Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,622
Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Aynı Anda Yakıyor ?..

Enterasandır ki . Benim sistem iki gün önce a2 mühendislik BRC bayisinde genel bakım yapıldı. :smiley: Demek ki neymiş. Bir problem yoksa bakıma makıma gidip arabanı kurcalatmayacaksın.

Etiketler

Bu arada termik problemi konusu geçince sistemle ilgili bayağı bir bilgi paylaşılmış. Benim termik 1 aydır bozuk olduğundan bu konuyu daha evvel yedim yuttum. Ama 15 yaşlarında gezen arabalarımız var. Hepimizin yakın zamanda yaşama ihtimali olan bir sorun. Bu konuda bence ayrıca bir sayfa açmak lazım. Bı bilgiler burada kaynamasın.

Bende Alpaslanın konudan otlakçılık yapıp soru soruyorum . Teşekkürler arkadaşlar ... Alpaslan hocam bir başlık açıp paylaşırsan sevinirim . Belkide bazılarımızın ki de sorunlu ama farkında değiliz ...

Bakımdan değildir sanırım . Sonuçta bakımda filtre değişiyor birde sistemden biriken gaz ağımsı sıvıyı alıyolardır buharlaştırıcıdan . Bu arada ayarlara da elleşmiş olabilirler tabi ... Sen motor soğukken bir selonoide bak yada baktır abi . Ama Yunus hocamın uyarısı önemli sıcak motorda çok ateşli sonuçlar ortaya çıkabilir dikat etmek lazım ;)

ssbman' Alıntı:
Bende Alpaslanın konudan otlakçılık yapıp soru soruyorum . Teşekkürler arkadaşlar ... Alpaslan hocam bir başlık açıp paylaşırsan sevinirim . Belkide bazılarımızın ki de sorunlu ama farkında değiliz ...

Bakımdan değildir sanırım . Sonuçta bakımda filtre değişiyor birde sistemden biriken gaz ağımsı sıvıyı alıyolardır buharlaştırıcıdan . Bu arada ayarlara da elleşmiş olabilirler tabi ... Sen motor soğukken bir selonoide bak yada baktır abi . Ama Yunus hocamın uyarısı önemli sıcak motorda çok ateşli sonuçlar ortaya çıkabilir dikat etmek lazım ;)

Yok abi zaten vazgeçtim o işi kendi başıma yapmaktan. Neticede bakıma girdi ve ateşleme ile ilgili ekipmanlar yenilendi (ekipmanlar diyorum çünkü anlatılanı dinlerken anlarım ama gel gelelim anlatmaya geldimmiydi tırrt :smiley: ) Unuturum isimleri. Pazartesi götürür ve bu yaptıkları işlemler sonrasında bu problem doğdu derim. Ustalar baksın. Sakata gelmeyelim :smiley:

Yakında bu işlemler yapıldıysa en güzeli baksın bulsunlar :smiley:

Ynt: Benim ZJ; LPG ve Benzini Ayn? Anda Yak?yor ?..

Motora damlayan benzin kolay kolay yanmaz.
Benzinin yanabilmesi icin kivilcim veya direk alev lazim.
Yuksek sicakliktan yanar derseniz. Yanan bir sigara ortalama 300 derece isi verir.
Fakat bu bile benzini yakmaz.bir kaba bir miktar benzin koyup icinde yanan sigarayi sondurebilirsiniz.
Hatta yanan sigara adetini artirabilirsiniz.
Bunu denerken aman dikkat.
Her ihtimale karsi benzini motorun yuzeyinden uzak tutun.

Termostati duzgun calisan her aracin harareti degisken olmaz. Olsa olsa 3-5 derece oynar oda termostatin acilip kapanmasi icin gerekli sicaklik farkidir.
Bu ozellik yalnizca zj ye ait bir ozellik degildir.

vosdost' Alıntı:
Termostati duzgun calisan her aracin harareti degisken olmaz. Olsa olsa 3-5 derece oynar oda termostatin acilip kapanmasi icin gerekli sicaklik farkidir.
Bu ozellik yalnizca zj ye ait bir ozellik degildir.

Termostad arızası iki şekilde sonuç veriyor yalnız. Termostad ya hiç devreye girmiyor yada hiç devrrden çıkmıyor. Hiç devreye girmeyenlerin bu hararete dikkat etmesi lazım. Benim gibi hiç devreden çıkmayanların böyle bir derdi olmuyor :smiley: Günlerdir havada sıcak . Klimalı bir şekilde sıkışık İstanbul trafiğinde daha 90 dereceyi hiç geçmedi... Ama çıkardığı ses belli bir süre sonra fena kafa şişiriyor.

alpaslanepli' Alıntı:
Termostad arızası iki şekilde sonuç veriyor yalnız. Termostad ya hiç devreye girmiyor yada hiç devrrden çıkmıyor. Hiç devreye girmeyenlerin bu hararete dikkat etmesi lazım. Benim gibi hiç devreden çıkmayanların böyle bir derdi olmuyor :smiley: Günlerdir havada sıcak . Klimalı bir şekilde sıkışık İstanbul trafiğinde daha 90 dereceyi hiç geçmedi... Ama çıkardığı ses belli bir süre sonra fena kafa şişiriyor.
hem zj kullanıyorsun ve klima açıyorsun büyük cesaret çok yakar bu araç be abi bide benzin lpg ikiside aynı anda yutuluyor yetmiyo heralde araca ilave bide bor yakıt tak istersen ;D ;D ;D yok yok alcaz bi şahan lpg li egsozda abart arkada da kanat olucak hızlanınca denge için ;D ;D

ayhanbursa' Alıntı:
hem zj kullanıyorsun ve klima açıyorsun büyük cesaret çok yakar bu araç be abi bide benzin lpg ikiside aynı anda yutuluyor yetmiyo heralde araca ilave bide bor yakıt tak istersen ;D ;D ;D yok yok alcaz bi şahan lpg li egsozda abart arkada da kanat olucak hızlanınca denge için ;D ;D

Araç 3 gündür ortolama 550-600 lira yakıyor :smiley:
Taksiyle mi gitsem sağa sola daha ucuz olur ;D

V8 otomatik + 4 ceker+ klima+sehir ici trafigi = minimum 500 kurus

Benim termik bozuk değil, verimsiz.... "Ustam daha değiştirmeye gerek yok" dedi. "Peki değiştirene kadar 100 C üzerindeki ısılarda ne yapayım" dedim. "Klimayı kapat, benzine geç, düşünce açarsın" dedi....

Ben termostatı düşük derecesi ile kullanmayı tercih ettim. Sorun çözüldü.... Termik hala verimsiz ama, dolaşım daha erken başladığı için hararet yok.

Orjinal değeri 195 (91.28 C) termostatın terine önce 160 F' lik (71.68 C) termostat taktım. Genel hararetim çok düşük oldu. Söktüm 180 F (82.88 C) termostat taktım. Tahminin, bu termostatla, klima açıkken, hava 28 C civarında iken, uzun yokuşta şıkıştırdığımda, en fazla 102 104 C göreceğim...

" F - 32 X 0.56 = C "

Termiği bozuk veya verimsiz olanlar... Alpaslan gibi ses şikayetiniz yoksa, önce temostat değiştirin, daha kolay çözüm....
Termik için Alpaslanın yazdığı fiyat orjinal Mopar için galiba....
Piyasada ben 200 Tl' ye Amerikan malı bi yan sanayi buldum, beğendim... Ama almadım... Kırmızı siyah bi kutusu var.... Tavsiye ederim.... Hem de "Heavy Duty"....

Lpg' deki sorunla ilgili. Aynı bu yazılanları Alpaslana anlatmıştım aylar önce telefonda... Memorian arkadaşımıza da ben yazmıştım yazdıklarını, yanlış hatırlamıyorsam....

Emülatör, Lpg anahtarına bağlı çalışır. Anahtar Lpg konumuna alındığında, emilatör, aslında bi selenoid valf olan, benzin enjöktörlerine giden elektriği keser ve enjöktörler hep kapalı kaldığı için emme manifoltuna benzin gitmez..... Emilatör bozulduğunda, araç benzinde alır yanma odasına....
4 ve 6 silindir için emülatör vardır... 8 makinalarda doğal olarak çift emilatör vardır. Sadece biride bozulmuş olabilir....

Barış' ın bahsettiği, Lpg sistemindeki selenoidler ise 3 adettir. Lpg depo çıkışnda, mixer girişinde, mixer çıkışında... ama yerlerinden çokta emin değilim. Genelde mavi, ilaç kutusu büyüklüğünde, küp şeklinde bi muhafaza içindedirler.... içindeki milin ucundaki yay özelliğini yitirir veya pislenir.... Rahat hareket etmez....
Bunların görevi Lpg' yi gerektiğinde kesmektir. Güvenlik amaçlı, kaçak olduğunda veya benzine geçildiğinde....

Sonuçta; Emülatör: Benzin enjöktörü' nü devreden çıkarır veya devreye sokar, Lpg sistemindeki selonoidler ise Lpg' yi...

Sağlıcakla...

Emilutor benzin enjektorlerine giden elektrigi kesiyorsa normal sistem lpg de emilutor olmaz. Selenorit benzin kesici vardir.
Manyetik olarak hareket eden bir vana diyebiliriz.
Lpg kesicisiyle ayni matikta calisir.
Duz sistemde arac lpg deyken benzin motora geliyorsa benzin kesici ya bozuk yada
Ayirici dugme bozuk yada tesisatta bir sIkInti vardir.
Eger bu sorunlardan en maliyetlisi ayirici dugmenin bozuk olmasidir. Oda 50-100 lira arasinda degistirilir.

Termik sorununu ya termigi sabitleyerek yada elektrik motorlu bir fan takilabilir.
Termostatla yuksek sicsklikla devreye girer. Birde her ihtimale karsi direk bir dugme konulursa sorun kokten cozulur.

alfonse ben başkent sanayi sitesi volkan oto lpg ye götürmüştüm zj yi, bu problem ortaya çıkınca, uzun zaman oldu kendimi zorlayarak hatırlamaya çalışıyorum bana yukarıda anlattıklarımı anlatmıştı usta, yani benim problem bu emülatör arızası ve neticesinde lpg ayar bozulması, aynı anda da benzin yakmaya başlamasıydı, sonra benim düğünde para saçar gibi yola para saçmaya başlamam fln fln tabi.. bu arada verdiğin bilgiler çok güzel, benim bunlardan anladığım alpaslanda daha çok emülatör arızası olabilir, selenoidlerin görevi lpg yi kesmekse.. tabi bilemiyorum alpaslan hallettin mi sorunu ?

vosdost' Alıntı:
Emilutor benzin enjektorlerine giden elektrigi kesiyorsa normal sistem lpg de emilutor olmaz. Selenorit benzin kesici vardir.
Manyetik olarak hareket eden bir vana diyebiliriz.
Lpg kesicisiyle ayni matikta calisir.
Duz sistemde arac lpg deyken benzin motora geliyorsa benzin kesici ya bozuk yada
Ayirici dugme bozuk yada tesisatta bir sIkInti vardir.
Eger bu sorunlardan en maliyetlisi ayirici dugmenin bozuk olmasidir. Oda 50-100 lira arasinda degistirilir.

hocam benim lpg sıralı değil, sağ ve solda olmak üzere iki adet emülatör var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR