Biraz Hayal Kurduk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TheSword Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,509

TheSword

yolculuk hayattır
Yer
İstanbul
herkese slmlar
aranızda yeniyim.. yasım ortalamayı düşürücek cinsten sanırım henuz 19 :D.Össyi bu yıl atlattım ve ünivrsiteye adım attım.
dolayısıyla artık az ders çok gezme vaktidir :D yaklaşık 1 2 haftadır bisikletle şöle istanbuldan egeye bi tur yapalım diye hayaller kuruyoruz arkadsımla.ama ikimizde daha önce böyle bir gezintiye çıkmadık.

oncelikle sormak istedigim şey 2 tane 19 yasında insan boyle bir şey yapabilr mi? henüz genç sayılır mıyız böyle şeyler için? sonucta evden bakkala gitmiyoruz :D ..
konaklama konusunda ne gibi sıkıntılar çekebiliriz?, egede gerçekten görülmesi gereken yerler nerelerdir? , yağmurda kayma nedeniyle diskli fren tercih edelim mi? ve son olarak böyle bir gezi için kaç gün ayrılmalıdır?

ben tabiki netten bu konuları biraz arastırdım.ama bu kadar tecrubeli insanı bulmusken sorım istedim
teşekkurler :smiley:

Etiketler
Ynt: biraz hayal kurduk

Aramıza hoşgeldiniz TheSword, sitemizde bu konularda çok daha tecrübeli ve değerli bisikletçiler var, ancak onların yanında bir amatör kalan ben merakınızı gidermek üzere elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.
Belirli bir rotanız varsa tura başlamadan önce kesinlikle bütün kalacak yer, yemek, bisiklet bakımı vs. herşeyin planı hazır olmalı. Yani siz gittiğinizde resmen onların sizi bekliyor olması lazım, önceden haberleşip bunları ayarlamak gerek. Yaşı eğer avantaja çevirebilirseniz çok faydalı olur, ancak bisikletle ilgili herşeyi, tamirini, bakımını, bisikletinizin neler yapıp neler yapamayacağını bilmeniz lazım ki kimsenin olmadığı bir yolun ortasında kalırsanız sorun yaşamayın.
Gezinizin bu yağmur çamurda olacağını değerlendirerek, disk freni öneriyorum. Geziye ayrılacak güne gelince bu sizin rotanıza, yolun uzunluğuna, bir günde alacağınız yola, planınıza göre değişir.
Saygılarımla,

Sevgili Dostum. Hoşgeldin öncelikle.

Yapmayı istediğiniz şeyi, daha önce yapmış biri olarak, sorularını yanıtlamaya çalışayım.
Öncelikle bisikletle bagajlı tur çok keyiflidir. İki kişi bence idealdir. Fakat bu iki kişinin yol boyunca can yoldaşı olacağını düşünürsek uyum önemlidir.
Yaş konusu bence uygundur.
Konaklama için çadırı seçerseniz ekonomik olur.Özellikle sahil boyunca kampingleri kullanabilirsiniz.
Öğrenci olduğunuz için kredi yurtlar kurumu yurtlarında kalmak uygun olur.
Ayrıca Ben turunuzu Kıyı Ege yani Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla kentlerini kapsayacak şekilde düşündüm.
Tabi gezi için toplam kaç gün ayıracaksanız? Bence gidiş için günde ortalama elli ila atmış km arası hesaplayın.
Gidebileceğiniz son yeri de dönüşü otobüsle bir günde yapacaksanız ona göre veya dönüşü de bisikletle yapacaksanız gidişin bir fazlası gün olarak hesaplayın derim.
Yani İstanbul çıkışınız ile Muğlaya varışınız on gün sürdüyse otobüsle bir günde dönebileceksiniz ve onbir günlük zaman gerekecek.
Yok eğer dönüşü de bisikletle yapacaksanız bir tam gün dinlendikten sonra on günde dönseniz yirmibir gün gerekecektir.
Yağmurlu havalar için eğer yağmur altında sürüş yapacaksanız disk fren gerekecektir. Tecrübeyle sabittir bu.
Ege de mutlaka görülmesi gereken yerler ise; Çanakkale Bozcaada, Balıkesir Ayvalık- Cunda Adası, İzmir Güzelçamlı Dilek yarımadası Milli Parkı, Efes antik kenti, Özdere sahili, Muğla Gökova Körfezi, Datça.
Sevgiler.

yaşınızın bir engel oluşturcağını sanmıyorum benim bir dostum(Feyyaz Alaçam) 19 yaşında 2-3 sene önce bisikletle tek başına Türkiye kıyıları turu yaptı artvinden başlayıp kıyılardan Mersin'e kadar geldi bu işte önemli olan irade bence karar verdikten sonra gerisi teferruhat

Yaşın ne önemi var ki önemli olan cesaretiniz ve inancınız eger basarabılıcegınıze ınanıyorsanız yaparsınız tüm olay kafada bitiyor rota konsuunda bu site işinizi görürür http://www.mapmyride.com gerçekten güzel bir site

Ynt: Biraz Hayal Kurduk

tekrar slmlar biraz geç oldu ama :D
ben buraya boyle bir konu actıgımı unuttum o nedenle :D

yardımlar tavsiyeler için çok teşekkur ediyorum.yazın eger ayarlayabilirsek bu turu gerçekleştirecegiz
bende bu arada 18 martta bisikletimle çanakkalede bulundum. okuldaki bisiklet kulubümle ilk şehir dışı turumu gerçekleştirmiş oldum
benim için guzel bir tecrube oldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR