Sn.arkadaşlar bir gariplik ile karşı karşıyayım.hani uzun bir yazı da yok.Topu topuna 1 buçuk safya yazı var.Arkadaşın biri bir sitedeki arac hakında yardım istiyor.Nİye? bu arac hakında bilgi, o ne demek?Bu arac ve türevlerini kullanan ,sahip veya ustası yada haişr neşir olmuş ,düzde ovada dağda,çamurda.kuruda vs.vs.şart ve zeminlerde.kullanıp hakından gelen, bir ehil kişi. veya kişiler den bilgi istiyor.Çünkü. Bu donanıma sahip olanlar daha doğru bigi ve tecrübe aktarabilirler.Doğrumu?eyrimi? Anlaşıldımı?Bunun dışında (laf ola torba dola) kabilinden d..... biri ve ya birileri cıkıp yalan yanlış,eksik bilgiler verse iyi olurmu? olur diyorsanız.o ayrı.Bence olmaz.Yanıltır zarar verir.Bilmem takip edeniniz varmı?Yine malum sitede bu arac ile aynı seride olan.kırmızı bir arac vardı.Artvinde satılıyordu.Yine buna benzer bilgi ve danışmalar,paylaşımlar istenmişti.Bu istekler doğrultusunda epey yorumlar acıklamalar geldi.Hatta ifşa edildi.İlgili arkadaşlar biribirlerini uyardılar hata şikayet ve yayın da kaldıma gibi bir sürü hareketlilik yalşandı.Sonuçta iyi bir paylaşım ve haberleşme sonucu .durum bertaraf edildi.(Takki unutulana kadar.yada kılık değiştirene kadar.böyle gidecek.)Şimdi böyle şeyler niye oldu.yanlış bilgi verildiği için oldu.Haliyle arac bir kac kez el değiştirdiği ,takla atmış olduğu.boyandığı,ortaya çıkmıştı.Ama satan bunları hiç belirtmiyordu.Anlayın işte.Bende.... Böyele birşey yaşanamsın diye( Her yazılana itibar etmemek gerek gibi kendi uslubumca birşeyler yazdım.)Kötümü ettim.Hani HEP,HİÇ,HER, Kelimelerine dikat edelim.Birden fazla arkadaş,üstüme geldi.Ben sizi tanımam etmem.sadece burada safiyane bir paylaşım ve dolaşım içindeyim.Hile hurda bilmem.Boğazım da kert yok.Gerektiği yerde olduğu gibi konuşan biriyim.Lafı dolaştırmam direk söylerim.Asla kırıcı olmam.Bunu böyle biliniz.bence yazdıklarımı sakin ve yayarak okursanız.daha iyi olur.Çok uzun ettim.umarım beni anladınız.Anlayamadıysanız.yapacak hiçbir şeyim yok takki benimle tanışana kadar.yeter daraldım.Selamlar,iyi paylaşımlar.Buralara takılıp asıl konudan uzaklaşmak hoş olmuyor.ama böyle şeylerde demekki gerekiyormuş.