BF AT mi - COOPER STC mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,234
Ynt: BF AT mi - COOPER STC mi?

İşim yok,biraz daha bu konuyla ilgili bilgi veriyimde,biraz daha netleşsin. ;)

Verdiğiniz link yanılmıyorsam Avustralya linki.

1-Avustralya'da direk Cooper değilde,burdaki gibi bir ithalatçı yetkili,yani Cooper Tires'ın direk kendisi yok.
2-Ordaki bilgiler;
a)Ya bir aksilik olmuş ve yanlışlıkla %60-%40 diye yanlış yazılmış.
b)Yada ki büyük bir olasılıkla şimdi söyliyeceğim;
Oranın koşulları gereği "Sand" yani kum disiplininide göz önüne alarak,kendilerince yeni bir ratinglendirme yapmışlardır.Çünkü ratinglendirmelerinde,road & sand tanımlaması kullanmışlar.
c)Yada kendilerince kendi kafalarına göre,kendi ticari önceliklerine göre v.s gibi sebeplerden ötürü böyle bir değişikliğe gitmişte olabilirler.

İşte bütün bu kafa karıştırıcı ve hatta yanlış olma olasılıklı bilgilerden arınmak için,asıl merkezin verdiği bilgilerin dikkate alınması gerekliliğini ortaya çıkarıyor.

Haa,bunlar dikkate alınır-alınmaz,hangisine inanılır-inanılmaz v.s bunlar beni aşan ve yine beni ilglendirmeyen ve yine müdahil olamıyacağım şeyler ;)

Etiketler

Sayın Erkan
Konuyu uzatmak niyetinde değilim. İnanmak istediğinize inanmayı seçtiğiniz açıkça görülüyor. İstediğinize inanabilirsiniz ama diğerlerini inandırmak için gösterdiğiniz çaba çok ilginç :smiley:
Benim çok da umurumda değil bu konu :smiley: Sadece okuyan arkadaşların yanlış anlamamalarını sağlamak adına yazdım.
Sizin düşüncenizi yine kabul etmiyorum ama saygı duyduğumu yineliyorum. Siz de başkalarının düşüncelerini kabul etmeyebilirsiniz ama birazcık saygılı olabilirsiniz
Ben sizinle şakalaşacak kadar yakın arkadaş değilim hatta tanımıyorum bile. Bu nedenle
"Hobaaa,yo yo yoooo" tarzı alaycı tavır ve cümlelerin beni şaşırttığını belirtmek isterim. Sizden ders alacak yaşı da çoktan geçtim
sevgilerle,

erdalyaman' Alıntı:
Sayın Erkan
Konuyu uzatmak niyetinde değilim. İnanmak istediğinize inanmayı seçtiğiniz açıkça görülüyor. İstediğinize inanabilirsiniz ama diğerlerini inandırmak için gösterdiğiniz çaba çok ilginç :smiley:
Benim çok da umurumda değil bu konu :smiley: Sadece okuyan arkadaşların yanlış anlamamalarını sağlamak adına yazdım.
Sizin düşüncenizi yine kabul etmiyorum ama saygı duyduğumu yineliyorum. Siz de başkalarının düşüncelerini kabul etmeyebilirsiniz ama birazcık saygılı olabilirsiniz
Ben sizinle şakalaşacak kadar yakın arkadaş değilim hatta tanımıyorum bile. Bu nedenle
"Hobaaa,yo yo yoooo" tarzı alaycı tavır ve cümlelerin beni şaşırttığını belirtmek isterim. Sizden ders alacak yaşı da çoktan geçtim
sevgilerle,

Öncelikle,19 yıllık meslek hayatım boyunca kimsenin yanılması v.s ile ilgili hiç alaycı ifadem olmamıştır,rica ederim.
Ben kimseyle ama kimseyle alaycı bir üslupla konuşmam,heleki sözkonusu "lastik"ile ilgili teknik bir konu ise...
Heleki dediğiniz gibi,tanımadığım bir kimse yada kimselerle...
Eğer alaycı bir ifade yada hadi dahada açıyım sulu,vıcık bir ifade kullansaydım " :smiley: " yerine " ;D " daha yerinde olurdu...
Bu konu,şaka yapılan lay lay lom,enseye tokat bir konu değil.O yüzden yine yanlış algılama içindesiniz,bunu belirtmek isterim...
Konunun teknik olarak tartışıldığı bir ortamda 2-3 mesaj sonramı aklınıza geldi...Alaycı v.s tavırlar...neyse...
Konu,evet bir teknik konu,ve rakkamlara dayanan bir konu...
İşte bu yüzden ben,yanlış olan, aslından farklı olan düşüncelere ki bunuda anlamış değilim,burda düşünce değil,teknik veri,yani rakkamlardan bahsediyoruz,işte bunun için saygıda duymuyorum.
Yanlışlığın saygı duyulacak bi tarafı yok çünkü.
Bu arada, öğrenmenin yaşıda yoktur...

Bu yazdıklarım,konunun dışına çıkıpta yazdıklarınıza cevabendir,ve uzatmak niyetinde değilim.

Haaa eğer varsa teknik olarak konuşulacak bişey,seve seve elimden geldiğince katılımcı olmaya çalışırım.
Mesela ben bu konu üzerinden ve sizin verdiğiniz link üzerinden "sand" yani kum disiplininin ratinglendirmede yüzdesel olarak bu kadar etkin değişikliğe sebep olup olmayacağı...
Yada,o coğrafyanın "kum" disiplininin toplam off-road anlayışı içindeki yerini tartışmayı yeğlerdim...

Arkadaşlar lütfen bilgi paylaşımı yaparken birbirimizi kırmayalım...

Konu dışı mesajların silineceğini üzülerek belirtmek isterim.

Selamlar

benim anlamadığım, bu lastiği en iyi bilen insanlardan birisi olan Erkan, bu lastik AT dese işine gelir millet AT diye daha fazla alır, Erkan ısrarla bu lastiği AT lastik beklentileri ile almayın bu lastik MT sınıfıdır, asfaltta AT performansı vermez diyerek kendi ekmeğine taş koyuyor, uyarıyor. Üstelik inandıramıyor :smiley:

Tempus' Alıntı:
benim anlamadığım, bu lastiği en iyi bilen insanlardan birisi olan Erkan, bu lastik AT dese işine gelir millet AT diye daha fazla alır, Erkan ısrarla bu lastiği AT lastik beklentileri ile almayın bu lastik MT sınıfıdır, asfaltta AT performansı vermez diyerek kendi ekmeğine taş koyuyor, uyarıyor. Üstelik inandıramıyor :smiley:

:D Kürşat,bak hiç bu tarafından bakmamıştım bu konuya :D

Şaka maka bi yana,burda amaç,tenik olarak mümkün olduğunca doğru bilgi paylaşımı.
Ha,inanmak-inanmamak,dedim ya bu konu benim dışımda,müdahil olamıyacağım bir konu.
Burda önemli olan,doğru araç-doğru pilotaj-doğru beklentiler-doğru lastik dörtlemesinin bir araya gelerek max seyir güvenliği... ;)

ya evet tabiki dediğin gibide, mesela bir lastik satıcısı MT diye bilinen bir lastiğe yok bu AT diye ısrar etse kıllanırım adam AT diye lastiği yumuşatmaya çalışıyor asfalt performansı iyi diye yutturup satmak istiyor diye. Oysa sen tam tersini yapıp AT performansı bekleyip bu lastiği alacakları uyarıp aldırtmamaya çalışıyorsun :smiley: yani alacak insan ne olduğunu bilerek alsın diye uğraşıyorsun ve yaranamıyorsun bu tuhaf. Yorma kendini o zaman herkes nasıl biliyorsa öyle alsın, zaten herkes lastiği senden iyi bilir fotoğrafçılığıda benden iyi ;D

Arkadaşlar, bu konuyu takip eden biri olarak bilgi dışındaki
paylaşımlarınızı özelden yapmanızı rica ediyorum
şimdiye kadar yaptığınız katkılar için
çok teşekkür ederim

Kış koşullarında iyi olmasını göz önüne alarak st almayı planlıyorum(asfalt kullanımında mtlerin fren ve çekiş performans özellikleri dik yokuşları çok olan Ankarada olduğum için gözümü korkutuyor),st nin at olmadığı konusunda ikna oldum,farklı markalarda kış kosullarında iyi olan mt ler varmıdır,ülkemizde st nin at olarak satılmasının ardında asfaltta diğer mtlerden sessiz oluşumu vardıröyle ise st gibi sessiz mt?

suleymani' Alıntı:
Kış koşullarında iyi olmasını göz önüne alarak st almayı planlıyorum(asfalt kullanımında mtlerin fren ve çekiş performans özellikleri dik yokuşları çok olan Ankarada olduğum için gözümü korkutuyor),st nin at olmadığı konusunda ikna oldum,farklı markalarda kış kosullarında iyi olan mt ler varmıdır,ülkemizde st nin at olarak satılmasının ardında asfaltta diğer mtlerden sessiz oluşumu vardıröyle ise st gibi sessiz mt?

Hayır,ST nin burda A/T gibi lanse edilmesinin sebepleri;
1-Ticari kaygılar (lastik satalımda ne satarsak satalım)
2-Teknik bilgi eksikliği
.
.
.
.
diye giderde gider.

Bu sessiz olma özelliği sadece ST için değil STT içinde geçerli,yani ST ile STT nin ses seviyeleri aynı ;)

merhabalar; konuyu büyük bir dikkatle izliyorum.lastk konusundada pekbir bilgim yok.benim aracımda hankook M/S lastik var hiç gördüğüm kadarıyla biryerdede adı geçmiyor.bu lastiğin özellikleri nelerdir.asvalt,kar,buz veya arazi kabiliyetleri nasııldır.biraz bilgi verebilirmisiniz.

Farabi Bey bahsettiğiniz lastik markasını vitara jlx de kullanıyorum
p235/75/15 105s m+s taiwan malı lastik
kar(snow) ve çamur(mud) için dört mevsim bir lastik
kar lastiği kadar kar performansı, mt kadar çamur performansı göstermez
at lere yakın daha çok asfalt için bir lastik olarak düşünülebilir.

Ynt: Bf At Mi - Cooper Stc Mi?

COOPER DISCOVERER ST
http://us.coopertire.com/Tires/Light-Truck/DISCOVERER-S-T.aspx
http://www.coopertire.co.uk/tyres/off-road-4x4/summer/discoverer-s-t

COOPER DISCOVERER ST MAXX
http://us.coopertire.com/Tires/Light-Truck/DISCOVERER-S-T-MAXX.aspx
http://www.coopertire.co.uk/tyres/off-road-4x4/summer/discoverer-s-t-maxx
http://www.coopertire.com.cn/stmaxx_detail.htm

COOPER DİSCOVERER STT
http://us.coopertire.com/Tires/Light-Truck/DISCOVERER-STT.aspx
http://www.coopertire.co.uk/tyres/off-road-4x4/summer/discoverer-stt
http://www.coopertire.com.cn/stt_detail.htm

Aracım 2014 Ranger Wildtrak. Araç üzerinde 265/60/18 ContiCrossContact LX var. http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/4x4-suv-lastikleri/yaz-lastikleri/conticrosscontact-lx.html A/T lastiklerin bu lastikten genel kullanım anlamında pek birşey katmayacağını düşündüğüm için A/T lastik düşünmüyorum tabi yanılıyor olabilirm A/T lastiklerle ilgili hiççbir tecrübem yok.

%70 onroad %30 offroad kullanıyorum ancak araziye girdiğim zamanda burnumu sokmadığım çamur yok çünki kuşlar en zor yerlerde oluyorlar birçok kez :smiley:

S/T MAXX 285/75/16 lastiklerle 30,5 inch ten 33 inche geçerek yaklaşık 3 cm yükselklik ile araçın offroad yetenegini arttırmayı düşünüyorum.

Offroad bir araca hobi olarak kuş fotoğrafçılığı yaptığım için ihtiyaç duyuyorum. M/T lastiklerle şehir içi konfor azlığını pek sorun etmiyorum ancak kuşları fotoğraflamak için sık sık şehirler arası yolculuk yapıyorum. Bu yolculuk esnasında ortalama 90 km/h hız yaparken bazen 120-130 km/h hız yapma ihtiyacı hissediyorum yoksa 500-800 km lik o yol çekilmez oluyor. Mevcut lastiklerimle otobanda sıkıntı yaşamıyorum ancak genellikle tek araç ile arazide olduğum için arazideki performns azlığı beni sıkıntıya sokabiliyor.
Bu kullanım senaryosuna göre
1. S/T MAXX ihtiyaçlarımı karşılar mı
2. 120-130 km otoban ve şehir arası yolda kullanım a uygun mu? Bu hizlarda balans tutar mi ?MT lerin balans sıkıntısı oldugunu bazi kulllanici yorumlarinda okudum ?( Tercihimde bu hız limitleri çok önemli olacak kadı ki 1 ay sonra kamping tarzı avrupa seyahatinde bu yeni alacağım lastikleri kullanacağım )
3. Bu lastik yerine şu lastiği alsan daha uygun olur diyebileceğiniz bir öneri olur mu? Elimde 16" 5 adet jant var ve lastik ebatı konusunda 32-33" olmak kaydı ile 16" veya 18" jant tercih edebilirim.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim saygılarımla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR