Bu Nasıl Sürücü, Bu Nasıl Bir Kaza ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,219

Tempus

Nissan Patrol SD33 Turbo
Yer
istanbul
http://webtv.hurriyet.com.tr/1/9073/15589106/1/alkollu-surucu-teror-estirdi.aspx

Kadıköyde olmuş, akıl karı değil bu adamlar nasıl ehliyet alıyor, nasıl araba kullanıyor. Bu olaydan sonrada en fazla 6 ay ehliyetine el konur sonra gene devam eder. Birisini öldürene kadar diyeceğim ama öldürsede gene cezaları belli. Ancak kendisini öldürdüğünde kurtuluruz böylelerinden kanunlar bu haldeyken.

Benim yanımda olsa sanırım ya arabamla arabasının üstüne yada kendim adamın üstüne çıkardım dayanamayıp.

Etiketler
bunu tv den izleyebildiğimiz için bildiğimiz birde göremediklerimiz varki onlarda ibretlik ... ramazandan önce 2 hafta kadar istanbuldan başlayıp egede dolaştım kurşat yollarda yaşananlardan belgesel olurdu ama cekip yayınlamak boşa cünki senelerdir ülkeler arası savaş da ölenler kadar biz trafikde cam kaybına uğruyoruz son olmasını dilerim diyeceğim ama son olmayacağını herkes gibi bende biliyorum en azından en az zaiatla yaşanır kazalar

Haklısınız aynen bende, mesela çok mecbur kalmadıkca Bayram Tatilci trafiğine girmem, her girdiğimde gördüğüm manzaralar yollarda yapılanlardan aklım durdu. Ölmeyi bayılma sana ve ölmeyi hakedenlere mesele yokda yanlarında götürdükleri masumlar.

Örneğin bu kazada taksideki iki çocuk yaralı ve hastahanedeler şimdi. Bu adamın trafik kazasından değil adam öldürmeye tam teşebbüsden yargılanması lazım, hayatı boyunca bisiklet dışında hiçbirşey kullanamaması lazım, yoksa bu işler asla düzelmez.

daha acısını söyliyim bariz cok hatalı aractaki insanı uyarınca aldığım cevapları duysan anlarsın insanlar neden durduk yere katil olduğunu :smiley:)

unal' Alıntı:
daha acısını söyliyim bariz cok hatalı aractaki insanı uyarınca aldığım cevapları duysan anlarsın insanlar neden durduk yere katil olduğunu :smiley:)

inanılır gibi değil görüntüler

ve haklısın daha dün kipa otopark girmek üzereyken giriş kapısından çıkmak için hızla fırlayan bir araçla kafa kafaya geldik ...adama burdan çıkılmaz burası giriş öbür taraftan çıkman gerekir dediğimde burdan çıkarsam ne yaparsın deyince indim araçtan tam dalacaktım pencereden eşi çocuğu hepsi arabada lanet olsun kendini düşünmüyorsan ailene saygı duy dedim ve ayrıldım.....

ya insanımızı anlamak zor

Tempus' Alıntı:
http://webtv.hurriyet.com.tr/1/9073/15589106/1/alkollu-surucu-teror-estirdi.aspx

Kadıköyde olmuş, akıl karı değil bu adamlar nasıl ehliyet alıyor, nasıl araba kullanıyor. Bu olaydan sonrada en fazla 6 ay ehliyetine el konur sonra gene devam eder. Birisini öldürene kadar diyeceğim ama öldürsede gene cezaları belli. Ancak kendisini öldürdüğünde kurtuluruz böylelerinden kanunlar bu haldeyken.

Benim yanımda olsa sanırım ya arabamla arabasının üstüne yada kendim adamın üstüne çıkardım dayanamayıp.
dediğin gibi bizim araçlara rastlamazki böyleleri .. yanlışlıkla ezip geçesin ...

Ynt: Bu Nasıl Sürücü, Bu Nasıl Bir Kaza ???

Ödediği tazminatlar hasar masrafları Güvence Sigorta ödemeleri sebebi ile çoktan iflas bayrağını çekmiştir o sürücü.

uzatmadan ve fazla derine girmeden başka ülkelerdeki uygulama örneklerine dikkat çekmek istiyorum

1- kırmızı ışıkta gecen yada yaya geçidi belirleyici çizgilere yaklaşırken yavaşlamayan ve normal olarak devam edip geçen sürücülere

hemen ceza yazılmıyor, önce bu vatandaşlar psikolojik değerlendirme merkezlerine yada akıl hastahanesine yönlendiriliyor ve belirli süre yatılı yada periyodik kontrollere gidiyorlar 6 ay kadar eğer akıl sağlıkları yerinde ise sonra cezai uygulamaya geçiliyor ve ceza kamuyu tehlikeye atmak ve tehtitden çok ciddi boyutlara ulaşıyor

2- Alkol varsa

yine önce ceza yok çünki normal zihin ve düşünce yapısına sahip bir insanın alkollü araç sürmeyeceği kabul edildiğinden doğrudan hasta teşhisi konuluyor ve tedavi hemen başlıyor elektirik şok terapi vs. sonra yine ceza ve tedavi masrafı diğer giderler uygulanıyor

kabul edilen görüş akıl sağlığı yerinde olan bir insan kırmızıda geçmez alkollü araç sürmez yönünde bu şekilde yakalanan bir insanın tedavi ceza ve araç kullanmasının yasaklandığı süreçte araç kullanmasına gelince akıl hastanesindeki uygulamalardan sonra otobüse bile binemiyor
bizde kaptır ehliyeti devam et mantığı oralarda pek sökmüyor

sigorta sistemleride bir garip
mesela allianz sigorta almanyada sel teminatı vermez çünki sel önlenebilir bir olaydır bunu sağlamak devletin görevidir önlenemiyorsa teminat devlettir ve ödemeyi devlet yapar, Türkiyede sattığı bütün full kaskolarda sel teminatı muafiyetli idi şu anki durumu bilmiyorum

ölümlü trafik kazasına sebep olan sarhoş bir sürücünün oralarda kurtulma şansı yokmu var intihar ederse en az acıyla yırtar :D
Bizden öğrenecekleri çok şey var ;D yukarıda verdiğim örnekler almanyadaki uygulamalardır

Hakan555' Alıntı:
Omer abi kotu gen dogada kendini yok edermis bunca
Salakligin baska bir sebebi olabilirmi :smiley:

başka insanlara bulaşmasalar bende katılıyorum ama masum alakasız insanlarıda öldürüp sakatlıyorlar o kötü

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR