Çalışmayan CJ5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kkurtagic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,818

kkurtagic

real jeeps are built not bought!!!
Yer
Ankara
selamlar
bu aksam garaja gittim cjy e binip marsa bastım motor donuyor ancak calısmıyor en son inerkende kontak bi 15 dakka falan acık kalmıstı acaba ateşlemede yada disturubutor de birşeymi yaktık bilemedim ama garajda hafıf kokuyordu sizce nedir sebep birde sorunun cozumu ?

Etiketler
Ynt: Çalışmayan CJ5

Selamlar bu işlerden çok anlamasam da meksefe yanmış olabilir.

Imhoof' Alıntı:
Selamlar bu işlerden çok anlamasam da meksefe yanmış olabilir.
bnde cok anlamıyorum gecen babamla konusurken uyarmıstı bni kontak acık kalınca bişi yakar demiştide hatırlıyamıyorum simdide uyuyor muhtemelen dediğiniz olabilir peki bu meksefe nedir bide nerde bulunur yani bn sokup takabilirmiyim

Bu kadar ustanın arasında bana pek düşmez yanlış birşey söylemek istemem yinede google'dan bakın derim.

Öncelikle geçmiş olsun. Motor çalışmazken kontak anahtarı ateşleme durumunda açık bırakılırsa platin yada endüksiyon bobini yanabilir diye biliyorum. Yine de ustaları beklemekte fayda var...

Tesekkurler
Yigit beylede konustuk sizin dediklerinizle beraber sorunun distributor ve yakınında bi yerde oldugu konusunda hemfikiriz artık yarın sabaha kaldı bakim yarın sizle de paylasırım durumubu saatte ilgi ve cevaplarınız için tesekkurler :smiley:

Öncelikle cj niz kaç model. 78 sonrası ise platin yoktur. Elektronik ateşlemedir. O zaman platin olmaz, sorun oradan kaynaklanmaz. Ateşleme olup olmadğını anlamak için buji kablolarından bir tanesini söküp, yukarıdan sizi çarpmayacak bir noktadan tutup, metal ucu bujinin 1 cm yakınına kadar getirip, marşa basın. Eğer kıvılcım yayıyorsa ateşlemede yapıyor demektir. Ateşleme varsa, benzin gelip gelmediğine bakmak gerekir. Yoksa problem oradadır.

yüksek ihtimalle endüksiyon bobini yanmıştır. distribütöre giden elektrik kablosunu takip ederseniz bulursunuz. Bobinden çıkan kablo distribütöre gider ve tevzi makarası ile ateşleme sırasına göre bujilere dağıtılır. Bobinin görevi ise gelen 12 V elektrik akımının voltajını yükseltmektir. daha önceki mesajlarda yazılan ateşleme kontrolünü yaparsanız, ateşleme olmadığını göreceksiniz. Bahsettiğiniz yanık kokusu da bu arızayı doğruluyor. Böyle bir koku ancak bobin içindeki sargıların yanmasından kaynaklanabilir..

Diğer taraftan akünün yeterince kuvvetli olmaması durumunda akü motoru çevirebilir ancak ateşlemeye yetecek akımı üretemiyor olabilir. Bunu da kontrol etmekte fayda var...

geçmiş olsun. kontak açık kaldığı için akü zayıflamış, dolayısıyla konjektörü açamamıştır. cj lerde krank ve volan dişlisi dönebilmek için daha fazla enerji isterler, marş motoru çok yüklenildiği için yanık kokusuna neden olmuş olabilir, yine de aküden yeterli enerjiyi alamadığı için motor çalışmamış olabilir. karbüratöre yakıt geldiğinden emin olduktan sonra güçlü bir aküden takviye yapınız, çalışmazsa ustaya gösteriniz.

Butun ilgilenen arkadaslara tesekkurler
Su an itibari ile sorun hallolmustur kısa bir özet gecim bobinden meksefeye kadar platinde dahil olmak uzere butun sistemi yakmıs hatta kablolarıda yakıp kul etmiş bobini platini meksefeyi vs. sabah gidip aldım parcaları taktım bir sorun kalmadı ama banada iyi bir ders oldu :smiley: maliyet olarakda 90 lira tuttu.
Saygılar

kkurtagic' Alıntı:
Butun ilgilenen arkadaslara tesekkurler
Su an itibari ile sorun hallolmustur kısa bir özet gecim bobinden meksefeye kadar platinde dahil olmak uzere butun sistemi yakmıs hatta kablolarıda yakıp kul etmiş bobini platini meksefeyi vs. sabah gidip aldım parcaları taktım bir sorun kalmadı ama banada iyi bir ders oldu :smiley: maliyet olarakda 90 lira tuttu.
Saygılar

Haydi geçmiş olsun :smiley: Kazasız, belasız kullanın..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.