Ynt: Bremach
Merhaba Bayram Bey,
Makarsan çalışanıyım ama satış yetkilisi değilim. Makarsan firması, Bremach araçlarının Türkiye ve çevre ülkeler için (Irak dahil) distribütörü ve araç üzerinde istenilen değişikliği yapmaya yetkili firmadır.
Bu değişiklik basit şase değişikliği yanında elektronik kontrol sisteminin geliştirilmesine kadar gidebilir. Ben, elektronik kontrol ve yazılım ekibinin yöneticisi bir mühendisim. Satış ile ilgili değilim, bu nedenle çok fazla detay veremiyorum. Kusura bakmayın.
Makarsan, Bremach araçlarını istenilen konseptte (off-road, itfaiye, nakliye aracı vs.) İtalya' da ürettirip, ithal edip teslim edebildiği gibi, çıplak şase olarak da teslim edebilmektedir. Çift sıra kabin (yani 4 kapılı) halinde, bu sınıfta (özellikle Unimog) araç getirmenin biraz zor olduğu bilinir. Bremach T-Rex aracı, çift sıra kabin olarak da ithal edebiliyor. Bu da bir tercih nedeni olabilir.
Artı özellikleri (benim bildiğim kadarıyla) tek teker olduğu için B sınıfı otomobil ehliyeti ile kullanılabiliyor, şehir içine girmesinde bir engel yok. Ayrıca tek teker üzerinde 6 ton taşıma kapasitesi var. Tasarımı sınıfındaki diğer araçlara göre oldukça şık (bu özelliği kişiden kişiye kabul görmeyebilir elbette).
Araç motoru Iveco' dur. Iveco ve Bremach arasındaki anlaşma gereği, dünyadaki tüm Iveco yetkili servisleri aynı zamanda Bremach servisidir. Şanzıman ZF yada Allison seçilebilir (6 ileri düz, yada otomatik). Farklı motor ve şase seçenekleri vardır.
Dediğim gibi satış ekibi daha detaylı bir tanıtım yapabiliyor ama benim bildiğim bu kadar

makarsan.com' dan da inceleme yapabilirsiniz.
İyi günler.