Çakma arka dif. kilidi (fiddle brake)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thunderkiller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,085

Etiketler
Ynt: Çakma arka dif. kilidi (fiddle brake)

gayet mantıklı ve pratik zeka ürünü. ancak fren ile dönme isteğindeki diskin, balatanın ve bu zorlanmadan dolayı diğer parçaların durumunu düşünmeden edemedim, uzun vadeli kullanımda fayda/performans/fiyat açısından irdelemek gerekir sanırım. tabi bu benim sadece cahil düşüncemden ibaret olabilir. :smiley:

selamlar, fatih.

Arkadaşlar bence sistemin hiç biyere zararı yok zararı olsa şimdiye sağlam traktör kalmazdı tüm traktörlerde sağ sol olmak üzere iki tane fren bulunur dar dönüşlerde ve çamurda askıda kalma durumunda kullanılır bir çok kere 4x2 traktörle tekerin biri havada iken veya çamurda kaldığımda kullanmışımdır gezenbilirde lada niva sahibi bir arkadaşta çift el fren kolu takarak aynı sistemi kullanmıştı bence arazide gezen araçlar için 4x2 bile olsa gerekli bir uygulama

Kullanılan ve sistemin olası zarar verebileceği parçalar dahilinde traktörle karşılaştırma yapmanız hoş tabi :smiley:

sistemi yaptım gayet başarılı tam verim alınabilmesi için fren balataların yeni veya iyi durumda olması gerekiyor. dez avantaj olarak sadece debriyaj balatasını zorliyacagını düşünüyorum çünkü yerde kalan teker hemen hemen aracın bütün agırlıgını üstleniyor. ve o tekerden aracın hareketinin saglanması çok yüksek devir gerektiriyor. dif lock gibi rolantide dahi tekerlerin dönmesi gibi bir durum yok. ama sürekli kullanılacak bir sistem olamadıgı için pek sorun olacagını düşünmüyorum.

olasiliksiz' Alıntı:
Mantık güzelmiş. Muayene sırasında pimpirikli Tüv'e takılabilir.

Tüm olasılıkları düşünmek lazım :smiley:

Yanılmıyorsam ilk yapan arkadaş sökülüp takılabilir bir kolla kumanda ediyor. Yani off road harici standart el freni ile kullanıyor...

Teşekkür ederim Gökhan bey. agustos ayınca aracımla gelmeyi düşünüyorum inşallah gelince berbaber güzel bir gezi yaparız.

Yarın 25 araçla Karataş bahçe sahiline gidiyoruz gezenbilir ve adanoff sitelerinde resimlerimizi görebilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR