Ynt: Bir Atımlık Barut Kaldı Ne Yapmalıyım
Bu sorular çok soruldu biraz forumu karıştırın derim. Jeep kategorisinde en ekonomik Jeep, XJ 4.0 lt otomatik veya manueldir. Ustalarının çoğu bu araçlardan anlar, parça sorunu yoktur,elektronik olarak en az araçlardan biridir XJ ayrıca Amerikan araçlarına göre oldukça sağlamdır, motoru ölümsüz diyebileceğimiz motorlardan şanzımanı ise Japondur. ZJ,WJ hepsi başarılı araçlar ama iş bütçeye bakıyor. Yoksa WJ kasa 4.7 benim de hoşuma gitmiyor değil.
Kusur saklamaya gelince çünkü insanlar imkansızı istiyor satıcılarda imkansızı el mecbur sunmak zorunda kalıyor.20-25 bin TL'lere bu araçların temizini bulamazsın mutlaka eksiği vardır. Bütçe olarak 30-35 bin TL ayırmalısınız orta halli offroad donanımlı bir araca(vinci,çelik tamponu vs hepsi içinde). Eğer full yapılı ise 50 bin TLye dayanır. Sadece 1 takım 31 inç extreme lastik ve jant takımı 4000 TL ye dayanıyor. Bunun bir de yazlık lastiğini alsanız ki almalısınız da kuru havada extreme yazık 6000-7000 TLye yakın lastik-jant masrafı var. Vinç,çelik tampon vs katmadım bile.
Ayrıca şu da var XJlere sezon fiyat artışı daha yansımadı, Suzuki Grand Vitaraları takip ediyorum bir süredir 30 bin TL civarı olan standart hiçbir donanımı olmayan araçlar 35-40 bin TL sınırına yaklaştı.Şaka gibi gerçekten.Kısacası şu,böyle giderse Jeep araçlarında da bu fiyatları çok arayacağız. Toyota sonra Land en sonunda da Suzukiler aldı başı gidiyorlar geriye bir Jeep kaldı f/p olarak.