Bisikletle çekilebilen Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muammergult Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,074

Etiketler
Ynt: Bisikletle çekilebilen Karavan

elbette bisiklete elektrik motoru da takarsanız motorlu taşıt ehliyetiniz olması gerekiyor..

Elektrikli bisiklete ehliyet gerekmez!
27 Temmuz 2011

Elektrikli bisikleti ehliyetsiz kullandığı için 630 liralık ceza yiyen Marut Akman olayı yargıya taşıdı. Mahkeme elektrikli bisiklette ehliyete gerek olmadığına hükmetti.

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi, şarjı bittiğinde pedalla da kullanılabilen elektrikli bisiklet için ehliyetin zorunlu olmadığına karar vererek cezayı iptal etti.

kaya75' Alıntı:
Elektrikli bisiklete ehliyet gerekmez!
27 Temmuz 2011

Elektrikli bisikleti ehliyetsiz kullandığı için 630 liralık ceza yiyen Marut Akman olayı yargıya taşıdı. Mahkeme elektrikli bisiklette ehliyete gerek olmadığına hükmetti.

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi, şarjı bittiğinde pedalla da kullanılabilen elektrikli bisiklet için ehliyetin zorunlu olmadığına karar vererek cezayı iptal etti.

++

Arkadaş Japonya'ya bisikleti ile gitti. Hayallerin sonu yok.

http://www.gurkangenc.com/turkiye-japonya-yazi/japonya-kuzey-asya-bisiklet-turu-bitmistir/49

Bisikletle gezeceksen karavan yerine kesinlikle çadır kullanılmalı. Karavanla bir çok alana gidemezsin yol üzerindeki bir çok güzel alanı da kaçırırsın

GürkanGenç bisikletiyle japonya ya gitti ama arkasında 2 tane büyük sponsor vardı =))
bir özel Üniversite (atılım üniv.) ve bir Bakanlık (dış işleri b.lığı) aranızdan kime Sponsor olsa, japonya ya gidecek özgür ruh ve heyecan var bence herkesde..

Bisikletle karavan çekme işine yeni bir boyut olarak elektirikli bisikletle çekme fikri geliştirildiğinde güneş panelleri ve ruzgar gülleriyle kurulacak bir sistem ile bunun mumkun olabileceğine inancım sonsuz. :smiley:
300-350 kiloluk pi2010 tarzı, caretta tarzı karavanları iyi kötü çekebileceğini düşünmekteyim..

ben hala son olarak üzerinde baya düşündüğüm SUZUKİ Cary nin Karavana dönüşmesinİ HAYAL etmekte ve onun için değerli bilgilerinize ihtiyaç duymaktayım. =))

tam olarak suzuki cary nin iç hacmi hakkında yahut o araca bi karavan yapan yada yapmayı dusunenler bilgilerini paylaşması ve düşüncelerinizi aktarmanız beni çok Mutlu eder =))

Muammer teşekkürler. Ben her zaman söylemişimdir imkan ve zamanı olan herkes bu turları yapar. Ben şu sponsorluk konusuna ufak bir detay eklemek istiyorum

Aslında kendi sayfamda zamanında bu yazılanları yazmıştım fakat bir çok kişi gözden kaçırdı veya işine geldiği gibi anlatmaya devam etti.

Türkiye Japonya turu için Atılım Üniversitesinden 18.650 TL aldım. Adamların reklamını gittiğim her ülkede ve kendi ülkemde gazetelere ve televizyona çıkarak yaptım. Sunumlarım da dile getirdim. Yani verdikleri paranın hakkını verdim. Kendi cebimden 22.500 TL harcadım. Bunların hepsi benim banka kayıtlarımda var. Tura çıkmadan önce Ankara da Filistin caddesinde restoranım vardı işler iyi gitmediğinden onu sattım. Ferrasini satan bilge o para ile ne yaptı bilmiyorum da ben Türkiye'den Japonya'ya giderken kullandım. Dışişleri Bakanlığı da bana ülke geçişlerinde yardımcı oldu. Fakat vize paralarını ben gene kendi cebimden ödedim : )

Türkiye'ye döndükten sonra ülkenin dört bir yanında sunumlar verdim. Bu sunumların yol masraflarını ve konaklamalırını sağlamama bütçe yaratmak için aracımı sattım. (kullanmıyordum) ve 100 eğitim kurumunda yol tecrübelerini gençlerle paylaştım. sadece 13 okul için Tükçev Vakfından destek alabildim.

Şimdi 7 senelik dünya turuna çıkıyorum . Bu tur için 726 firma ile görüşme gerçekleştirdim. Görüşmeleri sonucunda nakit yardımda bulunan 2 firma bulup 6 adette ekipman sponsoru buldum. Toplam 8 firma ile sözleşme imzaladım. 482 firmaya 15 liradan 30 sayfalık ve yanında cd olan bir sponsorluk dosyası yolladım. Sadece bunun masrafı 7.230 tl dir diğer masrafları hiç söylemim. Son 1.5 senede 718 firmadan olumsuz yanıt aldığımda senin dediğin O ruh ve heyecanını kaybetmeden yola devam ettım. Bu süreç içinde 5 fotoğraf sergisi açtım 25000 gence ulaşmayı başardım, kitabımı yazdım, 2 kısa film hazırlayıp, Türkiye,kanada dağ film festivallerine yolladım, avrupa kısa film festivaline yolladım, rotary kısa film festivaline yolladım. 2013 yılında başlayacak Gürkan Genç gezgin bursunun alt yapısını oluşturdum. 7 senelik dünya turu boyunca kendi internet sayfamı takip edenlere bisiklet verebilmek için gerekli sözleşmeleri yaptım. Okullarda yaptığım sunumları yurt dışındaki yabancı universiteler de ve okullarda yapabilmek için gerekli izinleri ve çalışmaları yaptım. Çıkartacağım kitabı 5 dilde yayınlanması için elimden geleni yapıyorum.. Anlatmadığım bir dolu olumlu olumsuz tecrübelerde mevcut.

Görüldüğü gibi burada çok ciddi bir emek, girişimcilik, ve bunların olmasını sağlayan gezme arzusu var. Çocukken dünyayı gezeceğim demiştim bu hayali gerçekleştirmek için çalışıyor çabalıyorum. Evet ben sponsor desteği de alıyorum zaten almamam tuaf olur : ) Ha birde şöyle bir düşünce var bunları para kazanmak için yaptığımı düşünenler var. Bugün Ankara tekrar esnaf olur dükkanımı açar işime bakar paramı da kazanırım. Fakat işte benim istediğim yaşamda bu değil. Şu rotadan sonra hayatta kalacağımın garantisi de yok http://www.gurkangenc.com/dunya-turu-yazi/bisikletle-dunya-turu/56

Elektrikli model bisikletlere ilgili konuya gelince Japonya da yamaha bu konuda en ileri teknolojiyi kullanarak yapılabilecek en güzel bisikleti yapmış. zorlu ortamlarda da kullanılabilecek bisikletler üretmekte. Bir kaç modelini kullandım. Fakat bu bisikletlerle uzun yollar almak pek sağlıklı değil. Yedek parça sıkıntıları var. Gene aynı şekilde römork bölgesine takılan güneş enerji panelleri ile elektirik üreten bisikletlerde gördüm. şehir içi kullanımlar için gayet güzel fakat uzun yolculuklarda gene sıkıntı çıkartacağı bir gerçek.

Gürkan Genç

Gürkan hoşgeldin,

bize kendini tanıttığın için teşekkürler, karavan dünyasına kafamızı fazlamı gömdük nedir çevremizde olan
biteni izleyemiyoruz. Blogunu hızlı bir şekilde incelemeye çalıştım daha sonra detaylı bir incelemeye girişirim.

Bisiklet forumda ayrı bir bölüm olsada genelde bizler için bisiklet karavanımızın arkasında askısında duran ihtiyaç
olduğunda yada çevreyi turlayalım dediğimizde pedalına bastığımız bir araç ancak bu aracı ben seviyorum.

Seni izleyerek bu aracı sevecek yada yaşamının bir parçası haline getirmeye aday karavancılarımıza söyleyeceklerin
vardır diye düşünüyorum. Nedersin? selamlar.

DemirAtliAdam aracılığı ile Gürkan Genç'e ithafen,
Seninle Gurur duyuyor ve İdölüm olarak görüyorum zaten abi. =)) Benim anlatmak istediğimde bu, herkesin yapabileceği fakat cesaret ve adım atma kısmında vazgeçtiği büyük işleri kararlılık ve spor sevgisiyle aşmış olman herkese iyi bir motivasyon olmakta.. :smiley:

Cebinden para harcaman da çok normal çünkü hayallere giderken elbet bedeller ödemek zorundayız. Bunu çok iyi anlayabiliyorum. Ve eminim ki esnaflık değil, doğa ve spor seni Mutlu ettiği için, Sende hayatın şifresini çözenlerden olup Mutluluğunun ve Hayallerinin peşinden gidip, Bizi ve Tum Türkiyeyi gururlandır. Mutluluğun Mutluluğumuzdur =))

Büyük Başarılar, Büyük çabalar ve Büyük İnançlar ile Gerçekleşir.

Ben de hoşgeldin diyorum Gürkan arkadaşa. Ben kendisini yollardayken bloğundan heyecanla canlı olarak izlemiştim. Sponsor da olsa herkesin harcı değil o seyahati yapmak.

bartek' Alıntı:
Ben de hoşgeldin diyorum Gürkan arkadaşa. Ben kendisini yollardayken bloğundan heyecanla canlı olarak izlemiştim. Sponsor da olsa herkesin harcı değil o seyahati yapmak.

Selamlar. Evet bir önceki yolculuğumda başımdan geçen kötü olayları ele alırsak bir çok kişinin tercih etmeyeceği bir yolculuk tarzı diyebilirim. Fakat ben mutluyum mutlu olduğum bir uraşım var. Bu dünyaya ne bizden öncekiler kazık çakmış nede biz kazık çakacağız. İşte kalırsa geriye bir ismin kalıyor. Belki çok ilerde "böyle bir manyak adamda vardı " derler o kadar. Dünya turu yolculuğumu da bir önceki yolculuğumda olduğu gibi elimden geldiğince paylaşmaya çalışıp birlikte yol almaya çaba göstereceğim : )

güngör' Alıntı:
Gürkan hoşgeldin,

bize kendini tanıttığın için teşekkürler, karavan dünyasına kafamızı fazlamı gömdük nedir çevremizde olan
biteni izleyemiyoruz. Blogunu hızlı bir şekilde incelemeye çalıştım daha sonra detaylı bir incelemeye girişirim.

Bisiklet forumda ayrı bir bölüm olsada genelde bizler için bisiklet karavanımızın arkasında askısında duran ihtiyaç
olduğunda yada çevreyi turlayalım dediğimizde pedalına bastığımız bir araç ancak bu aracı ben seviyorum.

Seni izleyerek bu aracı sevecek yada yaşamının bir parçası haline getirmeye aday karavancılarımıza söyleyeceklerin
vardır diye düşünüyorum. Nedersin? selamlar.

Karavanla seyahat etmek eminim ki çok ayrı bir keyif. Yolculuklarım sırasında karavanı ile seyahat edenlerle çok karşılaşıyorum. Tam anlamı ile evlerini yanlarında taşıyorlar. Bisikletli gezginlere göre tabi konfor farkı çok fazla. Fakat gezip görülecek yerler konusunda bisikletli gezginler her zaman daha fazlasını görüyorlar ( tabi zaman sorunları yoksa) ve detayları da kaçırmıyoruz. Bence her karavanın içinde olması gereken bir ulaşım aracı bisiklet. Özellikle şu katlanır bisikletlerden alınabilir diye düşünüyorum. Onlarla bile dünyayı gezenler var : )

Muammergult' Alıntı:
DemirAtliAdam aracılığı ile Gürkan Genç'e ithafen,
Seninle Gurur duyuyor ve İdölüm olarak görüyorum zaten abi. =)) Benim anlatmak istediğimde bu, herkesin yapabileceği fakat cesaret ve adım atma kısmında vazgeçtiği büyük işleri kararlılık ve spor sevgisiyle aşmış olman herkese iyi bir motivasyon olmakta.. :smiley:

Cebinden para harcaman da çok normal çünkü hayallere giderken elbet bedeller ödemek zorundayız. Bunu çok iyi anlayabiliyorum. Ve eminim ki esnaflık değil, doğa ve spor seni Mutlu ettiği için, Sende hayatın şifresini çözenlerden olup Mutluluğunun ve Hayallerinin peşinden gidip, Bizi ve Tum Türkiyeyi gururlandır. Mutluluğun Mutluluğumuzdur =))

Büyük Başarılar, Büyük çabalar ve Büyük İnançlar ile Gerçekleşir.

Teşekkürler Muammer. Aslında yaptığım olay sadece gezmek ve gördüğüm yerleri kendi dilimde ve bakış açımla anlatmak. DÜnya turunda da ben gezerken en azından okuyuculara zaman ayırdıkları için gezgin bursu , eğitim bursu, ve bisiklet dağıtayım dedim. Biraz daha farklı bir hal aldı o kadar.

Hayali gerçekleştirirken bedel ödemek kaçınılmaz gibi gözüküyor. Maddi boyutu ayrı bir olay. 33 yaşında çıkacağım bu yolculuğumu 40 yaşında bitireceğim. Yolda evlenir miyim, çocuğum olur mu veya her limanda bir sevgilimi yaparım şimdilik bilmiyorum. Fakat durum şunu gösteriyor ki uzun seneler boyunca hem aile kuramayacağım hemde ailemden ayrı kalacağım..

Dediğim gibi ben bu şekilde mutluyum. Takip edenleride bu mutluluğa ortak etmeye çalışacağım : )

Sevgiler

merhaba arkadaslar.karavan konusunda benimde tercihim pino2010 tarzi yada niewiadow gibi kucuk.araci yormayan ayrica avcilik kampcilik vede offroad icin uygun kompakt karavanlar.bu sebeble pino 2010"u bayagi bir arastirdim ve goruslerimi paylasmak istedim.oncelikle sezon oncesi fiyati 8500 tl idi sezon baslayinca birden 10000tl oldu bence o parayida kesinlikle hak etmez cunku gercek karavan donanimiyla alakasi yok.o para sadece kabine ve saseye isteniyor.icinde sadece her yapi markette bulunan urunler kullanilmis.gunes paneli,12 volt sistem,cam ve kapi sinekligi,yasam destek,invertor, 3 sistem buzdolabi,vs,vs,vs bunlarin hicbiri dogru durust yok.bence bu parayi hakeden bir uretim degil.ayrica ureticinin yaptigi sezona baslama zammida bu konuya nasil yaklastiginin bir gostergesi.en azindan carettadaki donanim olsaydi tamam diyecektim.bence en fazla 6,7bin eder boyle bir karavanda invertor,jel aku,gunes paneli,uc sistem buzdolabi,12 volt tesisat mutlaka olmali.cunku karavan kampingde degil arazide kullanilacak boyutlarda.nacizane tecrubelerimle kendi fikrimdir.herkesin gonlune gore insallah. ;)

orkay' Alıntı:
merhaba arkadaslar.karavan konusunda benimde tercihim pino2010 tarzi yada niewiadow gibi kucuk.araci yormayan ayrica avcilik kampcilik vede offroad icin uygun kompakt karavanlar.bu sebeble pino 2010"u bayagi bir arastirdim ve goruslerimi paylasmak istedim.oncelikle sezon oncesi fiyati 8500 tl idi sezon baslayinca birden 10000tl oldu bence o parayida kesinlikle hak etmez cunku gercek karavan donanimiyla alakasi yok.o para sadece kabine ve saseye isteniyor.icinde sadece her yapi markette bulunan urunler kullanilmis.gunes paneli,12 volt sistem,cam ve kapi sinekligi,yasam destek,invertor, 3 sistem buzdolabi,vs,vs,vs bunlarin hicbiri dogru durust yok.bence bu parayi hakeden bir uretim degil.ayrica ureticinin yaptigi sezona baslama zammida bu konuya nasil yaklastiginin bir gostergesi.en azindan carettadaki donanim olsaydi tamam diyecektim.bence en fazla 6,7bin eder boyle bir karavanda invertor,jel aku,gunes paneli,uc sistem buzdolabi,12 volt tesisat mutlaka olmali.cunku karavan kampingde degil arazide kullanilacak boyutlarda.nacizane tecrubelerimle kendi fikrimdir.herkesin gonlune gore insallah. ;)

+++

bence casper reklamındaki karavan çok güzel 2yıldır tek hayalim karavan ve karavanlar sürekli araştırıyorum rüyalarıma bile giriyor bazen bu karavanlardan nerde yaptırabiliriz :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR