Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bahtiyar Baysan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,276
Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

UFUKK' Alıntı:
atilla ve yusuf karavanla tanışamadım daha ama sizinle tanıştım ve çok hoştu ne dersiniz patlatlımmı bir buluşma daha aynı yerde havanın önemi yok önemli olan bizim havamız. :D

Ufuk abi bu aralar dışarısı çok soğuk buluşma olur ama kısa sürer,ya havaların ısınmasını beklemeliyiz yada iç mekan toplantısı ayarlayabiliriz iç mekan ayarlarken şömineli bir yer olursa ateşden yoksun kalmayız amacına ulaşır toplantı ;)

ANN 0125
 

Etiketler
Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Yusuf sana her geldiğimde, depoyu biraz düzenle, eski koltukları falan derken bahsettiğim işte buydu, depoda çingene sobalı bir bölüm yaratsan hiç fena olmaz..
 


Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Yusuf bey iyi günler.Konu iyice dağılmadan önce düşüncelerimi yazayım.Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.Esasen Bu topiğe yazmamın nedeni ,çok istekli ama yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan bir arkadaşımızın duygu ve düşüncelerine uzun bir süre cevap alamaması idi.
Kendi adıma,Gezenbilirin çoğu topik ve başlığını ,Karavan Bölümünün tamamını ,bazılarını tekrar tekrar zevk ve heyecanla okudum.Sizin Webastoyla başlayıp sanırım D2 ile sonlanan ısınma konusuyla ilgili ve/veya Çürük çıkan karavan alışverişinizle ilgili topikler dahil.
Karavanlar insanların özel alanı ve evi sayılır.Hayatım boyunca davetsiz kimsenin evine gitmedim,davet edilmek için de gayret sarfetmedim . Herkese hayatı ıskalamayın derken yıllar geçiverdi ve ben 2004 yılında 54 yaşımda VN 800 motor sahibi oldum.Şimdi yaşım 59, birkaç ay önce satın aldığım 1994 Feroza SE aracımı tanımaya ve onu kafamdaki karavan prejeleriyle tanıştırmaya çalışmaktayım [attachment=1]


Yakın zamanda mini off-Road karavanımla aranıza karışmak dileği ile hepinize saygı ve sevgiler.


Tayfun Sözer -Çengelköy/İstanbul

DSC04885
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Sayın Bahtiyar ve Tayfun Beyler,

Kazanmayı istediğiniz deneyimler için şu anda ne yazık ki profosyonel bir organizasyon yok. Yurtdışında hem -çekme dahil- karavan kiralama, hem de dernek ve federasyonların organize ettiği "karavan çekme" eğitimleri mevcut.

Ülkemizde sizi bu deneyimlere yaklaştıracak en önemli yollardan birisi bu forumun kendisi. Pratik deneyimini sizler karavan sahibi oluncaya kadar elde edemiyecek olsanız bile işin teorisini, deneyimleri ve en önemlisi ruhunu, yani "neyi bekleyip neyi bekleyemeyeceğinizi" bu forumda bulabileceğinize inanıyorum. Yusuf Beyin belirttiği gibi bir çok karavancılık tarzı var ve hiç biri öbürüne göre daha doğru değil. Hepsi kişini tarzına göre en uygun hissettiiği yol. İşte bu kendi doğrumuzu fazla zaman almadan bulmak için paylaşılan bilgileri değerlendirip merak edileni sormak önemli bence. Her ne kadar geri manevra yapmanın yolları olup, bir yerlerde öğretiliyor olsa da bununla başetmesi görece daha kolay.

Bir de usta çırak ilişkisi gibi olmasa da, gruplar halinde yapılan geziler karşılıklı yardım içinde geçiyor ve teknik bilgi paylaşımını daha keyifli hale gitiriyor. Bu forumda her fırsatta gerçekleştirilmeye çalışılan toplu gezilerine katılarak sizler de bu süreci hızlandırıp kolaylaştırabilirsiniz.

[attachment=1]

Emin olun karavan çekmeye başlayanların ilk yorumları "bu iş sandığımızdan daha kolaymış" şeklinde oluyor.

Mutlu karavan gezileri diliyorum.

Selamlar,

Doğan

CIMG0802
 



Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Değerli Haşmet Bey.Cevaplarınız ve empatik yaklaşımınız için tekrar teşekkür ediyor,katkıda bulunan tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Tayfun Sözer
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Değerli Doğan Bey .Katılımcı olduğum kısa süre içersinde Forumlardaki yazıların hemen tamamını okudum,okumaya devam edeceğim.Katkı yapan tüm arkadaşlara başta siz olmak üzere tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.Bir çok kimse gibi bende Uygulama ile pekiştirdiğiniz bilgilerinizi çok değerli bulduğumu söylemek isterim.
1994 model feroza ile uygulamayı düşündüğüm birkaç proje arasında;ekonomi,pratiklik,güvenlik unsurlarını dikkate alarak seçim yapmak üzereyim.Bunların başında pratik,haflif ve ekonomik olması nedeni ile üstü çadır şeklinde kapanınca römork şeklini alan modeller geliyor.Sanırım belçika malı olan benzerlerini Net'te gördüm.Her ne kadar Forumlarda Off-Road karavanlar tavsiye edilmiyosa da,bu römork karavan hibritlerin biraz daha araziye uygun hale getirilebilme konusunu araştırıyorum.
Avatardaki gülümseyn yüzünüz daim olsun.


Tayfun Sözer.
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Tayfun hocam,
Merhabalar, söze Hollandalı bir gezgin abimizin sözüyle başlamak istiyorum "seyahat etmek için en uygun koşulları beklemeyin, seyahat edin" diyordu.
Ben de o zamanlar kamper alma heveslerindeydim, Hollandalı abimiz motosikletle seyahat ediyordu, sağlık sorunlarına rağmen.

Ben ise siteyi okuyup ağzının suyu akanlardandım :smiley:
Foruma yazmaya başlayınca sayın Yusuf abi beni telefonla aradı, "sen de mi zehirlendin" dediğinde konuyu pek de anlamamışım, 1 yıl bir süre zarfında da çekme karavanıma sahip oldum.

Endişelerinizin büyük bir bölümü çekme karavanla seyahat sanırım.
ilk 1 saat içinde bu endişenin o kadar da gereksiz olmadığını öğreniyorsunuz.
Sözü biraz uzatacağım, kendi minik tecrübemi anlatayım.
Uzun zaman önce incelemiş ve beğenmiş olduğum POL-KAR çekme karavanı malum sitede görünce tabiriyle balıklama daldım.
Antalya'dan karavanı teslim aldım, römork fişinin benim aracıma uymadığı için satıcı ile küçük sanayi sitesinde elektrikçide yeni soketi taktık ve karavanlı yolculuğum başladı.

Antalya-Burdur arası tırmanışta aracımın dağ yollarında 3. vitesle çok rahat tırmanabildiğini gördüm, virajlarda karavanın genişliğinden dolayı sıkışmamak için kamyonlarla yan yana olmamaya özen gösterdim. Rampa çıkmalarında zaten dur-kalk yapmadığım için sorun yaşamadım. Arabam 1.6 Fiat Palio, 5 kapı modeli. Karavancılık deneyimleri olmayanlar karavan çekme için bana çift kabin pikap tavsiye ederken yada bu araba hayatta çekmez derken ben 2500 km çektim ve önemli bir sıkıntı da yaşamadım.
Bu küçük araba önden çekerli iken o yolu yapmışsa feroza gibi 4 çeker bir araç karda bile çeker bence.
ve üstelik benim karavanımın frenlerini iptal etmiştim, gelirken hafif takılı kaldığı için. Antalya Burdur rampasını da fren takılı çıkmışım, inişte aracın akmadığından şüphelendim, vitesi boşa aldım, yavaşlıyordu. kenara çekip karavan tekerlerine baktım sağ jant iyice sıcaktı soldakini freni takılı değildi zaten. ilk petrol istasyonunda kurbağacık pense ile gergi yar yerinden ben de mevcut freni iptal ederke yola devam ettim.
fren olmaması varyant yani "S" tipi inişlerde sorun olabiliyor oraları da yavaş inince problem yok.
yaşadığım en büyük sorun yağmurdan yola taşan çamurlar oldu, inişli virajda yoldaki çamur aracımın gezelemesine neden oldu, hafif gazla o alanı geçince de sorun kalmadı. ne sağanak ne de doluda sorun yaşamadım.
Bozüyük de arkadaşın evinin önünde dönmeye çalışırken tarla çamurlarına buladığım lastikler asfalt yukarı manevra yaparken önce pati çekti, çamur düşünce de asfaltı kavradı, geri kaçma vb hiç yaşamadım.
Bir çok yerde ve kişiden "bu araba bunu çekiyor mu" sorusuna tanık oldum. Hatta Kütahya'da karavan araca bağlıyken içeride idim yoldan geçen iki kişi konuşuyordu,

A:-abi bu araba bu karavanı çeker mi yaa?
B: Baksana olum arabaya bağlı zaten bu araba getirmiş bun buraya, hem de adam sinop tan gelmiş :smiley:

Karavan çekme dışarıdan göründüğü gibi büyütülecek bir sorun değil. Aracın boyu uzadığı için geniş dönüyor.
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Bu bilgiler benimde işime yarayacak,katkı yapan herkese teşekkürler.
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Dalyan hocam forumun amacı da zaten birilerinin işine yarayabilecek bir birikim olması değilmi :smiley:
 



Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

Aynen öyle,tekrar teşekkürler.
 

Ynt: Birlikte Karavan Kiralama ve Karavanla Tanışma Konusunda Fikir ve Önerileriniz?

selamlar,siz değerli arkadaşlarım gibi bende çok formu okudum,sağolsun değerli arkadaşlarımdan fikirler aldım (levent bey bülent bey cavit bey ve sayın yusuf bey gibi)arkadaşlar diğer arkadaşları ve sonuç dağarcığınız ve fikirleriniz genişliyor yada değişime uğruyor,şimdiden kolay gelsin yolunuz açık olsun ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst