Bodrum'dan Sevgiler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Transporter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,354
Ynt: Bodrum'dan Sevgiler

Ne demek Kamer hanım istediginiz resmi kullanabilirsiniz..Ayrıca resim çekme konusunda bende acemi sayılırım..Rasgele çekiyoruz işte ne denk gelirse..Ben bu çevreyi, pek tanımıyorum zaten 2 ay oldu buraya geldigim..Ama Kuşadası yakın sayılır..Bu arada birkaç resim daha atayım madem öyle...

P2170157.jpg

P2160061-1.jpg

Etiketler

birden bey yeni fotoğraflarınız ve resimlerinizi sitemde sergilememe müsade ettiğiniz için çok teşekkürler...kediye bayıldım..zavallı küçük köpekcik çok korkmuşa benziyor...
buralar türkiye sahillerinin en güzel yerleri...havamız ve doğamız çok güzel..resimlerinizden gördüm oralarda çok güzel olmalı...ama size bir şey itiraf edeyim henüz bodruma gelmedik...güllük en son nokta oldu..orasıda harika bir yer...

birden bey bu bölge de eski evlerle ilgili çok ilginç çalışmalar yapılabilir...sökeye bağlı, doğanbey ve güllübahçe adında iki ayrı köy...inanılmaz güzel..dağlar harika..komple deniz manzaralı...yunanlı ailelerden kalma harika taş evler var...bu evler restore edilmiş..ancak orjinaliyle eş...aydın dan izin alınıp restorasyon çalışmaları yapılabiliyor..eğer orjinali yapılmaz ise hapis cezası koymuşlar..bölge tamamen koruma altında...

güllübahçe ise ayrı bir güzel...piriene kalıntıları burada...1800 lü yıllarda alman sıemens ve kızı bir grup arkeologla buraya gelmiş..kazı çalışmaları yapmışlar..o zamanın yetkili kişisi kazı çalışmalarına müsade ederi ançak buraya bir ev yapacaksınız demiş...o ev duruyor...resimleri belediye başkanı bize gösterdi...almanlar hala gelip gidiyor...kazı çalışmaları devam ediyor...güllübahçenin eski yunanlılardan kalma evlerinin olduğu yerde de kutsal nıkolasın yaptığı yada yaptırdığı 1500 yada daha eski yıllık bir kilise var...etraf eski bir sürü taş ev var..ve tabi yine deniz manzaralı..

şu resim yollama işini bir becerir isem ozaman resim de yollarım...bu arada şirinceyi de ihmal etmemek lazım...yine eski evler ama çok turistik bir yer olmuş...en eski evlerin babasını bu bölgede mursallı adında ki köyde gördüm..restore edilmeyi bekleyen harşka eski evler..birisinin üzerinde 1874 yazıyordu...burada da eski restorasyonu yapılmamış bir klise var...güllübahçede ki klisede belediye başkanı anlattı...insanlar ölünce cennete gitmek için parayla buarada açılmış bir kuyuya atılırmış...kuyunun içi kemik dolu dedi...belediye başkanı her sene okul yeni açılınca öğretmenleriyle buraya giderler kemik beğenirler ve yeni bir insan iskeleti yaparlarmış...hatırlıyorum klisenin çok güzel kristal avizeleri vardı dedi...şu anda içi bom boş...

Kamer hanım ah bide şu anlattıklarınızı resimleyip bizimle paylaşsanız ne güzel olacak..Resim yüklemek çok basit aslında..önce photobucket'e kaydolun site sizi yönlendirecektir..Sonrada img kodlarını kopyalayıp buraya yapıştıracaksınız..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR