CB Telsiz Alımı ve Güncel Yasal Uygulama Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan A.Argun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,215

A.Argun

Kamp I
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,burda ve diğer forumlarda araştırma yaptım ama aklımdaki sorunları netleştiremedim,yardımcı olmanızı rica ediyorum.Yurtdışından cb telsiz alacağım(muhtemelen el tipi)anladığım kadarıyla son düzenleme ile cb telsiz alımında ve yurda sokulmasında yasal bir problem yok?Ve son olarak anlamadığım, artık ruhsat gerekmediği ama lisans alınması zorunluluğunun devam ettiği söyleniyor?Telsizi aldıktan sonra uygulamak zorunda olduğum (son mevzuata göre )bir prosedür varmı?Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: CB Telsiz Alımı ve Güncel Yasal Uygulama Hakkında

CB halk bandı telsiz için ruhsat kullanımı için lisans gerekmemektedir.

Amatör telsizcilik için lisans gerekir.
saygılar

Yasal bir prosedür yoksa sorumu biraz daha somutlaştırmak istiyorum.
MIDLAND 1001Z 40CH veya aynı özelliklerde farklı markada bir cihaz veya Cobra HH-Roadtrip Handheld veya benzeri bir model düşünüyorum.Bu cihazların iletişim menzili arttırılabilirmi?Teşekkürler.

Yasalar halk bandı CB frekansında telsizlerin çıkış gücünü 4-5 watt ile sınırlamıştır.Telsiz sinyalini daha uzaklara iletmek yüksek wattlarla mümkün olmaktadır.Buda yasalara aykırıdır.

Arkadaşlar,Cobra HH-Roadtrip Handheld(el tipi)almaya karar verdim,fakat son olarak bu cihaza alternatif el cihazı marka ve modeli(aynı kategoride)önerisi olan varsa, almadan önce onlarıda değerlendirmek isterim.Teşekkür ederim.

Umut bey bilgilendirmeler için teşekkür ederim,size bir soru sormak istiyorum.Almayı düşündüğüm telsizin özellikleri aşağıda,Gezenbilir forumlarında tavsiye edilen Midland alan 42 telsizle kıyaslarsak bir ekisiği varmıdır.?Çünkü Cobra daha ucuz ve ABD de çok tutulan markalardan biri.

Item Description
----------------------
* 40 CB channels
* Full channel scan allows you to scan all 40 channels
* Instant channel 19 for access to information channel 19
* Dual Watch monitors two user-selected channels at once
* 4-watt power output is the maximum allowed by law
* Range will vary between 1/2 and 4 miles depending on geographic terrain
* SoundTracker technology dramatically improves the sound quality of the transmission and reception of CB radio signals
* High/low power switch reduces power consumption by up to 75% to extend battery life
* DC power cord plugs into your vehicle's cigarette lighter receptacle
* Low battery LED illuminates to let you know when batteries are getting low
* Recharging jack allows charging of Ni-Cad batteries in unit with optional AC wall charger (not included)
* High-efficiency flexible antenna provides maximum range and bends without breaking
* Omni-directional microphone allows voice to be picked up from multiple directions
* Speaker microphone jack allows single-pin connection of optional hands-free accessories

Tekrar merhaba,sanırım yanlış anlaşıldım :smiley:) Ben sizin cb telsiz önermediğinizi anladım.Benim size ve bilgi sahibi olup fikrini paylaşmak isteyen arkadaşlara,Cobranın yazdığım modeliyle Midland arasında,Midland modelini tercih etmeme sebep olacak,benim farkedemediğim bir ekstra özellik varsa,tercihimi Midland yönünde değiştirmek için karşılaştırma yapmanızı rica etmekti.Teşekkür ederim.

İnternette yaptığım araştırmada Puxing,Wouxhun vs. markalı çin üretimi el telsizleri gördüm.Bu telsizlerle ilgili aklıma takılan konularda bilgilendirmenizi rica ediyorum arkadaşlar;
1.BU telsizler UHF,VHF veya UHF/VHF olarak satılıyor,bu telsizler CB telsizlerle haberleşebiliyorlarmı?
2.Genellikle FM bandında olduklarını gördüm,Türkiyede kullanılan banda uygunmudur?
3.Bu tip telsiz tercihlerinde sorun yaşamamak için hangi özelliklere dikkat etmek gerekir.?
Gereksiz harcama yapmamak için doğru karar vermeye çalışıyorum,bu konuda cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

A.Argun' Alıntı:
İnternette yaptığım araştırmada Puxing,Wouxhun vs. markalı çin üretimi el telsizleri gördüm.Bu telsizlerle ilgili aklıma takılan konularda bilgilendirmenizi rica ediyorum arkadaşlar;
1.BU telsizler UHF,VHF veya UHF/VHF olarak satılıyor,bu telsizler CB telsizlerle haberleşebiliyorlarmı?Hayır
2.Genellikle FM bandında olduklarını gördüm,Türkiyede kullanılan banda uygunmudur?FM frkans bandı değil modülasyondur.
3.Bu tip telsiz tercihlerinde sorun yaşamamak için hangi özelliklere dikkat etmek gerekir.?VHF/UHF bandını amatör telsizci olmadan kullanmazsınız

Gereksiz harcama yapmamak için doğru karar vermeye çalışıyorum,bu konuda cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

başarılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR