Bilgi Ricası;

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnx2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 108
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,007

Etiketler
Dün itibariyle patlak harman kadronun düzgün olan ile değiştirdim. Kırık far askisinin yenisini aldım. Beğenmediğim jantlar kafa kafaya 18 inç beğendiğim başka bir çanta degistirdim:smiley: resim gelecek:p

IMG 20151108 WA0001
 



Herkese selamlar. Uzun zamandır foruma girmiyordum bayağı konu birikmiş.
Mesajların tamamını okumaya çalıştım bir iki de ben yardımcı olmaya çalışayım.

1. Yedek anahtar bende de yok. Yaptırmak için dışarıda bir sürü yer dolaştım. Yan sanayi anahtar için 350-450 lira arasında fiyat veriyorlar. Ama iş sadece anahtar çektirmek değil, anahtarı tanıtmak için immobilizere müdahale etmeleri gerekiyor, yarım gün sürüyormuş. Bir tanesi orijinal anahtarın çalışmamasına neden olabilir garanti veremeyiz dedi, yaptırmadım.

Borusan'a gittim, orijinal anahtarı 850 tl, tanıtmasıyla birlikte 1000 lirayı bulur, sipariş vericez İngiltereden gelecek dediler. Vazgeçtim.

10 liraya ebaydan aldığım bi' disco anahtarını 15 liraya çektirdim. Kapıyı açıyor ama aracı çalıştırmıyor. Mazallah yarın diğer anahtarı da kaybedersem orijinal anahtar çektirmek için lazım olur.

Yedek anahtarın olmamasının en sıkıntılı tarafı diğer anahtarınızı kaybetmek değil. Allah korusun araç çalındığı zaman sigorta şirketlerinin sorduğu ilk şeylerden biri yedek anahtar.

2. Sanırım döşemeci sorulmuş. Ben de ilk aldığımda tavan sarkıktı. Döşemeler iyiydi ancak içime sinmediği için -titiz değilim ama biraz pimpirikliyim sanırım :smiley: - değiştirdim. Araştırmalarımda İstanbul'da bu döşemeciyi buldum. Bazı Disco örnekleri var, iyi de duruyor.

Land Rover Discovery 2 Deri Döşeme (1997-2004) |Oto Deri Döşeme ALTINUÇ A.Ş.

Ben Ankara'da Cihan Oto Döşemeye yaptırdım. Ankara'nın en iyisi dediler. Hakkaten de çok iyi yaptı, işini temiz güzel ve garantili yapıyor. Döşemeyi, tavanı yaptırdım, halıları temizlettim. Döşemeleri 2003-2004 kasanın modelinden suni deriden yaptırdım. Tavan kumaşının aynısını buldu, yaptı. Bir hafta sürdü ve bana 3000 liraya mal oldu. Gerçek deriye 5000 lira demişti. Sadece tavan döşemesini değiştirmeye 500 lira demişti.

Linkte benim arabanın eski ve yeni döşemelerini görebilirsiniz. Direksiyonu kaplatmadım ama direksiyonu da kapladık yazmış :smiley:

LAND ROVER ALMAN İMİTASYON DERİ DÖŞEME | Facebook
 
Son düzenleme:



Ha araçla uğraşma konusuysa ayrı bir zevk. Arabama gözüm gibi bakıyorum. Sağolsun o da beni taşıyo. :smiley:

Aldığım ilk günler akşam 7'de eve gelir, gece 1'e kadar orasını burasını kurcalar uğraşırdım. Hanım çağırırdı, artık eve gel diye :smiley: Döşemeleri yaptıralı 6 ay filan oldu. İki ayda bir özel deri koruyucuyla mutlaka temizlerim, -ki her seferinde 4-5 saat sürüyor-
Arabayla uğraşmayı seviyorsanız büyük keyif alırsınız, yoksa zul gelir...

Bu da benim disco:

20151006 154801 20151006 154808
 
Son düzenleme:




Valla sizin araçta işçilik bayağı bayağı güzel görünüyor, ben sadece kapı kol dayama değişikliği için 450 lira fiyat aldım.
Benim problemim kapı kol dayamasını ne renk orjinal deri kaplatacağımı bilememek,
Sütlü kahve düşünüyordum, arkadaşım ondan vazgeçirdi.. Şimdilik kararsızım.
 



Valla sizin araçta işçilik bayağı bayağı güzel görünüyor, ben sadece kapı kol dayama değişikliği için 450 lira fiyat aldım.
Benim problemim kapı kol dayamasını ne renk orjinal deri kaplatacağımı bilememek,
Sütlü kahve düşünüyordum, arkadaşım ondan vazgeçirdi.. Şimdilik kararsızım.

Teşekkür ederim.
Genelde kapıdaki kaplamalar koltukla uyumlu oluyor. Sütlü kahve bana da çok uygun gelmedi. En çok kullanılan yerler olduğu için çabuk kirlenecektir.
 

Teşekkür ederim.
Genelde kapıdaki kaplamalar koltukla uyumlu oluyor. Sütlü kahve bana da çok uygun gelmedi. En çok kullanılan yerler olduğu için çabuk kirlenecektir.
Belki nutella dedikleri daha koyu renk orjinal deri ile kaplatırım.
Hala karar vermiş değilim,
 

Selam Tekrar;
Sonunda araç içi kaplamalarını tamamlattım,
Sırada;
*Motor kulaklarının değişimi (keyfi),
*Sizlerin beğenmediği :smiley: Discovery yazan snorkelin takılması ki Safari ile karşılaştırdım sadece biraz plastik kalitesi farkı olduğunu gördüm 5 katı ödemekten kesin olarak vaz geçtim,
*V kayışı değişimi(keyfi),
*Ön sürücü ve yolcu kapılarının ayarının yapılması, cam motorlarının elden geçirilmesi ve kapıların iç taraflarına yeni muşamba takılması,
*Subwoofer ın patlak olduğu kesinleştiği için tamiri gerekli ,
*Jantlarımın temizlenerek istediğim renge boyanması ,
*Geriye 18 inch lastik almak kaldı ( İşte burada önerileriniz benim için çok çok önemli, aracı yükseltmeyeceğim için hafif arazi ve kış için AT yeterli derseniz tercih edebilirim.
Önümdeki opsiyonlar 18 inch'e uygun olarak 260 55 18 ile 265 55 18 ,
Bu iki ölçü arasında ne fark edecek benim açımdan detaylı öğrenmek istiyorum.
Birde aracın orjinal lastiklerinin yanak yüksekliği de 55 olmasına rağmen yeni alacağım lastikte 55 yanak yüksekliği aynı kalacak ama aracın boyu yükselecek mi kesin emin olmalıyım 2-3 cm yükseklik bile otoparka girememem anlamı taşıyor, 265 yüzey alanı aracı yormama sebep olur sanırım)
Bu konularda önerilerinizi iletirseniz çok memnun olurum...
 

Ben aynı yollardan geçtim ve orjinal yazlık 255-55-18 ve kışlık vakumlu 255-55-18 iki takımla devam etme kararı aldım. 260-55 ve 265-55 bulunan ebatlar değil. Bulunan ebat 265-65-18 olan Amarok ebadı ki 3-4 cm yükseltiyor, hem otopark sıkıntı hem aracı yoracak hem de gerek yok harbiden. Gözden çıkacak bir araç olsa 2" lift ile 265-65-18 çok güzel olur ama günlük araca gerek yok gerçekten. Çaprazda askıda kalacaksa her iki lastikle de kalacak zaten.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,008
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst