jeep
Zirve
Ynt: Bu da benim jeep im
ama son hız diye ısrar etmezdik biz. offroad için 1 ağır 2-3 seriliği daha önemli..
ama son hız diye ısrar etmezdik biz. offroad için 1 ağır 2-3 seriliği daha önemli..
jeep' Alıntı:cj için asıl olan orjinalligini korumaktir. tofaş motoru 5 ileri şanzıman işi aslında sevmediğim konular. modifiye yapılacaksa eğer , aşağıya doğru değil de yukarıya doğru yapmak gerekir.
Merhaba Göktugjeep' Alıntı:5 ileri bir şanzıman düşünebilirsiniz. 5. vites oranı 1 den küçük olan. Ya da 4.vites dişlisini küçültebilirsiniz.. Ayna mahruti ile oynayamıyorsanız şanzımandan son hızı bu şekilde artırılır. .. Ya da dodge pw250 lerin ön arka 46/13 diferansiyelini alıp komple takabilirsiniz. geçen ay fiyat aldım ön arka komple ve ön diskli 3000 TL fiyat vermişlerdi..
Muzaffer Kargu' Alıntı:Merhaba Göktug
Dodge PW250 lerin diferansiyelleri bana fazla genis olmazmi,su an benim arabamin kasa genisligi 170 cm,lastikler 265/75/16, O ofset,ozaman lastikler kasadan cok disari cikmazmi?
Selamlar
Muzaffer Kargu
caner_tee' Alıntı:+1 Göktug abiye katılıyorum.. Tofaş motoru magirus şanzıman dodge fren mercedes direksyon tamamen saçmalık..
şimdi şöyle bişi var amaç var araç var karadenizli olarak söylüyorum demekki 1946-1969 arasında yapılan araçlar tabikide döneminde iyi ama o günkü teknolojiyle öyle yapılmış. biz frenlerde oynama yapıyosak eger demekki aracın freni zayıf bize göre. eger motoru küçültürsek bu yakıttan kazanmak için ( orjınal harikan motorla 1600 tofaş motor arasında güç farkı yoktur. evet 2200 cc dıgeri 1600 ama piston kolları kısa deneyin görün diyorum başka bişi demıyorum) +mersedes direksiyon falan uzun ömürlü boşluksuzdur. biz karadenizde bu araçları kullanıyoruz. sizin gibi keyif olsun diyede çamurlardan geçmiyoruz. bizim bıyerden bıyere gıdebilmemız ıcın zaten çamurdan geçiyoruz. ayrıca orjinalci arkadaslara sormak istiyorum hangi cjnın altında orjinal jant lastikler var? tamponları orjinalmi?
caner_tee' Alıntı:( orjınal harikan motorla 1600 tofaş motor arasında güç farkı yoktur. evet 2200 cc dıgeri 1600 ama piston kolları kısa deneyin görün diyorum başka bişi demıyorum) bizim bıyerden bıyere gıdebilmemız ıcın zaten çamurdan geçiyoruz. ayrıca orjinalci arkadaslara sormak istiyorum hangi cjnın altında orjinal jant lastikler var? tamponları orjinalmi?
caner_tee' Alıntı:tamam arkadaslar siz haklısınız.ben susuyorum. benim demem şu bi parçayı diger parçaya uydurmak okadar kolay degildir. orjınalini alıp takmak daha basittir. saçmalık diye bi tabir olamaz. kusura bakmayın bu hakarettir. he tamm bende 3 tane jeep var şimdi bi 52 yüksek kaput ( orjinal ) bitane mb46 (tammaen orjinal) bitanede 63 tuzlam var uzun şase. şimdi arkdaslar ben orjinal olmasın demıyorum. ama bu jeeplerın bıtanesını tabikide daha tasarruflu yol arabası yapmak isterimkide buna kimse karısamaz zaten.
seyit' Alıntı:Şu 52 yüksek kaput ( orjinal) ve mb 46 ( tamamen orjinal) araçları çok merak ettim doğrusu.Rica etsem fotoğraflarını bizimle paylaşırmısınız?
Merhaba Sinan Beysinannasirli' Alıntı:Hurricane 4 silindir tork : 155 nm @ 2000 devir
Dogan SLX tork : 132 NM 2900 devir
Fark burada, dusuk devirde hatta daha da dusuklerde o performansi vermeyecektir bana kalirsa. Bir de ayni arazi sartlarinda toz camur vs. vs. pislik camur, sanmiyorum ki Hurricane kadar dayanikli olsun, sonucta 50 senedir cok az sorunla calisan motorlar.
Bir de o gunku teknoloji ile yapilmasi bence daha basit olmasi ve daha az sorun cikarmasi demek. Performans acisindan ise yuzlerce muhendisin kafa yordugu hesaplari, 50 sene sonra sirf olanaklar gelisti motorlar sanzumanlar ilerledi diye herhangi birisinin onu bunu takarak uydurarak daha iyi hesap yapacagina da inanmiyorum.
Ama burada esas karsi cikilan nokta; orjinal aracin performansinin iyi veya kotu olmasi degil . 50-60 sene boyunca butun araclar curuyup giderken, az sayida orjinal olarak kalabilmeyi basarabilmis araclarin, sirf keyfe keder uyarlamalar ile yitip gitmesi. Orjinalliginin kaybolmasi ve ortaya garip bir sey cikmasi.
Tamam ruhsat sahibi istedigini yapar arac sonucta onundur, ama birsuru insan dunyada sirf aracin orjinalligi gitmesin diye fellik fellik parca ararken, bizdeki canim araclarin girdigi sekiller yazik dedirtiyor bana.
Tabi kendi fikrim... Herkes yine istedigini yapsin
Fakat katilamayacagim tek nokta, insanlarin cok fevri tepki vermeleri soylenen sozden ziyade ne sekilde soylendigi onemli... Bu sonucta bir fikir paylasim sitesi. Kimseye gore mutlak dogru olamaz. Hickimse de bu dogrudur diye tutturmamali, bunu karsisindakinin kafasina carpmamali. Herkez kucagindakini doker begenen alir begenmeyen almaz. Elestri de sinirlari icinde yapilmali.
Benim cj3b orjinale yakin sayilir fotograf ekte.
![]()
seyit' Alıntı:Şu 52 yüksek kaput ( orjinal) ve mb 46 ( tamamen orjinal) araçları çok merak ettim doğrusu.Rica etsem fotoğraflarını bizimle paylaşırmısınız?