Ynt: Cherokee 5.2 ile 5.9 Arasında Farklar
Ailemizin 1998 yılında Çiftkurtlar'dan 0 km aldığı Avrupa versiyon full donanımlı,arka çeki demirli,jeep logolu çamurluk paçalı,krom yan basamak ve gri ön koruma barlı Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited Lx modelini 6 sene 200bin km kadar(tabiki lpgsiz) kullanma şansını yaşadım.Bu sırada yakın bir arkadaşımda bende 5.9 varken temiz bir 1997 5.2 almıştı,iki aracıda uzun süre kullanmış biri olarak şunu netlikle ifade edebilirim,5.9 başka bir dünya..Evet 5.2'de gerçekten güçlü ve torklu V8 motoru ile her türlü şartta çok iyi ve güçlü bir gidişe sahipti ve V8 motor sesi gerçekten etkileyici..Ancak 5.9 sanki sınırsız bir gücü ayağınızın altına vermişler gibi bir araçtır..5.2 ile arasındaki nerdeyse 100 nm'lik tork farkı (5.9'un torku muazzamdır) gerçekten size gidemiyceğiniz herhangi bir yol yoktur izlenimi verir.5.9'un motor sesi dehşettir,diğer hiçbir V8'e benzemez,karakteristik bir sesi vardır ve ben bazı zamanlar gideceğim yere geç kalmak pahasına aracımı çalıştırıp otoparkta 10 dakika rölantideki o muhteşem hırlamasını dinler,trafik ışıklarındaki kalkışlarda da 7 saniyede 100 km'ye çıkana kadarki muhteşem gürlemesini zevkle dinlerdim.Kullanımdaki direk farkı size şöyle ifade ediyim,5.2'nin pedal to the metal(yani gaz pedalının döşemeye kadar köklenmesi) durumunda çıktığı yokuşlarda 5.9 sadece yarım,hatta duruma göre daha az gazla çıkabilir,hacim ve tork farkı 5.9'a ciddi avantaj sağlar.Ayrıca mekanik olarak 5.9 çok özeldir ve Chrysler-Jeep firmasının bugün bile ürettikleri en iyi ve kaliteli araçlarından biridir(bunu firma yetkilileri dile getirmiştir.)Kısacası eğer durumlarınız müsaitse kesinlikle temiz bir 5.9 almanızı tavsiye ederim.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Hakkınızda hayırlısı olsun.