Cekme Karavan Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,775

Etiketler
Ynt: Cekme Karavan Tavsiyesi

arkadaslar çekme karavan olarak linkteki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cekme-karavan-0-hic-kullanilmamis-karavan-51417639/detay/ karavanı almayı düsünüyorum .Çeken araç citroen c5 e hdi otomatıkleştirilmiş manuel vites 112 hp 270nm torkuvar.Yeterli olurmu ve bu karavanın ++ları veya -- lerinelerdir ? Bana yardımcı olursanız cok sevinirim zira karavan hakkında hiçbir bilgim yok!!!Lenfoma hastası olduğum için uygun zamanlarda geziler planlıyorum.Şuan da zaten hastanedeyim Allah a cok şükür iyi durumdayım tek eksik karavan gibime geliyor...))Mesajlarınızı bekliyorum.Sağlıklı günler dilerim...

Sn.artsa,

Geçmiş olsun şifa dilerim. Link verdiğiniz karavan için üretici firma ile görüşüp emsal yeni fiyatını öğrenerek
işe başlayabilirsiniz. Kolay gelsin

artsa' Alıntı:
arkadaslar çekme karavan olarak linkteki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cekme-karavan-0-hic-kullanilmamis-karavan-51417639/detay/ karavanı almayı düsünüyorum .Çeken araç citroen c5 e hdi otomatıkleştirilmiş manuel vites 112 hp 270nm torkuvar.Yeterli olurmu ve bu karavanın ++ları veya -- lerinelerdir ? Bana yardımcı olursanız cok sevinirim zira karavan hakkında hiçbir bilgim yok!!!Lenfoma hastası olduğum için uygun zamanlarda geziler planlıyorum.Şuan da zaten hastanedeyim Allah a cok şükür iyi durumdayım tek eksik karavan gibime geliyor...))Mesajlarınızı bekliyorum.Sağlıklı günler dilerim...

Sn Artsa,

Öncelikle acil şifalar diliyorum. İnşallah doğaya yakın karavan hayatı sizin sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

İlandaki karavanın yıpranmamış temiz bir görüntüsü var. Tuvalet ve duş bölümü olan kullanışlı bir model. Sn Güngör'ün dediği gibi fabrikasından fiyat almakta fayda var. Benim tahminim bu fiyattan bir kaç bin TL daha fazladır ve bir-iki ay bekleme süresi olabilir. Karavanın ağırlığına ve ruhsatı olup olmadığına da dikkat etmek lazım.

Aracınızın 1.6 motor olduğunu tahmin ediyorum. Eğer son güncel model ise aracınızın çekme kapasitesi 1340 kg görünüyor. Bu karavanın boş ağırlığı 1100-1200 kg arasında olabilir. Eğer aşırı yükleme yapmazsanız limit içinde kalırsınız. Bu şartlarda da aracınızın performansı yeterli olacaktır.

Selamlar,

Dogan

güzel karavanmış. yenileride 1-2 bin lira pahalı. aracınız bu karavanı gözü kapalı çeker merak etmeyin.. ;D ;D ;D

Arkadaşlar 2 yıldan fazladır çekme karavan sahibiyim ege akdeniz turlarına çıktım daha hiç bir çevirmeye takılmadım 5.25 erba karavanım var.
Hiç bir çevirmenin de bana kardeşim getir aracını kantara alacağız diyeceğinide sanmıyorum ama ben yinede bu karavana ruhsat çıkartmak istedim ve b aşladım evraklarını toplamaya.İkinci el karavanım dı aldığım kişiye sordum faturası varmı diye vardı ama adamın üzerine ben de faturayı noterde kendi üzerime almaya karar verdim.Yaklaşık 250 tl noter masrafıyla aldım
Lakim uygunluk belgesini ne yaptıysam çıkaramadım erba firmasına en az yüz defa telefon açtım hep salladılar ben de kalktım adapazarına gittim fabrikasına adamların verdiği cevap şu oldu< bu karavana uygunluk belgesi veremeyiz size yeni karavan satalım ona uygunluk belgesi verelim >
sinir oldum ve bu işle uğraşmaktan vazgeçtim bir gün polisin biri zorluk çıkarırsa bu başımdan geçenleri anlatırım bakalım ne olacak.

Arkadaşlar 2 yıldan fazladır çekme karavan sahibiyim ege akdeniz turlarına çıktım daha hiç bir çevirmeye takılmadım 5.25 erba karavanım var.
Hiç bir çevirmenin de bana kardeşim getir aracını kantara alacağız diyeceğinide sanmıyorum ama ben yinede bu karavana ruhsat çıkartmak istedim ve b aşladım evraklarını toplamaya.İkinci el karavanım dı aldığım kişiye sordum faturası varmı diye vardı ama adamın üzerine ben de faturayı noterde kendi üzerime almaya karar verdim.Yaklaşık 250 tl noter masrafıyla aldım
Lakim uygunluk belgesini ne yaptıysam çıkaramadım erba firmasına en az yüz defa telefon açtım hep salladılar ben de kalktım adapazarına gittim fabrikasına adamların verdiği cevap şu oldu< bu karavana uygunluk belgesi veremeyiz size yeni karavan satalım ona uygunluk belgesi verelim >
sinir oldum ve bu işle uğraşmaktan vazgeçtim bir gün polisin biri zorluk çıkarırsa bu başımdan geçenleri anlatırım bakalım ne olacak.

" Arkadaşlar 2 yıldan fazladır çekme karavan sahibiyim ege akdeniz turlarına çıktım daha hiç bir çevirmeye takılmadım 5.25 erba karavanım var. "

Bu yönlendirme yanlış.
İnşallah hiç bir kazaya karışmazsınız, aman bu konuda çok dikkatli olun.
Herhangi bir kaza anında sigortanız sizin hasarınızı, uygunsuz karavan kullandığınız
( 750 Kg. aştığı halde teknik belgeniz ve ruhsatınız olmadığı ) için karşılamaz.

Ayrıca karşı taraf da, kazada hiç suçunuz olmasa dahi mezkur sebepten hasarının tamamını size ödetebilir.

Müracaat ettiğiniz Firmanın verdiği cevaptaki pişkinlik de, bravo !!! dedirtecek cinsten.
Kaza sonrasında (Olmaz inşallah ) ruhsatsız karavan satmaktan onlara rücu edebilirsiniz.
Yapacağınız tek şey, boş karavanı bir noter yetkilisi nezdinde kantara sokup 740 Kg. dan çok daha ağır olduğunu
belgeleyip, mahkemeye sunmaktır.

Noterden firmaya ihtar cekilir mi bilmiyorum ama olursa elinizde resmi evrak olur. Bir de imalat tarihi belli ise ve o tarihte uygunluk belgesi sarti varsa eliniz guclenir.

Satılan ürün için aksi belirtilmedikçe ( 5 yıl - 7 yıl gibi) süre 24 aydır.Yedek parça temini ve bulundurma 10 yıl.
Bu söylenenler seri üretimi yapılan,sanayi bakanlığından onay ,belge,ruhsat v.b alınmışlar için.
Tip onay belgesi karavanlar için neden bu kadar zor anlaşılabilir.Senede bir kaç satış yapacak bir firma,zahmeti çok olan bir zincirin içine giremiyor.
Tip onay belgesi her bir sistem ve uygulama için ayrı.
5.20 lik karavan teknik proje,müracaat ve testler bu özellikleri belgeleyen ayrı belge seri no v.s
4.20 için ayrı

Durum böyle olunca kimse girmiyor.tek tip bir prototip yapıp belgelerini alan aynı sistemde devam ediyor.
Bu karavanın tescili ve plakası olmadığından;
Faturayı kendi üzerine almışsınız,fatura tarihi,seri no bilgileri karşı tarafta (satıcı-üretici)olacak arşiv süresi 2 veya 5 yıl olmalı.
Fatura süresinden itibaren 24 ay geçmiş ise teknik olarak yaptırım isteme şansınız yok.Elinizdeki fatura karavanın size ait olduğunu belgelemeye yarar.
Noter satış veya devir yapmamış,faturayı sizin adınıza tasdik etmiş,anlaşılan bu.
29-10-2014 avrupa birliğinin EC çekici römork ,karavan sistemlerine dair kabul edilen ve revize edilen kararlarına göre 750 kg dahil olmak üzere bir dizi uygulamayı yayınlamıştır.
71/320/EEC göre fren sistemi olmak durumunda.
Kendi karavan sistemini yapanlar Türkiye ile fasıllar tekrar başladığında,bu uygulamaları TUV yapacak.
0 1 sınıfı 750 kg sınırı (çeken aracın plakası ile)
0 2 sınıfı 750-3500 kg sınırı (ayrı tescil ve plaka ile)vize işlemlerine tabi olacaklar.
Bu tip ve diğerleri için belgeler ve yapılacaklar TUV istasyonlarında belli.
Uygulama ne zaman başlar,AT ile Türkiye'nin arasının ne kadar iyi olacağı ile ilgili.
Belgesiz ve şu andaki mevzuata göre azami yüklü ağırlığını geçmiş römork ve karavan için kaza karışımında suçlu olabileceği düşünülmelidir.Maddi hasarlı durumda sigorta (çeken aracın) sorumluluğu almayarak ödeme yapmayacağını düşünmek gerekir.
Rahat olmak ve başa gelebilecek her olumsuzluk için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak mantıklı olandır.Ruhsatlı,belgeli,tescilli bir sistem kullanmak akla yatkın olandır.

Arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkürler bir kaza durumunda başıma nelerin geleceğini biliyorum zaten karavanla çok gezen biri değilim mecburiyetten çalışanlar ne kadar gezebilir emeklilik yok birşey yok senede bayramı seyranı kat toplasan 1 ay onun için artık ilgilenmiyorum bu kadar uğraştım olmadı noter satış yapamadı çünkü aracın ruhsatı yok fatura ilk sahibinin adına kendi adıma tasdik ettirdim o kadar daha birde mahkemelerde uğraşamam

Kaza olunca sigorta şirketi karavanı tartıya mı sokacak, 750 kg den ağır mı, değilmi diye, :smiley:

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pratikte kaza olayının yaşandığı emniyet biriminin tutanağa nasıl geçirdiğine göre durum değişir.
Jandarma veya polis sorumluluk bölgeleri.

Burada ağırlık,yükleme durumu,hız,sinyalizasyon ve trafik işaretleri, kusur sebep ve oranları bilirkişi tarafından da belirlenebilir.Karışılan kazanın maddi ve ölümlü olmasına göre trafik ekibinden başka savcılık inceleme yapabilir.

Zaten basit durumlarda karşılıklı matbu evraklarda kroki düzenlenir ,üzerinde yazılı olan kısımlar doldurulur resimlerde eklenip ,sigortaya verilir.Tutanak düzenlenmeme ve trafik ekibi çağırma durumları sigorta şirketlerinin verdiği evrakta yazılıdır.Alkollü araç kullanımı,sürücü belgesiz durumlar,resmi araç kazaları,ölümlü yaralanmaları kazalar gibi.

Arkadaslar
Yeniden cekme bi karavan almaya karar verdim. ruhsat muayene gerektirmeyen 750 kg alti bisey istiyorum. Kullanilmislara bakiyorum da nerdeyse yenilerden pahali 10-15 yasinda karavanlara 10-15 yaziyorlar 6-7 olanlarin yuzune icine bakilacak gibi degil. Asagida birkac karavan buldum ama ben de sasiriyorum yenisi nasil bu para oluyor diye. Acaba bilmedigim anlamadigim bisey mi var? Ustadlardan tavsiye alabilirmiyim? Tek dingilli 5 m'likler 750 kg alti, olabiliyor degilmi? Asagidaki ilan nasil?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-sifir-karavan-12-500-tl/detay

ADria karavanı tavsiye ederim 750 kg modelini Türkiye'ye getiriyorlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Avrupa karavan bakıyorsanız ADria karavanı tavsiye ederim geçenlerde İstanbul Kartal'daki Showrom larına uğradım gerçekten kaliteli ve güzel kullanışlı karavanlar yapmışlar Türkiye disbiritörü www.aydoskaravan.com adresinden modellere bir bakın derim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,045
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR