CB Telsiz Kapasite ve Kullanım Alanları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gumush Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,186

gumush

Ana Kamp
Mesajlar
33
Tepkime Puanı
0
Midland firmasina ait CB 42 Multi modelini internet'te gordum. Yurt disindaki sitelerde. Bu tip bir urun ile asagidaki nedenden ilgileniyorum.
Ben motorumda iletisim icin ( diger arkadaslar ile yada ozel durumlarda sesimi duyurabilecegim herhangibiri ile ) bu telsizden edinmeyi dusunuyorum. Elimdeki PMR 'in mesafe olarak yeterli gelmedigini dusunuyorum. Bu tarz urunler ile mesafe konusunda bir tahmin yapabilir misiniz ?
Toplamda kullanilabilecek kanal sayisi konusunda artik cok kullanilmadigi icin sanirim iletisim sorunu olmuyordur.

Birde kullanim kolayligi itibari ile PMR'ler gibi motosiklet uzerinde bir canta icinde rahatlikla kullanilabilir mi ?

Ancak mesafe ve kullanim pratikligi konusunda onerilerinizi bekliyorum.

Ilgi ve yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
 

Etiketler
Ynt: CB Telsiz Kapasite ve Kullanım Alanları

ilk fikir benden gelsin. Ben cb araç telsizi, cb el telsizi ve pmr kullanıyorum.

Bu telsizlerin max. çekim mesafesi Telekomünikasyon tarafından belirlendiği için X CB telsizin Y CB telsize veya PMR ların kendi aralarında birbirlerine üstünlüğü yoktur. Markaların kendi aralarında fonksiyonellik özellikleri değişim gösterir.
CB lerin yanılmıyorsam 5W çıkış gücü ile sınırlılar. Ama 90w a kadar ilave aparatlarla yasal olmadan güçlendirilebilir.
Bu ev ve işyerinde kullandığımız telefonlar içinde geçerlidir. Hepsi aynı mesafeyi çeker.

CB araç telsizlerimizi off-road grubunda sürekli kullanıyoruz. Farklı yerlerde farklı mesafe çekmesinin nedeni o sıradaki hava durumu, elektrik tellerine yakınlığınız ve etraftaki frekanslar. Şehir içi oldukça düşük performans sergilerler.

Sizin CB el telsizi alıp, PMR dan daha çok mesafe beklemeniz yanlış olur. CB El telsizi anten mesafesinden dolayı araç içi CB telsizlerden daha randımansızdır. Motosikletinizde standart hali ile açık alan 3 km. mesafeli PMR bence işinizi görür.
 

Ynt: CB Telsiz Kapasite ve Kullanım Alanları

Anlilyorum , benim icin cok faydali oldu , yabanci bir sitede sanirim , iste 30-40km'den gorusulur , avrupa seyahati yapanlarin tercihidir diye gorunce dusunmustum.
Sanirim bu arayis cokda gecerli olmayacak , elimdeki ALAN PMR ile devam edecegim.
Aciklayici yanit icin tesekkur ederim.
Sanirim beni yanilyan bir konuda bu telsizin 4w olupta elimdeki PMR'in 1w in bile cok altinda oldugunu ogrenmem olmustu. Ustelik bu telsiz hem pahalli , hemde herkeste ( diger motorcu arkadaslarda ) olmayinca iletisimin anlamli olmamasi.
 

Ynt: CB Telsiz Kapasite ve Kullanım Alanları

MOTOROLADA PMR CIHAZ VAR YENI CIKTI MAX IMUN 25 MIL BAKIN BU İŞİNİZİ GORUR BIZMERSINDE BIR UFAK BOYU OLAN

MOTOROLA TLKR-T5-M BU CIZI KULLANIYORUZ CIHAZ 2 ADET SATILMAKTA VE COK UCUZ 150 YTL YE ADET SORUN SUZ VE KUVVETLI
 

Ynt: CB Telsiz Kapasite ve Kullanım Alanları

sizlere icom ıc-4088 pmr telsiz cihazını tavsiye ederim.Cihaz hem batarya hemde kalem pille çalışabiliyor. İki elinizi kullanmadan vox özelliği olan (kask içinde)kafalıkla seyir halinde konuşmak mümkün. Cihazı yağmur ve tozdan korumanıza gerek yok çünkü cihaz JIS GRADE 4 SU VE TOZ GEÇİRMİYOR CİHAZ VE ANTENİ AÇIK VE DİŞARIDA OLDUĞUNDAN MUHABERE MESAFESİDE UZUYOR. Ayrıca batarya bittiğinde bakkaldan 3 tane pil al YOLA DEVAM www.telsan.com
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst