Bisikletle Gökçeada (Konaklamalı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janissary Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,032
J

janissary

Ziyaretçi
İki yıl önce Gökçeada'ya gidip çok beğenmiştim. Sessiz, sakin, kalabalık ve gürültülü olmayan, nüfusu ve ziyaretçisi az kendi halinde bir yer. Kafa dinlemek için yine gitmek istiyorum. Ama bu sefer aracım yok ve pansiyon vs gibi yerlerde konaklamak da istemiyorum. Haliyle bisikletle gidip kamp yapmaya karar verdim. Kendi başıma yola çıkacağım ama bana arkadaşlık yapmak isteyen birileri olursa diye sorayım dedim. Kaba taslak planım şu şekilde:

2 ağustos salı günü:
- Çanakkale'de buluşma
- Çanakkale merkezden deniz otobüsü ile Gökçeada'ya geçiş
- Gökçeada merkezde kahvaltı
- Zeytinli Köy'de kahve
- Bademli'de gezinti
- Kaleköy'de yemek
- Aydıncık'ta yüzme, akşam yemeği ve kamp
Birinci gün toplam mesafe 35 km

- Tepeköy'de öğle yemeği
- Dereköy gezisi
- Uğurlu'da akşam yemeği
- Uğurlu plajına geçiş ve kamp
İkinci gün toplam mesafe 40 km

- Kuzulimanı'na intikal
- Kabatepe'ye geçiş
- Eceabat'a geçiş
- Çanakkale'ye geçiş
- Çanakkale'de akşam yemeği
- Ankara'ya intikal
Üçüncü gün toplam mesafe 45 km

Kafama estiği gibi planı değiştirip uzatabilirim. Amacım kendimi yorup adrenalin salgılamak değil, aksine sakin sakin dolaşmak istiyorum. Kendimi yormayacak şekilde, yokuşlarda bisikleti elimde tutup gezeceğim. Onun için kondisyon endişesi olanlar fazla endişelenmesin. Yine de Gökçeada yollarının çok ciddi yokuşlar içerdiğini belirtmek lazım. İlk günkü yolculuk genel olarak zor değil. Sadece Aydıncık'a giderken orta zorlukta bir yokuş çıkmak gerekiyor. Fakat diğer iki gün sıkıntı yaratabilecek yerler var. Buraları en düşük tempoyla kendimi sıkmadan ve yeri geldiğince traktörlere otostop çekip bisikleti elde taşıyarak gideceğim. Gelmek isteyen veya kendi gezmek isteyen olursa ...

Etiketler
Ynt: Bisikletle Gökçeada (Konaklamalı)

Selamlar.Bu geziyi gerçekleştirebildinizmi ? Umarım her şey istediğiniz gibi olmuştur.Ben yazınızı çok geç okudum.Bir sonraki organizasyonuz için görüşmek isterim.Hoşçakalın.
Tekin

Merhaba!

Maalesef bu yolculuğa çıkmadım. Gökçeada'nın engebeli arazisi beni biraz korkuttu. Çok efor sarf etmeden gezilebilir kısmı adanın çok küçük bir kısmı ve ben her yerini görmek isterim gitmişken. Ama o kadar çok yokuş çıkmak mümkün olmayacak gibi geldi. Onun için kondisyonumun daha iyi olduğu bir zaman, önümüzdeki sene çıkarım diyerek şimdilik planı erteledim. Ama ağustos ayı içinde bir Bozcoada yapabilirim iki günlük..

Keşke gitseydiniz 3 günde fazla zorlanmadan bu turu gerçekleştirirdiniz. Biz geçen yıl bayramda adaya 1 tam gün 2 gece ayırabildiğimizden Kaleköy tarafı hariç diğer yerleri gezebilmiştik. Yokuş gerçekten çok ama 35 - 40 km civarında etaplar rahatlıkla tamamlanır. Burada asıl engel yokuştan çok rüzgar. Biz gittiğimizde rüzgar bize göz açtırmadı, özellikle Uğurludan Kuzu Limanına gelirken yokuş aşağı bile pedal çevirmek zorunda kalmıştık.
Gökçeada ile ilgili fotoğraf ve izlenimlerimi www.bisikletgezgini.blogspot.com adresindeki bloğumda bulabilirsiniz.

Gökçeada ve genel olarak Çanakkale bölgesi zaten hep rüzgarlı oluyor. Şimdi Uludağ maceranızı okudum, çok hoşuma gitti :smiley: Gökçeada'ya da bakacağım.

Gökçeada ve genel olarak Çanakkale bölgesi zaten hep rüzgarlı oluyor

Gökçeada güzel sakin fakat şu adaların feribot bekleme sıkıntısı var kısa tatil imkanı olanların biraz fazla zamanını çalıyor. Yazın arkdaşlar gelmez ise bende bisikletle düşünüyordum onlarında gelmesi ile birlikte araba ile gittik uğurlu gizli limanda kamp kurduk hoş ve güzel oldu çam ağaçlarının altında kamp. İlk aydıncağa uğradık kamp alanı elektrik vs. buluruz rahat olur diye düşündük fakat orada ne ağaç ne yeterli gölge olduğunu gördük birde bize uygun bulmadık aşırı kalabalık ve curcuna gibi geldi istanbulda bulunan plajlar gibi :smiley: bizede ters olduğu için orda büyük bir hüsranla dönüş gizli limanı bulana kadar büyük bir karamsarlıkdan sonra mutlu sona ulaştık. Hava durumuna önceden bakmak lazım tabi yinede kısmet işi oralar iyi rüzgarlı olabiliyor bu sene inşallah dilediğin gibi gidersin geç olsada yazayım dedim selamlar

Geçtiğimiz sene yapmak istediğim geziyi bu sene tek başıma gerçekleştirdim. Üstüne Bozcaada, Çanakkale ve Truva da ekledim. Sıcaklar sebebiyle biraz yorucu ama çok eğlenceli oldu. Keşke vaktim olsaydı da Gelibolu'yu tekrar gezip Bozcaada'da bir gün daha fazla kalabilseydim. Kısaca yorumlamak gerekirse:

- Çanakkale - Truva arası yol birkaç tane ciddi yokuş içeriyor. Ben gereksiz ağırlığımı il merkezinde bırakıp Truva'ya gittiğim için çok zorlanmadım ama heybelerim yanımda olsaydı biliyorum ki o yokuşları çıkamayacaktım. Dönüş yolunda rüzgar karşıdan gelmeye başladı. Bazı yerlerde zorlandım.
- Bozcaada son derece düzlük bir yer. Hiç zorluk yaşamadan her yerini gezebildim. Sadece akvaryum koyuna giden yol biraz virajlı ve inişli çıkışlı ama mesafe kısa olduğu için sorun olmuyor. Diğer her yer dümdüz. Şansıma güçlü bir rüzgarla da karşılaşmadan rahatça gezdim. Ada inanılmaz güzel. En uçtaki rüzgar gülleri de mutlaka yakından görülmeli. Bu uçtaki ormanlık alan kamp yapmak için mükemmel bir yer. Fakat lütfen ateş yakmayın! 2 günde adanın her ücra köşesi gezilebiliyor. Göztepe, tabya (yeni kale), Tuzburnu tarafındaki koylar vs hepsi gezilebiliyor.
- Gökçeada çok engebeli. Bir çok kez bisikleti elime alıp çıkarttım. Rüzgarlar da sıkıntı yaşatabiliyor. Ama gezmekten çok büyük zevk aldım. 3 günde adanın her köyünü ve ulaşılabilen koyunu gördüm. Sadece kuruduğunu söyledikleri için şelaleye 14 km gidiş dönüş yol yapmak istemedim.
- Eceabat ve Kabatepe arası yol dümdüz. Giderken rüzgarı arkama alıp ışık hızıyla Kabatepe'ye vardım. Dönüş yolumda karşımdan öyle bir rüzgar geliyordu ki çok düşük viteslerde gitmek zorunda kaldım. Düz bir yolda bu kadar yavaş ilerlemek acı vericiydi :smiley:

Fotoğraflarım bolca var ama onları buraya yüklemek zor oluyor. Facebook'a koyduklarımdan birkaç örnek buraya ekliyorum, tadımlık olsun :smiley:

Bozcaada
599354_10150975374129895_1814066781_n.jpg

526625_10150975375214895_2036693992_n.jpg

555606_10150975371354895_1786169774_n.jpg

564111_10150975374899895_459818210_n.jpg

Gökçeada
526523_10150975185364895_1853938756_n.jpg

553389_10150975183634895_1726934712_n.jpg

551174_10150975183324895_1284751867_n.jpg

547995_10150975182834895_342313444_n.jpg

Çanakkale & Truva & Kilitbahir
555577_10150975305874895_1298065562_n.jpg

599830_10150975304804895_1892088007_n.jpg

396056_10150975302774895_657434751_n.jpg

428789_10150975303769895_1166192824_n.jpg

Konaklama & Ben
556387_10150975185704895_1384598349_n.jpg

557330_10150975185774895_1843354765_n.jpg

483233_10150975183739895_102692892_n.jpg

582152_10150975184399895_1995584482_n.jpg

Bu arada bisikletimi Ankara'dan Çanakkale'ye Kamil Koç firması ile götürüp getirdim. Giderken muavin söylene söylene kabul etti. Önce diğer bavulları görmeden alamayız dediler. Müşteri hizmetlerini aramaya kalınca da bilet almışsınız madem taşıyacağız mecbur diye isteksizce bisikleti koydular. Dönüşte muavin hiç sorun çıkarmadan hallederiz abi merak etme dedi, sağolsun. Ama Bursa'da başka bir muavin geldi onun yerine. Ben bisikletimi Ankara'da indirirken adam dönüp bisiklet yasak kardeşim alamazsın böyle niye getirmişler bunu diyerek bana çıkıştı. Her şey olmuş bitmiş, muavin hesap soruyor! Ben de müşteri hizmetlerine telefon edip sorduğumu, demonte edilmiş bisikleti taşıdıklarını teyit ettiğimi söyledim. Bisikletimi de demonte vaziyette bagaja koymuştum. Adam böyle olmaz, taşımıyoruz biz bisiklet diyerek ısrarcı oldu. Cevap vermedim, bisikletimi toplayıp gittim. Bu işe bir çözüm bulunmalı artık...

Yaptığınız aktivitenin fotoğraflarını görünce gerçekten çok heyecanlandım. Ben de bir süredir Gökçeada'da bisiklet turu yapmayı düşünüyodum arkadaşımla. Bu konuyu görünce de hemen baktım ve düşündüğümden daha zevkli olucağını anladım. Yakın zamanda sizinle iletişime geçip (mail yoluyla) kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Cevaplayabildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim :smiley: Güzel bir gezi oldu, bir yıldır aklımdaydı, aradan çıkarttığıma sevindim. Umarım siz de arzunuzu yerine getirirsiniz.

Bende gitmiştim yıllar önce :smiley:

Dibek kahvesini ve yanlış hatırlamıyorsam Eleni diye bir şarabı var mutlaka denemelisiniz.
Eleni yada Elena tam hatırlamıyorum adını, o yöreye özel bir şarap üretiyorlar, ayrıca eski yunan köylerinde yaşlı bir dede var onun kahvesine uğrarsanız Zeybek dansını da izleyebilirsiniz. Kahvesinde binlerce eski fotoğraf var oradan tanıyabilirsiniz.Dağ bisikleti ile gezilebilecek mükemmel toprak ve kayalık araziler var adayı tamamen dolaşmadan dönmemenizi öneririm.

Teşekkür ederim önerileriniz için aklımda olucak bunlar. Benim asıl merak ettiğim; ulaşım konusunu biraz araştırdım ve mesafeleri yakın buldum Gökçeada'da. 3-4 günlük bir bisiklet turu düşünüyorum. Adanın haritası var elimde. Her yerine bisiklet ile gidebilirmiyim yolları bisiklet sürmeye müsait midir, engebeli midir yoksa düz müdür? Gidenler kısaca hangi bölgelerin yokuşlu hangi bölgelerin düz olduğunu yazabilirlerse iyi olur ona göre planımı yapıcam çünkü. Bir de İstanbul'dan yola çıkıcam ama otobüsle bisikletimi Çanakkaleye götürüp ordan adaya geçmek zor gibi gözüküyo otobüs firmaları pek yanaşmıyo bisiklet taşımaya. Orda düzgün bisiklet kiralayabilceğim yerler var mı acaba?

Ben İstanbul`dan bisikletle başlayıp oraya kadar gidip orada da bineceksiniz sanmıştım. Çanakkale`ye bisiklet ile 2 günde rahat gidersiniz ama zaman kaybetmek istemiyorsanız 15 saat civarında 1 günde de gidebilirsiniz. Zaten Ç.kaleden feribota atlayıp yanlış hatırlamıyorsam 2 saat yada 1 saat deniz yolculuğu var. Gökçeada bildiğiniz kanyon... Çok fazla tepe var ve çöl gibi kurak. Yeşillik pek yok, dağ tepe gitmek için mükemmel bir yer. Adadaki bazı yollar çok dar, 2 arabanın zor geçtiği yerler oluyor uçurumlu yollar var mesela
Adada küçük pansiyonlarda da kalabilirsiniz insanlar sıcak kanlı. Çadırda kurabilirsiniz ama pansiyon tavsiye ederim, denizi mükemmeldir ayrıca, pedallı yunus teknelerinden kiralayıp küçük yunan adalarına da gidebiliyorsunuz. Ama bu adalar ıssız oluyor keşif için iyi olabilir. Dalgıçlıkla uğraşıyorsanız dalış snorkel, gözlük ve palet te alabilirsiniz.
Nasıl bisikletler ile gideceksiniz bilmiyorum ama Gökçeada için dağ bisikleti şart. Yemek olarak ise orfoz balığı çorbası ve ahtapot salatasını çok iyi yapıyorlar onu da denemelisiniz mutlaka.
Ada, Ege`deki en büyük Türk adası, bir Çanakkale kadar var, hatta adaya gittiğinizde adada olduğunuzu unutuyorsunuz. Doğa ile baş başasınız adanın sadece belli bölgelerinde hayat var diğer yerleri bomboş tabi ben gideli baya oldu neler değişmiştir bilemem

Henüz karar vermedim tam olarak ama takvimim çok geniş değil malesef en kısa zamanda Gökçeada'ya ulaşmaya çalışıcam. Amacım adayı keşfetmek biraz da kalabalıktan kaçıp doğayla başbaşa kalabilmek açıkcası. Kalıcak yer olarak da kamping düşünüyodum ama biraz araştırdığımda sadece aydıncık taraflarında bi iki tane kamping olduğunu gördüm. Heralde kafamıza göre de çadır kurucağımız günler olucak. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Aksilik çıkmaz ve yolculuğumu gerçekleştirirsem sizlerle yaşadıklarımı paylaşırım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR