Simdi suana kadar bu yeni sahip oldugumuz karavan ile ne yaptim yazmaya baslayalim.
Once Truma'nin tavan tipi Aventa Comfort tipi klimasini taktirttik.
Termosa'nin klima ustasi Cem bey tarafindan montaji yapildi.
Soyle bir durum var Termosa satisini yapmis oldugu urunlerin montajini kendine yakin Ikitelli sanayi de muhtelif ustalara yaptiriyor.Fakat kisa sure zarfinda kendi servislerini kuracaklarini belirttiler.Umarim bunu kisa zamanda gerceklestirirler.Zira klimayi satin almadan once yolda giderken sogutmasini istedigimizi belirtmemize ragmen bunun alt yapisi iyi arastirilmadan bize cevap verilmis olmasi beni hayal kirikligina ugratti.
Neyse nedenini buradan aciklayayim da sizde ayni hatayi yapmayin.
Eger bu buyuklukte bir klimayi araca bagliyor ve 12 volt ile calistirmayi dusunuyorsaniz cok onemli iki konu var.
1-Yeterli gucteki inverter (Inverter hususunda Termosa bizi bilgilendirdi haklarini yemeyelim.Biz oldu mu bir kere olsun dedik ve
linetech 3000W tam sinus taktirdik.)
2-O inverteri besleyecek guc.(iste burada maalesef bilgi alamadik)
2. maddeyi biraz acacak olursak bizim mevcut sistemi 12V ile besleyebilmemiz icin en az 125 Amperlik guce ihtiyacimiz var.(1000Watt Klima + 500 Watt diger cihazlar dersek toplam 1500 Watt / 12 Volt dersek = 125 Amper degerini buluruz) Bunun icin 2 adet 105 Amper akumuz mevcut ama bu akuler 1 saat icerisinde 210 Amper sarfiyata izin verecekleri icin sistem kendini sarj edecek baska bir kaynak bulamazsa 2 saati bulmadan bitecektir.
-Eger solar yatirimi yapmak isterseniz 100Watt lik 15 adet solar paneli takmaniz lazim bunun icin yeterli alaniniz ve butceniz varmi bilemiyorum.
-Jenaror ?? Yolda giderken calistirabilir misiniz bilmiyorum

-12Volt 125A Alternator (sarj dinomosu) en uygun olan bu gorunuyor.
150 Amper bir alternatoru eger yerine uydurabilirsek yarin takacagiz.