zevk için yada iş için yada zaruri ihtiyaç için; eninde sonunda serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar değişkendir.
.Tacir istediği fiyata satar malını. İşinize gelmezse almam yada almazsınız.Ancak konuda bahsedilen tarzdaki çelişkiler varsa yine işinize gelmezse almam, almazsınız.
Mahalle pazarına gidin kilosu 2 lirayada domates var,3 lirayada. Konuda bahsedilen kişileri tanımam iş yapmadım.Ancak esnafa kötü reklam yapmayın.
Kendi işimden tecrübemlerimi paylaşacağım; 10-15 sene önce aynı işi 150 dolara yaparken bu gün 70 dolara yapıyorum , önceki müşterileri kazıklamışmı oldum şimdi.Kesinlikle hayır. Müşteri o zamanda firmayı ,kişiliği, piyasayı değerlendirip malı benden aldı, şimdide alıyor.Ancak piyasa rayici değişir.Haa bana çok kazık atmışsın diyen yokmu? var.Ancak madden ve manevi olarak rahatım çünki zorla satmadık malı yada işi.
Sonuç olarak kişisel görüşüm ; adalet ,yargı ve savunma beraber yapılırsa sağlanır.Burası mahkeme değil ama ;Yazılan çizilenler firmaya ve kişilere zarar verir.