ÇADIR ISITMA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet.s Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,931

ahmet.s

Ana Kamp
Merhaba
Kışın kar kamplarında çadır içi ısıtma sistemi hakkında bilgisi olan veya
çözüm bulan arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz.
Vebasto kullananlar olduğunu duydum.
yardımcı olursanız memnun olurum

Etiketler
Ynt: ÇADIR ISITMA

12 Volt'la çalışan, elektrikli battaniye kullanıyorum, 36 watt tüketimi var, aküyü bitiren bişey değil, 24-25 derece sıcaklık sağlıyor. Ama çok soğuklarda, kullanmadım.

merhaba.
Jel yakıt kullanabilirsiniz ben kış faaliyetlerimin hepsinde kullanıyorum evden daha sıcak oluyor :smiley: ama çok dikkatli olmanız lazım en ufak bir dikkatsizlik yangın çıkmaına sebeb verebilir.Birde jel kutusunun altı çok fazla ısınıyor bu yüzden bir tabağı ters çevirerek üzerinde yakmanız lazım.

örnek olarak bunun gibi

jel yak?t.jpg

İyi günler,

Çadırı ısıtmak için kullanabileceğiniz ısıtıcılar ürettikleri karbon monoksit dolayısıyla havalandırması olmayan çadırlarda tehlike arzedebilirler. Ayrıca bu ısıtıcılar yandıklarında normal olarak su buharı üretirler ve bu su buharı elbiselerinizin ıslanmasından tutunda çadırınızın tavanında buz oluşmasına kadar sonuçlar yaratabilir. Bu sebeple çadır içinde ısıtıcı kullanmaya karar verseniz bile çadır içinde sıcak kalmanızı sağlayabilecek kendimin de uyguladığı birkaç pratik tavsiye vermek isterim.

1. Geceleyin başınızı mutlaka soğuktan koruyun (yün başlık vb.)
2. Pamuklu elbiseler giymekten sakının. Hatta mümkünse pamuklu hiçbirşey giymeyin.
3. Uyku tulumunuzun altına kendi kendine şişebilen mat (Thermarest v.b.) kullanın. Birçok uyku tulumunun derecelendirilmesi bu matlardan birini kullanacağınız varsayılarak yapılmaktadır. Yani uyku tulumunuz -10 comfort gösteriyorsa altında mat kullanacağınız öngörülerek bu derece verilmektedir. Köpük matları soğukta kullanmanızı tavsiye etmem çünkü köpük matlar -5 derecelerde çok fazla incelmekte bu da çok hızlı bir şekilde yerden soğuğu almanıza sebep olmaktadır.
4. Kamp atacağınız bölgenin hava şartlarına uygun bir uyku tulumu alın. Ve uyku tulumunu almadan önce mutlaka içine girip deneyin çünkü size dar ve küçük gelecek bir uyku tulumu içerisinde karabasanlar basacaktır. Ben kaz tüyünden çok sentetik uyku tulumlarını tercih ediyorum çünkü kaz tüyü uyku tulumlarının ıslanması durumunda içinde donacağınız kesin. Ayrıca uyku tulumu üreticileri çadır üreticileri gibi genellikle kelime oyunları yaparlar. Yani nasıl 4 kişilik olarak üretilen bir çadırın içine 4 kişi hiçbir zaman rahat sığamayacaksa 0 derece comfort verilen bir uyku tulumu da 0 derecede size bir konfor sağlamayacaktır.
5. Extrem soğuklar için yanınızda jumbo boy çöp torbası ile küçük market poşetleri bulundurun. Bu torbalar "buhar önleyici malzeme" görevi görecektir. Küçük poşetleri yün çoraplarınızın ve yün berenizin altına giyin. Jumbo boy çöp torbasının içine de sadece başınız dışarıda kalacak şekilde kendiniz girin. Bu torbalar vücut ısısını korumaya yardımcı olacaktır.
6. Gün içerisinde giydiğiniz çoraplarınızı yatarken yenileri ile değiştirin.
7. Eldivenlerinizin altına kullan-at plastik eldivenlerden giyin.
8. Gerçekten soğuk ve rüzgarlı havalarda kamp atacaksanız 4-mevsim bir çadır alın.
9. Mümkünse benzinle çalışan cep sobalarından edinin. (Zippo'nun böyle bir ürünü mevcut)

Çadır içinde hiçbir zaman alevli bir ısıtıcı kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Not: Bu teknikler bizzat arazide uyguladığım tekniklerdir. Ben faydasını gördüm. Sadece tecrübelerimin paylaşılmasına yönelik yazılmış bir yazıdır.

güzel bilgiler, teşekkürler

benim tavsiyem, kışın sıcak evinizde yatın, ne işiniz var soğukta, çadırda :smiley:

navigaturk' Alıntı:
İyi günler,

Çadırı ısıtmak için kullanabileceğiniz ısıtıcılar ürettikleri karbon monoksit dolayısıyla havalandırması olmayan çadırlarda tehlike arzedebilirler. Ayrıca bu ısıtıcılar yandıklarında normal olarak su buharı üretirler ve bu su buharı elbiselerinizin ıslanmasından tutunda çadırınızın tavanında buz oluşmasına kadar sonuçlar yaratabilir. Bu sebeple çadır içinde ısıtıcı kullanmaya karar verseniz bile çadır içinde sıcak kalmanızı sağlayabilecek kendimin de uyguladığı birkaç pratik tavsiye vermek isterim.

1. Geceleyin başınızı mutlaka soğuktan koruyun (yün başlık vb.)
2. Pamuklu elbiseler giymekten sakının. Hatta mümkünse pamuklu hiçbirşey giymeyin.
3. Uyku tulumunuzun altına kendi kendine şişebilen mat (Thermarest v.b.) kullanın. Birçok uyku tulumunun derecelendirilmesi bu matlardan birini kullanacağınız varsayılarak yapılmaktadır. Yani uyku tulumunuz -10 comfort gösteriyorsa altında mat kullanacağınız öngörülerek bu derece verilmektedir. Köpük matları soğukta kullanmanızı tavsiye etmem çünkü köpük matlar -5 derecelerde çok fazla incelmekte bu da çok hızlı bir şekilde yerden soğuğu almanıza sebep olmaktadır.
4. Kamp atacağınız bölgenin hava şartlarına uygun bir uyku tulumu alın. Ve uyku tulumunu almadan önce mutlaka içine girip deneyin çünkü size dar ve küçük gelecek bir uyku tulumu içerisinde karabasanlar basacaktır. Ben kaz tüyünden çok sentetik uyku tulumlarını tercih ediyorum çünkü kaz tüyü uyku tulumlarının ıslanması durumunda içinde donacağınız kesin. Ayrıca uyku tulumu üreticileri çadır üreticileri gibi genellikle kelime oyunları yaparlar. Yani nasıl 4 kişilik olarak üretilen bir çadırın içine 4 kişi hiçbir zaman rahat sığamayacaksa 0 derece comfort verilen bir uyku tulumu da 0 derecede size bir konfor sağlamayacaktır.
5. Extrem soğuklar için yanınızda jumbo boy çöp torbası ile küçük market poşetleri bulundurun. Bu torbalar "buhar önleyici malzeme" görevi görecektir. Küçük poşetleri yün çoraplarınızın ve yün berenizin altına giyin. Jumbo boy çöp torbasının içine de sadece başınız dışarıda kalacak şekilde kendiniz girin. Bu torbalar vücut ısısını korumaya yardımcı olacaktır.
6. Gün içerisinde giydiğiniz çoraplarınızı yatarken yenileri ile değiştirin.
7. Eldivenlerinizin altına kullan-at plastik eldivenlerden giyin.
8. Gerçekten soğuk ve rüzgarlı havalarda kamp atacaksanız 4-mevsim bir çadır alın.
9. Mümkünse benzinle çalışan cep sobalarından edinin. (Zippo'nun böyle bir ürünü mevcut)

Çadır içinde hiçbir zaman alevli bir ısıtıcı kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Not: Bu teknikler bizzat arazide uyguladığım tekniklerdir. Ben faydasını gördüm. Sadece tecrübelerimin paylaşılmasına yönelik yazılmış bir yazıdır.

çok kıymetli bilgiler...
paylaşım için teşekkür ederim.

yukarıda yazılanların eksiği yok fazlası var. kış kampçılığında kullanılan malzemeler profesyonel malzeme değilse ciddi anlamda sıkıntılar olabilir ve o kamp eziyet haline gelebilir. bir çok dağcı bu anlamda dışardan enjekte bu tür ısıtıcılar kullanmak yerine extreme malzemeler kullanmayı tercih eder.cep sobaları küçük de olsa bir alterntif olabilir. hem hacim olarak küçük hem de taşıması kolay.

İyi günler

Jel yakıtlardan kullanılan jellestiri karbomel karsorejen olduğundan kapalı alanda kullanilmamasini tavsiye ederim.

23-24 martta gezenbilir kış kampında çadır içini ısıtmak için bu ürünü almayı düşünüyorum

Çadırın içinde uyku alanından ve çadır yüzeyinden uzakta bir yere koysam,iyice sabitlesem
Gece temas etmeyeceğim kadar uzağımda olacak,iyice sabitleyeceğim,yakınında yakacağı birşey koymayacağım
Ortam oksijenini tüketir derseniz , çadırın üst ve yan havalandırması açık olacak
Ne dersiniz?

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
25ff5f6b2e51a179276732bacfbabf85.jpg

Uyumazsanız olur , pilli veya 220 volt olandan , lpg ve karbonmonoksit alarmı da bulundurun .

İyi kamplar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,081
Kayıtlı Üye Sayımız
166,823
Kaydolan Son Üyemiz
Эмбер

Çevrimiçi üyeler

Geri