Ynt: Bu Toyota Hakkında Bilgi
Selamlar, öncelikle ben daha gevezeyim ama benden kat kat bu araçlar konusunda bilgili abilerimiz var, onlar daha iyi yorumlar yapabilirler. Bu araç hakkında dıştan çok temiz, ama km si düşürülmüş diye duyduk. Ama açıkcası benim aracımda 250 000 km lerde daha ne yağ eksiltiyor, ne su eksiltiyor, ne duman atıyor. Motor eğer iyi bakılmışsa km sini çok dert etmeyebilirsiniz. Tabiki ama bu durum pazarlık etme oranınızı arttırmalı. Araç dıştan fotograflara bakarak piyasadaki çok araçdan temiz duruyor. Difransiyel kilitleri çalışıyormu onada bakmak lazım.
Açıkcası ben bu araçlara artık duygusal bakıyorum, ve normal araç fiyatlandırmasını uygun görmüyorum. Daha dün en az 100 araba alıp kullanıp satmış bir otomobilci arkadaşımlaydım, onunda vx80 i vardı sattı. istediği aracı alıp binicekde durumu var. Deidiki: abartmıyorum bu bindiğin araç dünyanın en iyi aracı, ben daha iyisini daha sağlamını bilmiyorum. Tekrar alıcam dedi. Bu hiçbir menfaat olmayan bir arkadaş sohbetinde geçen bir söz.
Eğer bir vx80 sevdalısı iseniz, alıp ömür boyu kullanırım çocuklarıma bırakırım diye düşünüyorsanız, içinize sinen az masrafı olan bulduğunuzu 3 e 5 e bakmadan alın derim. Çünkü bu arabalara yapılan her masrafı hakediyorlar. Ben gerekirse motorda yaptırırım şanzumanda ve binmeye devam ederim, maddi gücüm yettiği sürece. Çünkü ne eskilerde ne yenilerde arazi araçları içerisinde bu araçların rakibi yada dengi yok.
Temiz bir vx80 için bence şu piyasada 33-35 arası bir rakam verilebilir. insanlar eskiden bu arabalar 25-27 ye satiliyordu bu kadar etmez diyorlar ama , o eskidendi, o zaman bu araçların vergileri daha yüksekdi, LPG daha kimsenin emin olmadığı bir konuydu. Şimdi vergileri makul seviyeye düştü, LPg ile sorunsuz ve dizellerden bile az yakarak kullanılabiliyor dolayısı ile bu araçların değerlenmesi ve alanın satmaması durumu çok normal. FJ 40 ların hala 25 000 ettiği, BJ60 ların hala 20-25 000 ettiği bir toyota markasından bahsediyoruz, vx80 gibi bir efsane aradan 10 yıl geçse bile ne kadar değer kaybedebilirki.