Bir Duster Aldım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,304
Ynt: Bir Duster Aldım

olguncandan' Alıntı:
Yalnız size özel (özelden değil, kıymetli şahsınıza anlamında) bir şey söylemem lazım... Arabanızı aldıktan sonra yaptığınız geziyi okudum, çok da beğendim. (Hatta aracımın ESP'li olmasını, sizin bir tespitinizden hareketle istemiştim. Anlaşma yaptığım zaman diliminde gelmekte olan araçların hepsini tarattım, sadece bir tane ESP'li varmış, o da beyazmış. Diğer türlü ta Romanya'dan gelmesi gerekecekti. Vazgeçtim. Olsaydı iyi olurdu) Fakat çok kolay sonuca varmışsınız. O gezinin hemen arkasından "araç kendini kanıtladı" demişsiniz. Henüz yepyeni bir aracın 100-200 km.lik bir yolculukta -zorlu da olsa- kendini kanıtladığı sonucuna varmak bence erken. Evet, o yolculukta kanıtlamıştır, doğru. Ama bu, zaman ister. Çok sayıda binicinin binmesi, sorunlarını görmesi lazım. Malum, yeni araç henüz sorunsuzdur. Peki ya dayanıklılık... Onun için biraz beklemek gerek.... diye düşünüyorum.

Merhaba OlgunCandan Bey,

Yaptığım gezi diğer araçlarımla yaptığım veya tamamlayamadığım, ayrıca da yaşadığım civarda beni zorlayabilecek en zorlu yer olduğu için "araç kendini kanıtladı" dedim. Aksi halde binbir türlü arazi koşulu var hepsinden alnının akıyla çıkar demek istemedim tabi ki. Ayrıca bu araç Türkiye'de yeni olabilir ama Avrupa'da Nisan ayından beri 4x4 modelleri satışa sunuluyor ve de bu süre zarfında 15-20.00km yol yapanlar var. Dayanıklılık ve de sorunsuzluk anlamında hiç sıkıntılarını duymadım. Biz de aracı her türlü tanımak ve test etmek için garantisi varken elimizden geldiğince zorluyoruz keyfini çıkarıyoruz. Bakalım bize ne kadar dayanabilecek. Araca pek acımam da ;)
 

Etiketler
Ynt: Bir Duster Aldım

Olgun Bey e aracının hayırlı olmasını ve kazasız belasız keyfini çıkarmasını dilerim. Duster 4x4 ü ilk alıp kullananlardan biri sayılırım . şu an 8000 km yol yaptım. Aracı arazi şartlarında otobanda şehiriçinde 4x2 -4x4 ve auto modunda yeterince kullandığıma inanıyorum. Kişiliğim gereği biraz agressif sürücüyüm. şimdiye kadarki araçlarımı ortalama 5 yıl sonra tabiri caizzse masraf açmaya başladığı zaman sattım. Dusterde de böyle düşünüyorum. Önceki aracım dacia logandı 4.5 sene kullandıktan sonra 68000 km de loganı sattım. Benim dusteri almamdaki en önemli etken logan ın sağlamlığıydı. şunu açık söyleyeyim passattaki konsol tıkırtısı inanın loganda yoktu. piyasadaki en sessiz araç toyota olarak bilinir. evet toyota çelik asfaltta sessizdir ama bozuk yolda kendini sıkarak gidersin sanki biraz hor kullansan araç dökülecek gibidir ön konsoldaki gürültü acayip moral bozar iyiki dağ tepe gezmiyorum dedirtir insana. şu ana kadar dusterde dökülecek hissi oluşmadı bende aksine araç çok sağlam hissi veriyor ben bozuk yol arabasıyım diyor resmen. ilk günlerde araca alışamadığımdan virajlara hızlı girersem savurur korkusu vardı şu an araç yola yapışıyor gibi kendimi virajlara girerken çok rahat hissediyorum ayrıca benim araçta esp asr yok. Aracın seriliği bana göre mükemmel özellikle 2. 3. 4 . viteste max devire aniden çıkın nasıl koltuğa yaslıyor sizi hissedersiniz. yakıt olarak ben ortalama 20 krş yaktığını hesapladım bizim burada benzinlisini kullanan benim ki 25 krş yakıyor diyor inanmıyorum ama polemiğe bile girmem çünkü ne dersek diyelim araç yakacağını yakar. gelelim işin özüne Duster en mükemmel araç mıdır . Tabiki değil ama işin bütçe meselesi var . servis olayı var vergi olayı var. Bu saydıklarımı sorun etmesem ve bütçem elverse en iyi arabaya ben binerim. Bana göre duster benim bakış açımdan mükemmeldir. çünkü şu an evimin önünde o vardır ve beni her yere götürmeye hazırdır.
 

Ynt: Bir Duster Aldım

kahraman1520' Alıntı:
ama işin bütçe meselesi var . servis olayı var vergi olayı var. Bu saydıklarımı sorun etmesem ve bütçem elverse en iyi arabaya ben binerim. Bana göre duster benim bakış açımdan mükemmeldir. çünkü şu an evimin önünde o vardır ve beni her yere götürmeye hazırdır.

+1 :smiley:
 

Ynt: Bir Duster Aldım

Haziruna selam…

Deneyimlerimizi zikretmeye devam

Duster’in iki günü diyelim dilerseniz…

Cumartesi öğleden hemen önce yola çıkıldı, 240 km civarı yol gidildi. Akşam kalındı, Ardından Pazar günü dağlarda gezinti yapıldı. 40 km.lik dağ yolunda Duster test edildi.

Pazar akşam dönüldü.
***
BİRİNCİ BÖLÜM: Şehirlerarası yol

Gidiş geliş 480 km. Bir kısmı duble, bir kısmı gidiş-geliş. Giderken ortalama hız 90-100 km civarı. Gelirken 110

2500 d/d hiç aşılmadı.

Görüldü ki, 6. vites 2500 d/d 110 km. denk geliyor. 2250 ise 100.

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi, dişli asfaltta yol sesi alıyor, ama makul düzeyde. Farkı, camları açınca anlıyorsunuz. Bir kısım küçük otomobillerden çok çok az..

Kayda değer bir motor gürültüsü yok.

Araca hakim olmak kolay. Yola yukarıdan bakmak daha güvenli.

Sollamalarda herhangi bir problem yok. Gerçi ben garanticiyim. Altın kuralım Demir Bükey’den alınma: “En küçük bir kuşku varsa sollama!” Hızınızı artırmanız gerektiğinde, devir normalse fırlayıp gidebiliyorsunuz. Tabii hacimli olduğundan, taksiler gibi fırlaması beklenemez ama, hata yapar da başınız sıkışırsa, sizi mahcup ve perişan etmez.

Sol dikiz aynasında ölü nokta var. Arkanızdaki araç sizi uyarmasıysa, tahminen sol arka kapının hizasındaysa, göremeyebiliyorsunuz. Gerçi bu, birçok araçta var kullandığım. Bu demektir ki, sollayacaksanız, aynaya bakarken bir de hafifçe göz atın, aracı fark edersiniz.

Örnek: Akşam dönerken, markasını bilmiyorum, arabanın birini keskin bir rampada geçtim, adam demek ki hırs yapmış, hayli uzaklaştım, düze çıktım, önümde bir taksiyi sollayacağım, ayna boş görünüyor, tam sola kayacaktım ki, yan göz ucuyla arkaya baktım, araba arka kapı/sol arkada, çılgın bir hızla geçiyor. Farları da o kadar kısa ki, ondan bile fark edilmiyor.

Yani dikkatli olunmalı. Geçerken de öncedekine selektör yapmanın önemini bir kez daha anladım.

Frenlerde sorun yok. Virajlarda savrulma riski, şayet çılgın hızlarda değilseniz (120-130) ve virajı tanıyorsanız, gerçekten güvenle alırsınız. Fakat ESP nin olması gerektiğini söylemeliyim; farkında olmaz da birden keskin viraj almaya kalkarsanız, savrulma riskini tamamen ortadan kaldırır. Alacak olanlar bunu mutlaka istesin. Farkı da 800 TL idi.

Araba büyük olduğundan, kasislerde pek etkilenmiyorsunuz. Özellikle bu, yolcular için. Çünkü siz zaten kasisi görüyorsunuz veya yolla meşgulsünüz. Arka koltukta çocuklar uyudu, gürültü bile duymadıklarını beyan ettiler.

Sıcak asfaltlı düzgün yolda gerçekten güzel seyahat ediliyor. Şayet 90-100 km hızla giderseniz, seyahatin tadını çıkarabiliyorsunuz. Müzik dinleyebiliyorsunuz. Yukarıda da dediğim gibi, dişli asfaltta yol sesi kulaklarınızı bira rahatsız edebiliyor ama, müzik dinlemenize mani değil. (Müzik müzik diyorum, öyle pek ilgim yok dostlar, sadece kıstas olması bakımından örnek veriyorum)

ÖZET: Düz yolda beklentilerime tamamen cevap vermiştir…
 

Ynt: Bir Duster Aldım

İKİNCİ BÖLÜM: Dağ yolu. Toplam 40 km. (Ölçüldü) Lock değil Oto modundaydı. 4 kişi.

Dostlar, haritayı/krokiyi yüklemeye çalışacağım. Bilmiyorum becerebilir miyim. Ben önce sözle anlatayım. Haritada sarı çizgi ile çizdim. Fakat pek hassas olması, o çizginin altında kalan orman yolu…

Testimize, Manisa-Menemen yolunda, haritada GÜRLE yazan yerden başladık. Haritada görünmüyor, hemen devamında Akgedik köyü var. Oradan yukarıya, dağlara doğru çıktık. Ta tepeye ulaştık, tepede bir çay içtik. Sonra oradan, Karagöl’den Yamanlar’ın ters istikametine (İzmir Manisa yoluna) giden yolun bir kısmından itibaren o yola girdik. (Haritada Karagöl, Google yazısının altında kaldı) Devamla Kurudere köyüne, oradan da Sabuncubeli-Tepe karakolunun oraya ve Manisa’ya döndük.

Dağlardaki yol Orman yolu. Akgedik köyünden dağların zirvesine çıkarken, yol kıvrım kıvrım ve pek bozuk değildi. Ama bir yerden sonra, özellikle yolun düzleştiği yerlerde su birikintileri vardı. Zemin gerçi sertti. Ama 2x4 olsaydı patinaja düşerdi. Gerçi kalmazdı. Ama hiç patinaja düşmedi. Tam patinaja düşecekken 4x4’ün devreye girdiğini hissediyorsunuz.

O yolları genellikle 3, çok kıvrımlı yerlerde 2. vites, 2000 devir ile çıktık. Yağmur sularının açtığı çukurlar filan sorun olmadı.

Ancak asıl önemli olan, zirveden Kurudere’ye inerkenki kısımdı. Zirvede Karagöl’den gelen orman yoluna girdikten sonra, bir miktar yatay gittik. Yol normal. Ancak epeyce bir kısım varmış ki, sadece taşlık. Kayalık yani. 3-4 km vardır sanıyorum. Traktör yolu. Dağ zaten kayalık olduğu için, diğer stabilize orman yolları gibi düzeltilmesi mümkün değil. Bir de yağmur bozmuş. Hem rampa, hem yol çok çok bozuk.

Bir fotoğraf makinem olmayışına çok esef ettim. Yoksa onları çekerdim.

Duster’in başarısına orada gerçekten tanık oldum. Taşların üzerlerinden, yandaki çukurlara düşmeden, rahat geçtik. Bu sitede öğrendiğim “off road” kurallarının tamamını uyguladım. Mesela bir tümsek varsa, inip arkasına baktım. İyi ki bakmışın. Mesela taşın arkasını su oymuş. Üzerinden geçebilirsiniz belki, ama arkasındaki çukura küt diye düşüp arabanın bir yerini kırabilirsiniz.

Bir diğer husus, 1. vitesin muhteşemliği… 1500-1750 devir, 1. vites; ne motor bayılıyor, ne paldır küldür gidiyor, çünkü hızı çok düşük. Yavaş yavaş tırmanıyor.

Bu satırları yazan sürücünün, hayatında hiç 4x4 kullanmadığını, hele bozuk yollarda hiç mi hiç araba kullanmadığını unutmayın. İlk ağır arazi şartları deneyimim. En azından benim için ağır… Ağır diyorum, çünkü yolun yol olduğu bile belli değil.

Sonuçta, arabayı hiçbir taşa vurmadan, taştan taşa zıplatmadan o zorlu kısmı geçtik. Bu kısımda, çok bozuk yerlerde 1. viteste kullandım, az bozuk kısımda 2. viteste.

Diğer 3 kişi de seyahatten memnun oldu. Çünkü süspansiyonu çok ideal geldi. Geçen mesajımda, “galiba yola tam oturmuyor” demiştim. Sanıyorum süspansiyonunun stabilize yollara göre olmasından. Yani ne çok sert, ne çok yumuşak. Gerçekten de, yolcular hiç mi hiç hoplamadılar. Hatta “akıllı adam daha üç gün önce aldığı bir arabayı bu yollara sokar mı” da dediler. 

Sevgili dostlar,

Galiba ümiterkan’ın başlığındaydı, çamurluklara plastik takılması meselesi; bu yolculukta onun şart olduğuna karar verdim. Sıçrayan taşların hasar vermemesi için.



SONUÇ: Duster tüm beklentilerime cevap vermiştir. Öyle arazi canavarı filan değil. Gerçi arazi canavarı nasıl olur bilmiyorum ama, orta halli bir sürücünün bozuk dağ yollarında seyahat etmesi için ideal.

Tek sorun, arabanın kısa zaman içinde dökülüp dökülmeyeceği TATA’lar gibi… Onu da yaşayıp göreceğiz.

Sayın kahraman1250 de aynı hisse kapılmış. Bende de aracın pek dökülmeyeceği hissi uyandı. Çünkü bütün o zorlu şartlarda, tok bir gidişi vardı. Ama daha önce dediğim gibi, henüz yeni araç.


Yakıta gelince; yarın depoyu dolduracağım. İlk aldığım mazotla bütün bunları yaptım. Daha bitmedi. Depo deyince, ekrandaki sol tarafta görülen dilim dilim yakıt göstergesi sanki pek hassa değil. Bilmiyorum ilk defa çalışmaya başladığı için mi? Zamanla anlarız.

Şimdiye kadar kat ettiğim km. 665
570 km. şehirlerarası, 40 km. dağ yolu, 55 km. şehiriçi. Bunlar kesin rakamlar.

Bakalım ilk fatura ne olacak? Tabii ilk kullanım km.leri olduğu unutulmamalı.

İlk testimiz böyle sevgili dostlar.

Yeni deneyimlerimiz oldukça yazarız inşallah.
 



Ynt: Bir Duster Aldım

Bu da krokimiz/haritamız...

Aslında ta 240 km. uzaktan gelip burada araç test edilir mi diyebilirsiniz. Hikayesi biraz farklı. Bu sayahat bir ziyaretti. Fakat Ağustos'ta sözünü ettiğim yolardan taksi ile çıkamamıştık. Mutlaka görmek istediğim bir yer vardı dağın zirvesinde. Bir nevi intikam almaktı çoğrafyadan. Bir de, beraberimdeki yolcular 70'lik ihtiyarlardı, hayatlarını o dağlarda geçirmiş, 40 yıl önce şehre göçmüş ve o zamandan beri hiç oraları görememiş dedeler. Onları kendi gençlik tarihleriyle buluşturdum sizin anlayacağınız.

Bir taşla kuş katliamı yaptım. Seyahat, test, ziyaret, ihtiyarları mutlu kılma, dağ havası alma, intikam (!) vs. vs. [attachment=1]

test-1.jpg
 

Ynt: Bir Duster Aldım


Bir hususu daha yazmadan geçemeyeceğim.

Arabayı aldım, ama pek inceleyememiştim. Bu arada, çok çok hoşuma giden bir kısım da bagajı oldu. 4x4 lerde yedek lastik bagajda. (Galiba diğerlerinde alttaymış) Etrafında da sert plastiksen bölmeler var, teldi, tornavidaydı, penseydi gibi ufak çaplı alet-eddavatınızı, trafık setini filan koyabileceğiniz. Mesela 1 kglık yangın tüpü oraya sığdı. Bagajlar için sorun olan alet çantası artık yok.... Bagaj düzenli.

Haaaaa, bu arada, dağ yolculuğunun heyecanından, çıntar toplamaya bile vaktimiz olmadı.

İkincisi, yukarıda bahsettiğim dağ yolunun ikinci kısmına bir daha arabayı sokmak ister miyim? Hayır. (O kadar kötüydü yani)

Sayın kahraman, dileğinize teşekkür ederim. Kazsız belasız yolculuklar dilerim.

Yukarıda da dediğim gibi, agresif sürücü değilim, tedirgin biri de değilim. Ama dikkatli olduğumu düşünüyorum. Hiç riske girmem. Mesela bugüne kadar şahsımdan kaynaklanan tehlikeli pozisyon pek yaşamadım.

Yalnız şu koltuğa yapışma işini bi denemem gerek. Hele 1500'ü devirelim.

Benzinli 25 kuruş yakıyor.... iddiasına ben de katılmıyorum. Belki şehirlerarasıdır. Bilmiyorum, oturup hesaplamak lazım.

Öyle sanıyorum ki, araç tam randımanlı çalışmaya başladığında, fabrika değerleri doğru çıkacak. Bu fiyatlarla da 200 kuruş şehir içi ediyor. Şehirlerarası da 160-170 civarı... Karşılaştırma yapmam gerekirse, şehiriçi C3'ten % 15-20 civarı fazla olur.... Bu hacme bu da normal olmalı.
 

Ynt: Bir Duster Aldım

Aracınız hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Ben de bu aracı merakla takip ediyorum. Dar bütçeli maceracıların umudu diyebileceğim bir durumu var duster'ın. Umarım beklediğim gibi çıkar da ben de duster'ci olurum. :smiley: Hayırlısı bakalım.
 


Ynt: Bir Duster Aldım

Sayın erhan, dileklerinize katılıyorum. Teşekkür.

Dostlar, bugün depoyu dordurttum; 39.5 litre, 3.16x39.5= 124 TL mazot yakmışız yukarıda belirtilen km. karşılığı.

Bu arada, sürücü mahalli paspası çıtçıtlı ve harika buldum. Paspasın kayma riski olmmuyor böylece.

İlk sayfada sayın CİNCİN rodaj süresiyle ilgili bilgi vermişti. Ona da teşekkür. Bu limitlere uyuyorum.
 



Ynt: Bir Duster Aldım

Dostlar,

Bugün fark ettim.... "Neden Duster" başlığı altında, ümiterkan dışında (dışıında diyorum, çünkü ümit bey epeyce yazmış, okuduk. Diğerleri daha az yazmışlar; mesaj çokluğundan arada kaybolup gidiyor.) test izlenimlerini yazan ve daha profesyonel olduğunu düşündüğüm diğer arkadaşlar da benim vardığım kanaatlere varmışlar.

Aracı yüceltenlerle yerden yere vuranlar dışındaki izlenimlerin doğru olduğuna kani oldum.

Duster almayı düşünenler, bayi ile pazarlığa oturduğunda, park sensörünü unutmasınlar eşantiyon kategorisinden... Ben unutmuştum, mecburen TL ödeyeceğiz.
 

Ynt: Bir Duster Aldım

olguncandan' Alıntı:
Sayın erhan, dileklerinize katılıyorum. Teşekkür.

Dostlar, bugün depoyu dordurttum; 39.5 litre, 3.16x39.5= 124 TL mazot yakmışız yukarıda belirtilen km. karşılığı.

Bu arada, sürücü mahalli paspası çıtçıtlı ve harika buldum. Paspasın kayma riski olmmuyor böylece.

İlk sayfada sayın CİNCİN rodaj süresiyle ilgili bilgi vermişti. Ona da teşekkür. Bu limitlere uyuyorum.

Değerli Olgun bey,

124 TL / 665 Km = 0,1864 TL yani 18,5 Kr/Km'lik yakıt gideriniz mi oldu? Genelde kaç devir dakika ile kullanıyorsunuz. Benim kullanım tarzımla yaklaşık 25 Kr./Km'ye tekabül ediyordu. Siz anladığım kadarıyla oldukça ekonomik kullanımla sürüş gerçekleştirebiliyorsunuz.

Doğru mu anladım? Yoksa acaba ben rodajda aracı yanlış mı kullandım ;) diye endişeliyim de...

Selamlar...
 

Ynt: Bir Duster Aldım

Selam sayın tamer,

Yukarıda özelliklerini belirttiğim 665 km. den sonra, "tık dediği yerde bırak" usulü aldığım mazot bu kadar. Tabii ağırlıklı olarak şehirler arası...

Anlaşılacağı üzere araba şu anda rodaj km.si içinde.

Aslında bu km.ye bu dönemde bu kadar yakıt bana düşük gelmedi değil. Acaba pompa bir temas ile mi tık dedi diye düşündüm. ama göstergedeki dilimler de dolu gösteriyor.

Ortalama kullanım devri yukarıda 2000-2500, ortalama 2250 idi. Mod da Oto

Şu anda şehiriçi 2 WD kullanıyorum. Ortalama devir 1750-2000. Göstergeyi sıfırladım. Belli bir km. sonrasında mazot alıp tekrar km.yi buraya yazacağım. Bakalım ne çıkacak. Açıkçası, birkaç kez yapılan ölçümü çok güvenilir bulmuyorum.

Şöyle bir sorun olduğunu düşünüyorum. "Dizel araçları devirli kullanmalı" diye bir kanaat var halkımızda. Buradan da "hep yüksek devir olmalı" sonucu çıkarılıyor. Oysa bir ustam, dizel kullanımının "yüksek vites düşük devir" olması gerektiğini söylemişti. Bunu eski aracımda çok test ettim.

Bir örnek vereyim izninle... 5. vites 2250 devir mi, 2000 devir mi? Eğer hızlı gitmen gerekmiyorsa, 1750-2000 devir ideal. Ama 2250'ye çıktığında, yakıt öncekine göre anormal artıyordu. Yani 1750-2000 devir arası farkla 2000-2250 devir arası fark oranı çok değişiyor.

Mesela şehir içinde 4. vites 2000 devirle 1750 devir de çok değişiyor. (du) Bunu anlık yakıt tüketimi göstergesine bakarak tespit ettim.

Rodaj süresi meselesini bilemiyorum da, eğer şehir içi 2500 devirler civarında kullanıyorsanız, sanıyorum tüketimi artıran odur.

Dediğim gibi, şu anda şehiriçi kullanıyorum. 1750-2000 devir civarını geçmiyorum.

Ölçmeye devam edeceğim.
 

Ynt: Bir Duster Aldım

Bu aracı almayı düşünenler mutlaka ESP'li alsın.

Keskin virajlarda güvenli olmayabilir. Bunu 40-50 km. civarında bile "hissetmek" mümkün. Gerçi hacmi dolayısıyla hemencecik savrulmaz tabii ama düşünün ki keskin virajı biraz geniş aldınız, o anda karşınıza bir araba çıktı. İşte o anda direksiyoru hızla kırdığınızda acaba ne olacak... Bunun denenmesi hoş olmaz.

En iyisi viraja hızlı girmemek elbette.

Bir ESP olsa fena mı olur?

Bilginize.
 

Ynt: Bir Duster Aldım

Başka tespitleri aktarmaya devam...

Başka testlerde de ifade edilmiş, doğrulama babından yazıyorum.

Aracın görüş açısı çok iyi. Yola hakim oluyorsunuz. Dikiz aynasından arka görüş de çok iyi. Bir arkadaşımız bundan şikayet etmişti. Şahsen ben şikayetçi değilim. Ancak geri manezralarda, normal otomobile alışan için, arka taraf devasa genişlikte görünüyor. Park mesafesini kestirmek zor.

Bu yüzden mutlaka sensör taktırılmalı.

Nasip olursa bugün taktıracağım.

Bir tespit daha....

Motor soğukken hayli gürültülü çalışıyor. Isınınca sesini kesiyor.
 



Ynt: Bir Duster Aldım

Başka bir tespit...

Pedalların kullanımı sorunlu değil. Birbirine uzaklıkları yeterli. Vites aralıklarının kısa olması, biraz daha uzun aralıklara alışan için sorunlu. vites kutusuyla bütünleşemediyseniz, yanlışlık kaçınılmaz oluyor. Mesela 4 yerine -hızlı bir değiştirme anında- 2'ye yahut 5 ile 6 hatıındaki sete dikkat etmediyseniz 3 yerine 5'e yahut 4 yerine 6'ya takabiliyorsunuz.

Yani diğer araçlardan daha hassas olmak zorundasınız vites değişimlerinde.

Başka bir ifadeyle, arazi şartlarında avantaj olan vites aralıkları normal kullanımda dezavantaj gibi. Bu yazdığım, araca alışana kadar geçerli.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Mesajlar
1,527,262
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst