KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
350lik V8 Motor, NV4550 veya T18 tarzı heavy duty şanzıman yeterli.. Reo'nun ayna marutisi 6.73 diye hatırlıyorum. 54" çevirir... alttaki resimde gördüğünüz TJ Reo'nun kapanalarını iptal edip, frenleri dingil üzerinde std ön shaft çıkışına vermiş arkada da aynısı var...
bende oradaki disk ne diye düşüyordum. Helal olsun walla. Dikkatli bakılınca anlaşılıyor. Ön arka disk fren ama dingil üzerinde toplamda iki adet. Aks keserse frenlerde iptal
ya dostlar hiç dikkat ettinizmi bizde şöyle dev asa yapılı makinalar yok her zaman hayalimde akrasif sınırlarını aşmış arazı aracları vardı sanıyo rumki bu mekanik sevdaya sahip herkezdede bu sevda var görüyorum varda fakat memlekette daha bir tane böyle üretilmiş makine yok elin adamları olayı aşmışlar dostlar o dev lastikli canavar komyonlar harika makinalar herbiri teknolojı harikası neden bizde yapmıyalım neden bizdede olmasın imkanım olsa bu gün bir tane yapmaya calışırım elinde olanakları olan yapsın arkadaş yakışır
Olmasına olur ama bazı şeyler imkan meselesi... dünyayı yeniden keşfetmicez, sonuçta şuan bizim CJ-7'ye yaptıklarımızıda biz keşfetmedik, adam Kayaya çıkarken ne yapmış baktık, araştırdık hepsinden birşeyler kaptık ve kendimiz yorumlayıp yaptık fakat bizim burada eksiğimiz daha doğrusu fazlamız benzin fiyatları bende bilirim 454V8 makine atıp 5.88 aynamaruti takmayı ama şartlarımız uygun değil... birde benzin fiyatları bu kadar çıkmasa vergiler bu kadar artmasa cherokee'ler daha uzun süre araziye giremezdi bence burada dezavantajı avantaj olarak kullandık... Diğer eksiğimiz de yıllardır birikmiş dev hurdalıklarımız yok hatta doğru duzgun hurdalık yok (ABD standartlarında) o kadar hurda olacak arazi taşıtıda yok o ayrı ama bizim millet hala (2.el araç piyasası yerin dibine düşmüş olmasına rağmen) pertten araç alıp topluyor Bazen öyle şanzımanlar çıkıyor ki alıp kenara koyalım dursun bir daha bulamayız diyoruz... ama aynı şanzıman ABD'de 200USD'a satıyorlar... Aksesuar lift kit ayrı dert... 60USD'lık janta 240USD, 100USD'lık lastiğe 400USD ödüyoruz... motor atamıyoruz... adamlar garajlarında atıyorlar... ama bir yandan oturdukları eyaletin emisyon kurallarını takip edip araçlarına gerekirse enjektör takıyorlar teste 10 defa gidiyorlar.. Bizimkilere de hak veriyorum, motor numarası serbest olsun ne sakat araçlar çıkar trafiğe... ne diyeyimm...
Göktuğ Bey bir tane hurda buldum zaten denicem üstüne çıkmayı :
92 Hilux'ımı Warn ön-arka vinç tamponları, Warn ön A-barı, T-Max Ewi-9500 vinci taktırmak ve arka kabine çeta alüminyumdan kapak yaptırmak için sanayiye bıraktım...Heyecan içinde beklemekteyim))
aracımın debriyaj sistemini sintemetal balatayla degiştirdim normal balata ların zor arazi şartlarında ömrü baya kısa oluyor bu yüzden debriyaj sistemini modifiye ettik
İki dana44ünde bütün bilya, keçe herşey değişti, fren merkezleri balataları ne var ne yok değişti... kilitler takıldı... diferansiyel limitörünün bağlantı parçaları yapıldı... birşeyler daha vardı ama koptum artık...
İki dana44ünde bütün bilya, keçe herşey değişti, fren merkezleri balataları ne var ne yok değişti... kilitler takıldı... diferansiyel limitörünün bağlantı parçaları yapıldı... birşeyler daha vardı ama koptum artık...