Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,160

zedzestion

Kamp III
Yer
Bursa
Web
www.guler.us
Evet gezenbilir.com un buyuk yardimlari sayesinde sahip oldugumuz karavanin ilk resimleri

IMG_0068-4.jpg

IMG_0069-5.jpg

IMG_0070-5.jpg

IMG_0071-5.jpg

IMG_0072-5.jpg

Etiketler

Simdi suana kadar bu yeni sahip oldugumuz karavan ile ne yaptim yazmaya baslayalim.

Once Truma'nin tavan tipi Aventa Comfort tipi klimasini taktirttik.
Termosa'nin klima ustasi Cem bey tarafindan montaji yapildi.
Soyle bir durum var Termosa satisini yapmis oldugu urunlerin montajini kendine yakin Ikitelli sanayi de muhtelif ustalara yaptiriyor.Fakat kisa sure zarfinda kendi servislerini kuracaklarini belirttiler.Umarim bunu kisa zamanda gerceklestirirler.Zira klimayi satin almadan once yolda giderken sogutmasini istedigimizi belirtmemize ragmen bunun alt yapisi iyi arastirilmadan bize cevap verilmis olmasi beni hayal kirikligina ugratti.

Neyse nedenini buradan aciklayayim da sizde ayni hatayi yapmayin.

Eger bu buyuklukte bir klimayi araca bagliyor ve 12 volt ile calistirmayi dusunuyorsaniz cok onemli iki konu var.
1-Yeterli gucteki inverter (Inverter hususunda Termosa bizi bilgilendirdi haklarini yemeyelim.Biz oldu mu bir kere olsun dedik ve linetech 3000W tam sinus taktirdik.)
2-O inverteri besleyecek guc.(iste burada maalesef bilgi alamadik)

2. maddeyi biraz acacak olursak bizim mevcut sistemi 12V ile besleyebilmemiz icin en az 125 Amperlik guce ihtiyacimiz var.(1000Watt Klima + 500 Watt diger cihazlar dersek toplam 1500 Watt / 12 Volt dersek = 125 Amper degerini buluruz) Bunun icin 2 adet 105 Amper akumuz mevcut ama bu akuler 1 saat icerisinde 210 Amper sarfiyata izin verecekleri icin sistem kendini sarj edecek baska bir kaynak bulamazsa 2 saati bulmadan bitecektir.

-Eger solar yatirimi yapmak isterseniz 100Watt lik 15 adet solar paneli takmaniz lazim bunun icin yeterli alaniniz ve butceniz varmi bilemiyorum.
-Jenaror ?? Yolda giderken calistirabilir misiniz bilmiyorum:smiley:
-12Volt 125A Alternator (sarj dinomosu) en uygun olan bu gorunuyor.

150 Amper bir alternatoru eger yerine uydurabilirsek yarin takacagiz.

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Kesinlikle jenerötör. Serdar oyle kullanıyordu tavan klimasini.Gule gule kullanın. Kac model acaba aracinız. Motor ve yürür parcaları bulunuyor mu? Tavan su allmis sanirim. Yalitimi yapilmis mi? Bence kontrol edin. Kazasız surusler.

Hayırlı olsun, allah kazadan beladan korusun, sağlıklı ve mutlu geziler temennisi ile.

Mustafa bey karavanınız hayırlı olsun. Güler ailesi umarım karavanlı gezilerde de hep gülersiniz. :smiley:

Güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle!... :smiley:

Cavid Sezen
Not: Hızlı olduğunuzu söylemeliyim. ;)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR