Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..
Benim termik bozuk değil, verimsiz.... "Ustam daha değiştirmeye gerek yok" dedi. "Peki değiştirene kadar 100 C üzerindeki ısılarda ne yapayım" dedim. "Klimayı kapat, benzine geç, düşünce açarsın" dedi....
Ben termostatı düşük derecesi ile kullanmayı tercih ettim. Sorun çözüldü.... Termik hala verimsiz ama, dolaşım daha erken başladığı için hararet yok.
Orjinal değeri 195 (91.28 C) termostatın terine önce 160 F' lik (71.68 C) termostat taktım. Genel hararetim çok düşük oldu. Söktüm 180 F (82.88 C) termostat taktım. Tahminin, bu termostatla, klima açıkken, hava 28 C civarında iken, uzun yokuşta şıkıştırdığımda, en fazla 102 104 C göreceğim...
" F - 32 X 0.56 = C "
Termiği bozuk veya verimsiz olanlar... Alpaslan gibi ses şikayetiniz yoksa, önce temostat değiştirin, daha kolay çözüm....
Termik için Alpaslanın yazdığı fiyat orjinal Mopar için galiba....
Piyasada ben 200 Tl' ye Amerikan malı bi yan sanayi buldum, beğendim... Ama almadım... Kırmızı siyah bi kutusu var.... Tavsiye ederim.... Hem de "Heavy Duty"....
Lpg' deki sorunla ilgili. Aynı bu yazılanları Alpaslana anlatmıştım aylar önce telefonda... Memorian arkadaşımıza da ben yazmıştım yazdıklarını, yanlış hatırlamıyorsam....
Emülatör, Lpg anahtarına bağlı çalışır. Anahtar Lpg konumuna alındığında, emilatör, aslında bi selenoid valf olan, benzin enjöktörlerine giden elektriği keser ve enjöktörler hep kapalı kaldığı için emme manifoltuna benzin gitmez..... Emilatör bozulduğunda, araç benzinde alır yanma odasına....
4 ve 6 silindir için emülatör vardır... 8 makinalarda doğal olarak çift emilatör vardır. Sadece biride bozulmuş olabilir....
Barış' ın bahsettiği, Lpg sistemindeki selenoidler ise 3 adettir. Lpg depo çıkışnda, mixer girişinde, mixer çıkışında... ama yerlerinden çokta emin değilim. Genelde mavi, ilaç kutusu büyüklüğünde, küp şeklinde bi muhafaza içindedirler.... içindeki milin ucundaki yay özelliğini yitirir veya pislenir.... Rahat hareket etmez....
Bunların görevi Lpg' yi gerektiğinde kesmektir. Güvenlik amaçlı, kaçak olduğunda veya benzine geçildiğinde....
Sonuçta; Emülatör: Benzin enjöktörü' nü devreden çıkarır veya devreye sokar, Lpg sistemindeki selonoidler ise Lpg' yi...
Sağlıcakla...