sübabları magnezyum alaşım olduğu için belli km den sonra lpg eritiyo diye duymuştum prince valve care ise bu erimeyi belli bir km uzatıyo diye okudum sizin bu konu hakkında herhangi bir bilginiz varmı siz lpg de herhangi bir sorun yaşadınızmı mesela bazı kullanıcılar motor arıza ışığının yandığını yazmışlar

ben grand vitara için sordugumda triger 60 bin rutin bakım 10bin oldugunu biliyorum yoksa trger 100bin rutin 15 bin km mi _?_

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.