<div class="bbWrapper"><b>Ynt: CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="micoz01" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
micoz01' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
muhtesem bir fikir.ben bazen adana,bazen ankara ve bazende istanbulda bulunuyorum.bu uc sehirde de opmek kelimesi kullaniliyor.<br />
benim parca sikintim olmuyor cunku ben istedigim yerde parcam hazir.cunku elimde bulundururum veya olmasada getirtirim.ya almanyadan ya amerikadan.<br />
ama herkes bu kadar sansli degil..<br />
<br />
ben jeep sevdalisi olarak ama gercekten.oyle binmis olmak icin degil.veya bir vidayi sikmis olmak icin hic degil.herkese seve seve yardimci olab ilirim.<br />
amacimda bu zaten.<br />
isteyen eli anahtar tutan her arkadasta parca edinildikten sonra wj nin her yerini yapabilir ve degistirebilir..<br />
sensor degistirmek falan hic hesaba katmiyorum.<br />
en zor mesela ??<br />
motor kapagi acmak<br />
pistonlari degistirmek bu is zaten bizi asar cunku blok gerekirse honlanir motor yenilemeye gider falan filan....<br />
<br />
fakat bir manifold degistirmek<br />
yag ve yag filtresi degistirmek<br />
ozellikle bu konu cok onemli herkes bir yerde sanzımandan birseyler yasiyor cekiyor.<br />
EN BUYUK NEDEN::BIR YAG DEGISIMI VE FILTRE DEGISIMINE YUKSEK FIYAT VE PARCA ISTEMELERI USTALARIN.<br />
EE NOLUYOR YAGA BAKILIYOR PIRIL PIRIL.AMA ZATEN BU YAGLAR RENGINI BOZZMAZZKI.<br />
biraz daha gitsin derken KÜÜÜÜTTTTT.SANZIMAN İNECEK ABI DEMEYE BASLIYORLAR <br />
<br />
zamaninda degistirende. cogu kimse ATF4 VE TRANSFERCASE ICIN NV247 BULAMIYOR VEYA PAHALI GELIYORR.eee??usta diyorki abi hep biz bunu kullaniyoz problem olmuyorr.hadi yaaaaaaa<br />
kulluyen yalannnn<br />
O ZAMAN SANZIMAN INERSE YAPACAN MI DEYIN<<<**binbir bahane cikar<br />
beyin yollari tikanirsa ileride bu yagdan deyin??yok abi adamlar kendi markasini satmak icin yapiyor falan filan....<br />
YALANNNNNNNNN<br />
BEN YURT DISINDAN ISTEDIGIM KADAR GETIRIYORUM YEDEKLI OLARAK.VE VAKTIM VARSA KENDIM DEGISTIRYORUM.SERVIS MANUAL VE VIDEOSU VAR ZATEN.BIR KERE IZLEYIN HERKES YAPAR....<br />
TAMAM FILTRE ORJINAL OLMASIN (BUYUK IHTIMAL WIX BULURSUNUZ) AMA AKISKANLAR MUTLAKA MOPAR OLSA TADINDAN YENMEZZ.<br />
<br />
BUNLAR ORNEK SADECE.<br />
simdi biz servis acsak.birlessek sartlar uyarsa ben varim tabiki.<br />
ama bizim portfoyumuz belli oolmali.<br />
soralim<br />
buyrun bir topik acin ve ankarada kac kisiyiz diyee.yazanlarla baglanti kuralim.<br />
isin bir on calismasina baslayalim.<br />
FIKRINIZ ON NUMARAA..<br />
AMA SERVISTE ACSAK BEN YINE SORANA ISTEYENE YAZAR AYRDIM EDERIM...<br />
HATTA VAKTIM OLDUGUNDA TELEFONLA BILE TARIF YAPAR TAMIR ETTIRIRIM..<br />
HEHHEE
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Çok samimi ve açık söyleyeyim mekanikti, motordu, elektrik ti hiç anlamam.Ama usta sana ;abi şunun değişmesi lazım, veya abi bunun tamiri yok vs dediği zaman bir iki soru sorduğum zaman öpülme yolunda olduğumu anlamayacak kadar da salak değilim.Bu yaz zj vardı, balatalar değişirken disc bitmiş dısklerde değişecek dendi.Torna yaptıralım dedim, iş işten geçmiş çok yemiş dendi.Ok.Değiştirdik.Geçen hafta arkadaşın xj yi götürdük.Ulan vay arkadaş onunda diskler değişecek dendi, değiştirdik.O da tornalık değilmiş çok yemiş.Vay arkadaş ne diskmiş!ZJ nin abs beyni bozuldu.Sök lehimle tak (abs tamiri diyorlar) 300 tl.Yuh.Kendimi eşşek gibi hissettim!Geçen maraşta yapılan bir uygulamada bir yerde şanzuman arızasının minik bir lastik contayla,kaçağın engellenmesi yolu ile bir usta tarafından araştırılıp çözüldüğünü okumuştum...BRAVO.Ankarada bunu yaptırmanız imkansız.1,500 tl lik olursunuz minimum.Valla hocam çok ciddiyim , hadi yapalım kıvamında değilim henüz ama;bir fizibilite çalışması ile (evvela sizin söylediğiniz topikle araştırma yaparak) bir araştırma yapmak lazım.<br />
-Ustalar bulunacak<br />
-Dükkan tutulacak<br />
-Ekipman ,malzeme,tamir takımları lift falan<br />
-Depoya eksiksiz yedek parça doldurulacak<br />
-Yurtdışı mal alım bağlantıları kurulacak MALİYET ÇIKARMAK LAZIM!<br />
-En azından mopar nedir amerikan malı nedir, veya gerçekten amerikan malımıdır miadı nedir fiyat farkına ne kadar değer vs aydınlatan dürüst bir servis<br />
-Bunun yanında aylık ortalama gider ne olur vs vs vs gibi!İş açarken ;şu kadar gelir i hesaplamaktan ziyade,şu kadar gider olur u araştırmak lazım evvela<br />
-Hedef kitleye ulaşılacak Kİ EN KOLAYI O:Herkes muzdarip ve zaten ben şu an ankaranın en büyük gezilerini düzenleyen gurubun başkanı ve kurucusuyum zaten.Diğer guruplarıda, xj olsun zj olsun wj olsun renegade olsun hepsinin sahibine 1 haftada ulaşabiliriz.Kolay.<br />
Siz bu işleri benden daha iyi biliyorsunuz.Nasıl bir yol izlenmeli sizce?Mesela topiği açmaktan başlayalımmı?Ankarada yeni kaliteli profesyonel ve REEL fiyatla HİZMET odaklı çalışma sürdüren bir JEEP servisi olsa ne dersiniz?Yada bu konuda ankarada yaşadığınız sorun ve sıkıntılar nedir gibi?</div>