Bu da benim jeep im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 283
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,107

Etiketler
Ynt: Bu da benim jeep im

Merhaba
Neyse bugün amartisörleri taktik,ve ön tamponun yapimina baslangic yaptik.

94.JPG

95.JPG

96.JPG

98.JPG

Muzaffer abi makasları üste almışsınız. cj nin standardında makaslar alttadır. makasları yukarı aldığımızda moment noktası değiştiğinden spring over axle dediğimiz sistemde (SOA) da axle wrap denilen makas burulması oluşuyor. Bunu araç 1. viteste sert bir şekilde kaldırırken diferansiyelleri gözleyerek görebilirsiniz. Olmuyorsa sıkıntı yok ama oluyorsa bunu önleyici kol yapmanız gerekebilir..

http://www.youtube.com/watch?v=Ef6lTenmPUo

jeep' Alıntı:
Muzaffer abi makasları üste almışsınız. cj nin standardında makaslar alttadır. makasları yukarı aldığımızda moment noktası değiştiğinden spring over axle dediğimiz sistemde (SOA) da axle wrap denilen makas burulması oluşuyor. Bunu araç 1. viteste sert bir şekilde kaldırırken diferansiyelleri gözleyerek görebilirsiniz. Olmuyorsa sıkıntı yok ama oluyorsa bunu önleyici kol yapmanız gerekebilir..

http://www.youtube.com/watch?v=Ef6lTenmPUo
Merhaba Göktug Bey
Tesekkür ederim,uyarilarini dikkate alacagim.

Harcadığınız zaman ve parayı türkiyede bulabileceğiniz çıkma veya orjinal parçalara verebilidiniz , amaç ustalık marifetiyle ortaya bir ŞEY çıkarmak ise keşke bir JEEP kullanmasaydınız...

TARB' Alıntı:
Harcadığınız zaman ve parayı türkiyede bulabileceğiniz çıkma veya orjinal parçalara verebilidiniz , amaç ustalık marifetiyle ortaya bir ŞEY çıkarmak ise keşke bir JEEP kullanmasaydınız...
Merhaba
Benim icin Jeep toplamanin en güzel yani cok seyleri kendi ihtiyacima ve zevkime göre yapabilmemdir,bu tamamen amatörce ve zevkle yapilan bir istir.neden bir Jeep kullandim,jeep benim cocukluk askim,babamdan bir Jeep kaldi bana yapmasam evin önünde cürüyeccekti,satmaya bütün ile karsi cikti,bende böyle ise basladim.
Selamlar
Muzaffer Kargu

TARB' Alıntı:

??? Merak ettim, neden jeep kullanılmasın. Yani jeep'ten bir şey olmaz mı yoksa jeep'e dokunulmaz mı?

Jeep inizi mücevher olarak adlandırarak siz görüşünüzü belirtmişsiniz , ben kötü estetik ameliyatlara karşıyım ,böyle dokunulacaksa ötenazi

evladır, yapan ustanın ustalığı ve marifeti bu arada gündemim dışıdır itirazım Jeep in uğratıldığı zulümdür......

TARB' Alıntı:
Jeep inizi mücevher olarak adlandırarak siz görüşünüzü belirtmişsiniz , ben kötü estetik ameliyatlara karşıyım ,böyle dokunulacaksa ötenazi

evladır, yapan ustanın ustalığı ve marifeti bu arada gündemim dışıdır itirazım Jeep in uğratıldığı zulümdür......

Sayın TARB,
Siz araçlarınızın orijinal kalmasında nasıl ısrar ediyorsanız herkes imkanına, zevkine ve kullanma amacına göre istediği değişikliği yapabilir. Yorumunuzda göze batan, harcanan zamana, emeğe ve paraya karşılık ortaya çıkan aracı ŞEY diye nitelemeniz. Başka topiklerde de aynı tür yorumları yaptınız. Bunlar heves kırar, kişiyi yaptığı işten soğutur. Sizin sahip olduğunuz imkanlara herkesin sahip olmasını bekleyemezsiniz. Öyle veya böyle bir jeep daha hurdaya gitmekten kurtulmuş. Siz gelin de MKE hurdalığında TSK'dan gelen jeep'lerin, land'lerin dozerle nasıl ezilip fırına atıldığını görün. Zulüm budur işte.

Merhaba

Her türlü yoruma acigim ve de özellikle önerilerinizi ve yorumlarinizi bekliyorum,

Sayin TRAB,belki sizin Jeep e bakis aciniz ayridir benim ayridir bir baskasinin bakisi daha baskadir,siz jeep inizi seversiniz orjinal oldugu icin ben jeep imi severim onu istedigim gibi ihtiyacima göre yapabildigim icin.
Jeep benim icin aileden biri gibi dir,tarlaya onunla gidilir dügün bayrama onunla,carsiya pazara onunla ,yaylaya onunla gidilir.yeri gelir itilir kakilir,hor görülür,ama o bizim hayatimizda hep vardir,yani bizim olmazsa olmazimiz.

Yapima kaldigimiz yerden devam,bugün ön ve arka tamponlari takip boyadik,arka kapiyi taktik

Selamlar
Muzaffer Kargu

DSC02131.JPG

DSC02132.JPG

benim bu orjinallik konusunda görüşürüm 77 üstü cj5-6-7-8 gibi araçlarda orjinal dışı genişletme v.s. işlere karşıyım ama diğerleri eskileri tuzlalar villysler zaten bu zamana kadar orjinalliğini koruyamamış araçlardır saygım sonsuz en büyük zevk aracı kendi istediğiniz gibi zevkinize göre toplamaktır sonuçta jeepe yapılar hertürlü modifiye ihtiyaçtan yapılır ünal abinin dediği gibi ;)

Sayın Buggy, benim görüşüm doğru her zaman doğrudur, doğru yolda atılacak her adım ne kadar eksik olursa olsun evladır. Herkesin her şeyi kendi zevkine ve isteğine göre şekillendirmesi genellemede dahi çok tehlikelidir ,bunun imkanlarla ve parayla ilgisi bence yoktur, indirgediğimizde JEEP korunması gereken (Bütün arazi araçları için aynı temennim geçerlidir) önemli bir konudur benim için. Hurdalıklarda elimde çok amaçlı bir çakıyla orjinal bir parça veya bir arma sökmek,bulmak için çok dolaşmışımdır ,katledilen araçlar bir kanun çerçevesinde yapılan uygulamalar olguğunu kanımca sizde bilmektesinizdir.. Değerli ustamızın ortaya çıkardığı sizin deyiminizle hevesini aldığı araca ne ad vereceğiniz bende merak uyandırmaktadır ,uslubum korumam altındadır..Sevgiler..

Harun TÜYSÜZ

Merhaba Harun Bey

Ben bu araci aldigim da(babadan miras) zaten orijinal degildi BMC motoru ve de kasa zaten uzamis ti,herkes bir türlü arabasini genisletiyor ya plastiklerle,ya genis lastikle yada benim gibi komple kasayi genisletiyor.Kimisi de hidrolikli direksiyon takiyor,frenleri disk yapiyor,kimisi makaslarla oynuyor.Harun Bey bu vesile ile sorayim sizin arabaniz yüzde yüz orijinal mi,resimleri görmek isterdim dogrusu
Selamlar
Muzaffer Kargu
..

jpcj7' Alıntı:
şekillenmeye başlamış artık araç bide çamurlukları üzerindeki gibi kırık değilde normal olsa daha güzel olur benim fikrim :smiley:
Merhaba
Bizim buralarda orijinalligini yitirmis jeeplerde camurluklar hep böyle yapiliyor,ustalarin elinde orijinal kaliplar yokmudur yada islerine öyle geldigi icinmidir bilmem
Selamlar
Muzaffer Kargu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR