Bu da benim jeep im

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 283
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,718

Etiketler
Ynt: Bu da benim jeep im

Benim difransiyele cok benziyor da ondan dedim, ama genis diyorsaniz dogrudur, ben kendi aracimdan baskasi ile cok hasir nesir olmadim..

Photo-0125.jpg

diferansiyeller orjinal değil. eski model cj lerde bu genişlikte dana44 yok. Çok belli dana44 olduğu.. Muhtemelen dodge.. Ön diferansiyellerin bağlantısı çatallı sistem ise yeni modeller. Karpuzlu ve kampana ise eski modellerden alınmış demek. Gelelim ayna mahruti meselesine.. Dana44 için istenilen oran olur. 43/8 de takarsın 47/11 de . Burada sorun iç kutudadır. Tam sınırında emin değilim ama 4,10 dan büyükler ayrı açılı kutuya takılıyor. Küçükler ayrı açılı kutuya. O yüzden kilit olmayacağı için ayna mahruti alırken iç kutuyla birlikte alınırsa uyumsuzluk sorunu olmaz.. iç kutu çok ucuzdur. 100 TL gibi fazla fark vermeyin..

jeep' Alıntı:
diferansiyeller orjinal değil. eski model cj lerde bu genişlikte dana44 yok. Çok belli dana44 olduğu.. Muhtemelen dodge.. Ön diferansiyellerin bağlantısı çatallı sistem ise yeni modeller. Karpuzlu ve kampana ise eski modellerden alınmış demek. Gelelim ayna mahruti meselesine.. Dana44 için istenilen oran olur. 43/8 de takarsın 47/11 de . Burada sorun iç kutudadır. Tam sınırında emin değilim ama 4,10 dan büyükler ayrı açılı kutuya takılıyor. Küçükler ayrı açılı kutuya. O yüzden kilit olmayacağı için ayna mahruti alırken iç kutuyla birlikte alınırsa uyumsuzluk sorunu olmaz.. iç kutu çok ucuzdur. 100 TL gibi fazla fark vermeyin..
Merhaba Göktug

Simdi sana bir iki resim daha gönderiyorum,ben her ne kadar internetteki dif resimleri ile karsilastirdiysamda bir karara varamadim,bana sanki dana 44 gibi geldi, öndeki dif catalli.Simdi sen bu resimlere bakarak bana bu diflere hangi oranlarin olabilcegini söylermisin,cünkü mutlaka orani degistirmeliyim,ayagimin altinda daha cok motor gücü olmasina ragmen,difler arabayi salmiyor,yarin önleri bosa alip arkada 47-11 oranini deneyecegiz bakalim neler olacak.
Selamlar
Muzaffer Kargu

DSC02145.JPG

DSC02150.JPG

DSC02151.JPG

Merhaba Göktug

Bugün maalesf ustanin bir yakininin cenazesi oldugundan 47-11 i denemeye firsat bulamadik,bu arada iki tane kizakli ön koltuk taktik,ayrica pedallarin yüksekligini ayarladik.insallah yarin bakacagiz.

Selamlar
Muzaffer Kargu

ya kasa çok güzel olmuş ama keşke gögüsüde orjinal gibi uzun olsaydı az. tahmıne dıyorum ıcının buyuk olmasını ıstmeıssınız. bende bi kaç degişiklik yapıyorum tuzlamda. mesela defransıyeller 10 cm genişlettim. kendim ugrasıyorum sanayide.cj 7 olan veya kıyıda köşede kalmış motor kaporta yürüyen sorund egil yalnız ruhsatı olsun bilen varmı? he bu arada 47/11 çok seri olur gibi ben 43/ 8 taktım lastıklerı buyuttum anca kaldırıyo:smiley:

caner_tee' Alıntı:
ya kasa çok güzel olmuş ama keşke gögüsüde orjinal gibi uzun olsaydı az. tahmıne dıyorum ıcının buyuk olmasını ıstmeıssınız. bende bi kaç degişiklik yapıyorum tuzlamda. mesela defransıyeller 10 cm genişlettim. kendim ugrasıyorum sanayide.cj 7 olan veya kıyıda köşede kalmış motor kaporta yürüyen sorund egil yalnız ruhsatı olsun bilen varmı? he bu arada 47/11 çok seri olur gibi ben 43/ 8 taktım lastıklerı buyuttum anca kaldırıyo:smiley:
Merhaba Caner Bey
Ben bu araci cok amacli kullanacagim icin kasayi böyle yaptim,senin aracina gelince hayirli olsun,yapacagin degisiklikleri yeni bir konu basligi altinda resimleyerek burada paylasirsan güzel olur,bende su an 43-8 oranla 32 inc lastik var memnun degilim,47-11 i deneyecegim bakalim ne sonuc verecek.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Merhaba

Bugün 47-11 i taktik denedik,araba cok seri oldu,vides yolu uzadi,son sürat 105 KmH oldu,memnun degilim,cünkü motor hala 85-90 arasi benim arzuladigimdan sesli-gürültülü calisiyor.Artik baska aternatiflere bakacagiz

Selamlar
Muzaffer Kargu

Merhaba Akdaslar!

Benim ustam 46-13 ün arka dif de mümkün ama ön dif de mümkün olmadigini söyledi,ben zaten size bunun icin diflerin resmini ggöstermistim,ayni durumdan dolayi 45-11 de mümkün degil dedi,benim bilgim olmadigi icin ona inanmak durumundayim,o zaman ben ön dif i degistirmek zorundamiyim?eger degistirmek zorundaysam bu genislikte hangi dif olmali?yada bu sorun icin bana baska önerileriniz olabilirmi?

Selamlar
Muzaffer Kargu

sinannasirli' Alıntı:
Peki orjinal olmadigini nereden biliyorsunuz uzerindeki difransiyelin? Siz oynamadan onceki forotgafinda cok da orjinal olmayan bir arac gibi durmuyor.

Su anda uzerindeki ayna mahruti oranlari kac? Olctunuz mu? Oradan belki birseyler cikar.

Bana gayet de jeep difransiyeli gibi gorundu acikcasi.

Zaten difransiyelin uzerine iyice bakarsaniz yazar saginda solunda.
Merhaba Sinan Bey
Diferansiyelin üzerinde belli belirsiz söyle bir rakam var

1x1x TUZLA
T x09
Okunmayan yerleri x ila doldurdum.
Selamlar
Muzaffer Kargu

5 ileri bir şanzıman düşünebilirsiniz. 5. vites oranı 1 den küçük olan. Ya da 4.vites dişlisini küçültebilirsiniz.. Ayna mahruti ile oynayamıyorsanız şanzımandan son hızı bu şekilde artırılır. .. Ya da dodge pw250 lerin ön arka 46/13 diferansiyelini alıp komple takabilirsiniz. geçen ay fiyat aldım ön arka komple ve ön diskli 3000 TL fiyat vermişlerdi..

5 ileri magirus şanıman uyduranlar var göktuğ abinin dediği gibi 5 ileri şanzımanda olabilir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR