Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)
Bunlara bi bakayım dedim hanımla, kızım yedinci uykuda, arabada biraz hopladım, zıpladım, bunlarda tık yok,
Hemen uyku tulumu ve prejöktör feneri aldım. Hırsız güvenlik sistemini devreye aldım, çıktım.
Çöl de uyuyanlar hemen, hemen 10 -15mt arayla dağınık yatıyorlardı.
Karavana yakın bir yere uyku tulumunu kumların üzerine serdim.
ne olur, ne olmaz diye yatacağım yeri bi kontrol edeyim dedim.
Lambayla yatağın etrafını araştırırken hanımın, kumdan akrep çıkar sözü aklıma geldi, bir iki adımda bir ayağımla kumu eşeliyordum ki.
Birden iki genç omzuma hafifçe dokundu! biri farsça bir şeyler söyledi yabancı olduğumu anlayınca, eliyle ne arıyorsun işareti yaptı.
Bende nasıl ifade edeyim ancak şöyle yaptım.
işaretle Yatağımı gösterdim,
Elimi yüzüme götürdüm uyuyacam,
sonra elimi gözüme götürdüm, haşarat varmı diye, keşifte bulunduğumu, anlatmak için kumda iki parmağımla (böcek) yürüme taklidi yaptım, anlamadı “yılan varmı” diye kumun üzerinde sürünme işareti yaptım.
Bu defa O, elini gözüne götürdü, sonra işaret parmagıyla zik zak işareti çizdi.
Bende kafamla okeyledim.
Birden etrafa dönerek mar far mar demezmi.
Yataktan fırlayan döşegini silkmeye, yastığını çevirmeye başladı, uyanan çocukların ağlamaları, bayanların dı.. dı.. ları, kimi fener kimi çakmakla “şahmaranı” aramaya başladılar. Rahat bi 5-10 dakika çevrelerine bakındıktan sonra bişey bulunmayınca, bi kaç bayan, uyarıda bulunan gencin üzerine yürüdüler, genç ne anlattı bilmiyorum, konuştuğum gençler, beni arıyor. “ihale üzerime kalmadan”, hemen sesizce karavanıma geçtim pencereden izlemeye başladım.
Seslere hanım uyandı, bey ne olmuş, ne var… hanıma sabırlı ol anlatacam. Hanım pencereden hengameyi görünce, Bak sana diyordum, birini akrep sokmuş, hanımda başladı, dı.. dı..
“Laa hanım sus, bu olaylar… hep senin kuruntularındır”
olanları anlattım bol bol güldük. Garipleri bi görseydiniz birkaç kişi hariç hepsi yataklarının üzerinde oturmuş! hanımın yılan-çıyanının nöbetini tutular.
Bi daha da o aileler çöl alemi yapamazlar.