Cherokee 4.0 Yanan Lamba

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yelbuga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,373

yelbuga

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Cherokee aracımda panelin solunda yukarı doğru sarı renkli yanan bir ok işareti görüyorum. (resimde işaretledim)
araç eski olduğu için malum kullanma klavuzu da yok :smiley:

bu lambanın ne anlama geldiğini iletebilir misiniz ltf?

aracımda lpg de var.

tşk

ert.jpg

Ynt: Cherokee 4.0 Yanan Lamba

araç eski olduğu için malum kullanma klavuzu da yok

http://www.rockauto.com/ parça no. 1129 1990 JEEP CHEROKEE 4.0L 242cid L6 : Literature : Owners Manual $13.00 (üşenmedim aradım... :D ) posta ücreti ile birlikte fiyatı bunun en az 3 katına çıkar ama mutlaka lazım diyorsanız hala bulunabiliyor.

araştırma için teşekürler :smiley:
ben 1995-2001 arasını buldum. lazım olan arkadaşlar buradan indirebilir

http://dir.groups.yahoo.com/neo/groups/SaharaSafaris/conversations/topics/25032

küçük motorlu bir araçtan bu araca geçtiyseniz artan maliyetleri anlatıyordur. imza benzinli 4.7 v8 kullanıcısı. çok lamabalılardan. :smiley:

düz vites ise vites büyütme ışığıymış.

Benzin fiyatının yönünü gösteriyor olmalı (o yüzden hiç aşağı ok yanmıyordur), ya da MTV ayının yaklaştığını...
Şaka bu yana aracı yeni aldıysanız eski sahibine telefon edip sorun bence. Yok uzun zamandır sizdeyse ve bu durum yeni çıktıysa ortada garip bir durum var.

yurtdışındaki elemanlara sordum ama onlar da farklı birşey söyleyemedi :smiley:

http://www.jeepforum.com/forum/f11/error-lamp-1710338/#post17048018

En mantıklısı şu geldi bana: Düz viteste o ışık ne işe yarıyorsa otomatikte de o işe yarıyor. Yani otomatik vites kolunu D'den 2'ye almışsınız mesela araç diyor vitesi yükseltmek lazım ama siz 2'de sabitlemişsiniz... (sadece tahmin)

evet mantıklı. düşük devirle kullanırım genelde. bir de devri yükseltip ışığın sönüp sönmediğine bakmak lazım. denerim tşk

evet mantıklı. düşük devirle kullanırım genelde. bir de devri yükseltip ışığın sönüp sönmediğine bakmak lazım. denerim tşk

yok o şekilde mantıklı değil, devir yükseldiği halde vites yükselmiyorsa o zaman mantıklı olabilir.

arıza kodlarını okumayı denediniz mi ? bir arızadan dolayı yanıyor olabilir.

nasıl okumam gerektiğini bir bilsem :smiley:

http://en.wikipedia.org/wiki/On-board_diagnostics

Arıza kodları özel bir alet olmadan okunması düşünülen şeyler değil, jeep servisinde vardır belki. Son yıllarda standartlaştı galiba ama 1990 model bir aracın arıza kodunu okuyabilen alet (okunabilecek kayda değer bir kod varsa tabi) öyle heryerde bulunmaz sanırım. Bence ankara ya da istanbulda iseniz bilinen servislerden birine gösterin.

yelbuga' Alıntı:
nasıl okumam gerektiğini bir bilsem :smiley:
ah şu bulamadığım kullanma kılavuzu ???

Fabrikaya ingilizce bir mail atsanız kesinlikle size kullanma kılavuzu ve gerekli açıklamayı yaparlar diye düşünüyorum.

fabrikadaki teknisyenlerin yaşı tutmaz :D

en güzeli ışığı sökmek panelden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR