BUDAK Erciyes (3917m) Solo Tırmanışı (23 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caner alpay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,579

caner alpay

Bozuk Pusula :)
Yer
BURSA
Web
www.budak.org.tr
Üyemiz Ali İŞTEM, 23 Temmuz 2009 tarihinde Kayseri Erciyes (3917m) Dağının Solo Tırmanışını başarı ile gerçekleştirdi.
Kendisini tırmanışından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ali İŞTEM'in tırmanış izlenimleri; Uzun diyebileceğim yıllık izin dönemimde gerçekleştirmek üzere tasarladığım Erciyes ve Süphan dağları solo faaliyetleri için gerekli ortam artık hazırdı. İlk hedefim ERCİYEC dağıydı. Gerekli araştırma ve hazırlıklardan sonra yola çıktım ve 22 Temmuz günü saat 17.00 civarı Erciyes Kayak merkezine vardım.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Kayak Merkezi ve Jandarmaya gerekli bilgileri verdikten sonra oyalanmadan telesiyeji kullanarak kısa bir yürüyüşten sonra saat 19.30 civarı takip ettiğim su kanallarının bittiği düzlükte kampımı attım. Uzaktan dağı inceledikten sonra Şeytan deresinin sağında kalan kar kulvarını takip edip Hörgücün sağ tarafından devam ederek zirveye ulaşmayı planladım ve dinlenmeye çekildim.

23 Temmuz 2009 sabahı saat 04.00 da kalkıp hazırlıklarımı yaparak tasarladığım rotaya girdim. Rotaya girmemden kısa bir süre sonra 2-3 büyük diyebileceğim kaya parçasının düşmesi sonucu daha güvenli olarak değerlendirdiğim kulvarın sol tarafını kullanarak küçük zirvenin altına geldim. Zirve yolundaki kaya parçalarının çok gevşek olması nedeniyle emniyet almakta zorlandığım için zirvenin arka kısmında bulunan kar kulvarını kıllanarak zirve çıkışını tamamladım. İnişe Şeytan Deresi hattını kullandım. Geçtiğimde karın üst tabakasındaki 4-5 cm.lik erime ve altındaki sert kar tabakasının etkisiyle kramponlarıma yapışan kar kümeleri nedeniyle oldukça zorlandım. Kazma-krampon yardımıyla geri geri inerek kar kulvarından çıktım ve seri bir şekilde kampa ulaştım sıcak su hazırlayıp bir şeyler atıştırdıktan sonra hızlı bir yürüyüşle Tekir Yaylası’na ulaştım. Dağ evi ve jandarmaya bilgi vererek ikinci hedefim olan Süphan’a doğru yol aldım... Ali İŞTEM.

1.jpg

4.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Etiketler

Ynt: BUDAK Erciyes (3917m) Solo Tırmanışı (23 Temmuz 2009)

Güzel ve sorunsuz bir faaliyet olmuş, Ali hocamı tebrik ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler