Biz Sadece Suadiye'den Maşukiye'ye Gitmek İstemiştik ! Keşif Gezisi (23 Şubat 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,116

Felice

''bal her ağıza tatlılık verir'' Mevlana
Günlerden 23 Şubat 2008 cumartesi, hava güneşli, bizim kocaoğlanda altımızda kıpır kıpır Suadiye ye doğru yavaş yavaş seyir halindeyiz.

Suadiye ye vardıktan sonra Maşukiye ye gitmeye karar veriyoruz, ~5 km, o da ne! bizim kocaoğlan vuruyor kendini Suadiyenin sırtlarına, yapma etme diyoruz ama laf dinleyen kim... Mecbur bizde ona uyuyoruz.... ;D

Bir süre sonra bir tarafta izmit körfezi, bir tarafta sapanca gölü, manzara müthiş. Bu esnada orman işçilerinin çadırlarını görüyoruz karların içinde, insanın içi burkuluyor, daha sonra kartepe (otel) e ayrılan yol ayırmına geliyoruz ancak ne mümkün, bizim kocaoğlanın gözü kesmiyor bu yolu, bir iki deneme yapıyor, nafile... :mad:

Ya takma kafana olur böyle durumlar hadi dönelim geldiğimiz yoldak desekte yine bizi dinlemiyor, ileri devam ;D

İlk önce Pazarçayırı sonra Sultaniye geride kalıyor, ilerledikçe manzarada güzelleşiyor, özellikle Sultaniye den sonra akan dere zaman zaman kollara ayrılıyor ve uzunca bir süre kocaoğlan ve bize eşlik ediyor, kocaoğlanın mutlaka daha sonra tekrar ve daha kalabalık gelmeliyiz, buralarda piknik yapmalıyız dediğini duyar gibi oluyorum...

O da ne Adapazarı-Bilecek yolu bir anda manzaramız oluyor, kuş bakışı görüntü muhteşem.

Kendimize güzel bir yer bulup acıkan karnımıza birşeyler gönderiyoruz, bu arada kocaoğlan da dinleniyor, Birde davetsiz misafirimiz çıkıyor ortaya, tabi o da nasipleniyor ekmeğimizden.

Sonrasında kar altındaki üzüm bahçelerini seyrede seyrede iniyoruz Pamukova-Adapazarı yoluna, kocaoğlanın biraz canı sıkılıyor tabi asfalt yola çıktık diye ama yapacak fazla bir şey yok, ~10 km sonra Pamukova nın içinden geçiyoruz sonrasında Taraklı-Geyve yol ayrımı çıkıyor karşımıza, bundan sonra Sapanca Arifiye yol ayırmınına kadar D650 den devam ediyoruz. Sonrasında Sapanca gölünü seyrede seyrede dönüyoruz İzmit e.

Bu gezinin uzunluğu İzmit merkezden 150km (gidiş ve dönüş)

Gezi rotası ve kameramıza takılan kareler;

23ubatkmz.jpg

Etiketler

Solda izmit körfezi;

CIMG5646.jpg

Sağda Sapanca gölü; (Ağaçtaki dedeye dikkat :smiley:)

CIMG5649.jpg

CIMG5651.jpg

CIMG5654.jpg

CIMG5655.jpg

CIMG5656.jpg

CIMG5657.jpg

CIMG5659.jpg

CIMG5661.jpg

CIMG5663.jpg

CIMG5671.jpg

Ooo Mesut bey hayırlı işler..Maşukiye derken kendinizi pamukovada bulmuşsunuz..Bu mevsimde nasıl atladınız ya valla bravo..Bu arada insan bi kulagımızı çınlatır dimi..:smiley:

mesut bey resimler çok güzel teşekkürler.sondan 3. resmi gördüm aklım hemen Sapanca oyunlarına gitti :smiley: buarada ilk baştaki geziyi anlatımınız çok hoşuma gitti zevkle okudum :smiley:

Transporter' Alıntı:
Ooo Mesut bey hayırlı işler..Maşukiye derken kendinizi pamukovada bulmuşsunuz..Bu mevsimde nasıl atladınız ya valla bravo..Bu arada insan bi kulagımızı çınlatır dimi..:smiley:

Ya Birden çınlatmaz olurmuyum, benzer geçişleri 90 yıllarda senin niva ile beraber yapmıyormuyduk, hatta bir keresinde karşımıza ayı çıkmıştı da mola yerinde birimiz asker gibi tüfekle nöbet tutmuştuk :smiley:

CJ7V8' Alıntı:
mesut bey resimler çok güzel teşekkürler.sondan 3. resmi gördüm aklım hemen Sapanca oyunlarına gitti :smiley: buarada ilk baştaki geziyi anlatımınız çok hoşuma gitti zevkle okudum :smiley:

Sami kardeşim, beğendiğinize sevindim bende sizin gezilerinizi zevkle takip ediyorum.

MK51' Alıntı:
Çok keyifli bir gezi yapmışsınız arkadaşlar... Özlemiştik o tarafları, iyi geldi...
parodi' Alıntı:
çok keyifli gezi zaten bölgenin hayranıyım fotolar süper sağolun varolun mesut abi ;D
birden abi özledik ;)

parodi' Alıntı:
çok keyifli gezi zaten bölgenin hayranıyım fotolar süper sağolun varolun mesut abi ;D
birden abi özledik ;)

Mustafa abi Uğur, Fatih teşekkür ederim, Bizlerde sizleri özledik, Birden in burada olacağı bir hafta sonu buluşalım hakikaten, çok keyifli olacağı muhakkak. :smiley: Olurmu Birden?

BamBina' Alıntı:
O agactaki dede ne yapiyor ? :D

Tahmin edin bakalım ne yapıyor! :smiley: selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,997
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR