Camper için Kanepe

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,785
Ynt: Camper için Kanepe

Transporter olası sart deyıl olculerde buyuk farklılık olmasın yeter, Mesela ben van tıpı bır minibüs almayı dusunuyorum Reno trafik veya mastır transporteri yedek parca ve servis ucretlerının pahalı olması nedenıylen aklımdan bıle gecırmıyorum..

Etiketler

Reno yu fransızları boykot ettiğim için istemem ama yinede parça ucuzlğu,servis ağı ve az yakıt bakımından tercih edilecek bir araç,master 12 m3 baya uygun aslında.Benimde ilk tercihlerim arasında bunlar var,bir ara belli bir süre trafik kullandım çok sağlam ve seri bir araç ama tarnsporter gibi rahatlık söz konusu değil.
Benim için ilk sırada transpoter yüksek tavan ve uzun şase 100 bin i geçmemiş olacak,105 beygir en az.

Ben mastırın 10.8 dusunuyorum transportere konfor ıcın dıyecek bırseyım yok ama bırazda cebımızı ve bır gezı sırasında Anadolunun herhangı bır yerınde arıza yaptıgını dusun Renoya ulasmak daha kolay bence bırde parcasını dısarıdan bulabılırsın...

peki bu src ve k belgeleri camperler için gerekli mi ben src aldımşimdi k belgesi diyolar neişe yarar anlamadım

Yusufcuğum,

Bu model dolap ve kanepeyi Ducato'nun ölçülerine göre yaptırıp aynı şekilde kullanabilrsin. Transporter olması gerekmez diye düşünüyorum.
Sök koltukları, tak uygun ölçüdeki kanepe ve dolapları.İyi geziler... :smiley:

SRC belgesı gereklı cunku kullandıgın arac tıcarı gecıyor,

K belgesı yanlız karavan olarak kullanacagın ıcın gerekmez, Dıyelımkı araban panelvan minibüs ruhsat hususı yazıyor yuk sahsı yukun oldugunu belgelersen gene K belgesı gerekmez ben K belgesı ıcın bas vurmadım Bu belgeyı alanlar tıcarı tasımacılı yanı naklıyecılık yapanlar veya dukkanı adına tıcarı esya tasıyanlar alacaktır anlayacagınız para kazanmak ıcın calısanlar alacak..

Yusuf Kardeşim
Modoko ve civarında bu tip kanepeler yapanlar var bir kaç meslektaşımın adını verbilirim orada. hatta ben de transporterime buna benzer birşey yaptım atölyemde bi ara fotosunu çekip yollarım hatta en arka üçlü koltuğu kolay sökülüp dışarı alınabilir ve dolaplı yaptım bunları ducatoya rahatlıkla uygularsın çok da malıiyetli olmaz geriye sadece dolap ocak buzdolabı vs kalıyor benim şimdilik küçük tüpüm var idare ediyorum ruhsat vergi vb. meselelerle uğraşmak zor giderek de zorlaşıyor

Saygıdeğer doğa sever dostlar bu sitede bilgi ve tecrübelerini bizlere sunan herkese teşekkür ederim .Hem yaratıcılıklarını paylaştıkları için hemde araştırmacılıklarını bizlere bilgi olarak sundukları için.Mesela ben iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim ve her siteye erişemiyorum.Sayın cavid beyde çok araştırmacı ve topluma faydalı bilgiler aktarıyor.Ayrıca teşekkürler.Bu site hayallerime hayal katıyor. Herkese saygılar,selamlar,mutluluklar.

T5 için kanepe araştırmalarım halen devam ediyor. Resimleri verilen kanepe-yatak 2.ci sıradaki koltuğun yerine koymak için modifikasyon gerekir. Ön uzama mesafesi diz mesafesi kadar. Kanape yatak olurken arkaya daha çok uzaması gerekir. Bir de orjinal koltuk ayaklarını kullanılırsa ben hayalime ulaşabileceğim. Yapabilecek marangoz adresi veren olursa memnun olurum.
SRC-K2-Psikoteknik başımdan geçtiği için biliyorum.
Şirkete ait kamyonet eğer sadece şehir içinde kendi yükünü taşıyorsa K2 belgesi almalı. .(son tarih Temmuz 2009). Ben taşımıyorum denemiyor. SRC gerekmiyor. Psikoteknik belgesi mutlaka alınmalı. ( Psikoteknik belge alma süresi geçti. Hemen alınması gerekir) Kullanıcılar psikoteknik belgesi alması lazım. Ben 50 ytl ye aldım. 45 dakika bilgisayarda oyun oynuyorsunuz. Tepkileriniz ölçülüyor.
Kamyonet şahsa ait ise hiç bir şeye gerek yok.
Ticari şirkete ait kamyonet, başkasının malını taşıyorsa, şehir dışına kendi malını taşıyorsa K1 alıyor galiba, SRC vs onlara gerekli.

http://www.kugm.gov.tr/kugm/menu-kyetki-belgeleri

Koltuğu araç içinde açıldığı zaman size en uygun nerede olmasını istiyorsanız o şekilde yerleştirin. Sonra resimde işaretlediğim parçayı değiştirerek öne arkaya veya sağ-sola doğru yeni bir parça ile arka koltuk veya 2. koltuk bağlantı saplamalarının deliklerine  göre ayarlayarak monte edin.

Cavit Beyin gönderdiği resimde koltuk kızaklı. Yatak olurken kızak öne doğru kayıyor. Kızaksız veya kızak arkaya doğru kayarsa koltuk aracın orjinal 2.sıradaki yerine uyar.

Sn.Ahmet bey göndermiş resimleri göremiyorum.Şu an T3 içini söktüm izolasyonunu yapıp içinde ilaveler yapmayı düşünüyorum.Resimleri nasıl görebilirim acaba.

gezmen' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Nette gezerken gördüğüm bu koltuk/kanepe iıgimi çekti.
http://www.swcampers.co.uk/index.php/seats

Cavid Sezen

Cavit bey eski bir konu ,fakat çok ilgimi çekti,bu koltuk/kanepe Türkiyede'de yapılıyormu? adres,fiyat,vs. biginiz varsa ,lütfen paylaşalım.
defender 110 aracım için düşümüyorum .iyi akşamlar.

Sayın "ORHANBIYIKLI",

Söylemiş olduğum gibi, nette gezinirken görmüştüm; ne yazık ki yardımcı olamıyorum.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR