Cherokee lerin Trafik Muayenesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,646
Ynt: Cherokee lerin Trafik Muayenesi Hakkında

WJ'm ile qecen hafta muayeneye girdim, alırken LPG işli değildi, sorum yapmadım, aldım..Hemen hemen herkes korkutan yanıtlar vermiş ama bazı satıcıların gerçekten muayene,LPG, ruhsat gibi yerlerde harcayacak zamanları olmuyor, muayenesi olmayan aracı daha ucuza almak içinde bir teklifiniz daha olabiliyor, hele ki alırken servise sorduğunuzda zaten muayenelik bir sorun olup olmadığı ortaya çıkar..

Ben daha gecen hafta kusursuz olarak geçtim, fren ve far testi için servise bile götürmeden üstelik, darısı herkesin başına..

Etiketler

Ben her araca zorluk çıkarılıyor demedim ,zaten araç bakımlı ve mekanik aksamı sorunsuz ise ,tek seferde geçmez diye bir şey yok.Birde muayeneye bilinçli olarak gidilirse, mesela araç düzgün bile olsa , sızdırmazlık raporu eksoz pulu vs.Ben aracıı götürdüm şase ve motor numararasıı bulamadılar ama araç düzgün zaten, ben tatlı bir şekilde bu araçlarda tecrübesiz olduklarını belirtince okeylendi ve geçtik. çünkü numaranın nerde olduğunu tüv elemanları bilmek zorundalar.Araç sahibi bilmek zorunda değildir.

COMODOREE' Alıntı:
selam.
xj lerde kaputu kaldırıp sağ üst göğüs bölgesine bakarsanız oradada yazıyor.
Benimde motor numarasının görülememesi gibi bir durum vardı.benden önceki sahibinin tüv kağıdında motor numarası görülemedi diyerek ruhsata şasi numarasının son 6 rakamını yazmışlar.
Motor numarasını bizzat kendim buldum ve güzelce temizledim.okunur hale geldi.
Sonrada gidip gösterdim.gitmeden önce lpg varsa eğer sızdırmazlık testine gitmesi gerekiyor.araç tabanında ( xj lerde anlayamadığım bi hastalık sanırım neredeyse tümünün sağ alt taban sacında çürük var ) yada kaportasında çürük olmamalı.
Benim şahsi fikrim güvendiğiniz trafik muamelecisi varsa 100 tl gibi bi rakamla onlar hallediyorlar.
Aynı gün işlem bitiyor.

Hüseyin bey teşekkür ederim,
eksost emilsyon pulu alıyormuyuz?

önce sızdırmazlık, raporu egzos pulu ,far uzun, kısa ,sinyal , 4lü flaşör, silgeç ,arka silgeç, fren lambası ,park lambası,lasti lerin diş ölçüsü ben 20 inç jantla girdim sorun çıkmadı ,yan sinyalleride unutmayalım 10 dk araç onay alıyor bu arada memurlar 4*4 ten anlamıyorlar şanzımana zarar vermemesi için uyarmayı unutmayın .bu arada izmirde vize işi olanlara yardımcı olabilirim 05332811501 ücretsiz

sayın euros40 , peki arazi şanzımanını boşa alınca merdane ile fren testine girebiliyor mu araç , yoksa iki dingil de boşa çıktığı için yine mi mümkün olmuyor.

merdaneye çıkmıyor dışarıda fren testi yaptıkları yer var aracın beyin soketine cihaz takıyor gazlıyor ve fren yapıyor makine ok verirse geçiyor aynı şeyi el freni içinde yapıyor makine okverirse test bitiyor

evet benim araç da aynı şekilde oldu zaten de o yüzden sordum
teşekkürler

cherokee sorunsuz bir araçtır far sinyal fren basit unsurlara bakıyorlar ben hiç zorlanmadan hazırlıksız geçtim

serkantnt' Alıntı:
cherokee sorunsuz bir araçtır far sinyal fren basit unsurlara bakıyorlar ben hiç zorlanmadan hazırlıksız geçtim
öyle demeyin arkadaşlar ben muayeneyi iki seferde iki üçret ödeyerek geçtim herşeye bakıyorlar...sırf inadım yüzünden iki kere muayene ücreti ödedim ön camlardaki filmleri sökmedim diye...

sadece eksozdaki ufak kaçırmayı ve motor numarası okunmamasını hafif kusur olarak yazdılar ve geçti , aslında motor numarasının okunmaması da adamın kabahatiydi bence ama neyse hiç ses etmedim 15 dk de geçti.

Karşınıza çıkan elemanın o günkü ruh haline göre incir çekirdeğini doldurmayan şeyler bile muayeneye takılabilir.
Mesela fren borularınızın üzerindeki koruyucu plastiğin tipini beğenmeyip eskimiş olduğuna karar verebilirler.

zaman zaman bizi de gerseler, yanlışlıklar olduğunu düşünsek ve tespit etsekte, zaman zaman haklı da olsak,,,,bu tüv iyi bişey....düşünün rotu kırıldı kırılacak olan bir araç birilerimizin canına malına, çoluğuna çocuğuna....frenleri birik bir araba, el freni tutmayan bir arab vs vs vs vs...
yani olaya iyi yanından da bakmak lazım...
herşey zamanla düzelecektir...

her araca aynı titizlikle baksalar en önce ben alkışlarım , gerek eksoz pulunda gerekse muayenede. fakat yollarda gezen araçları görüyoruz , onların yanında bizim araçların KUSURSUZ olarak geçmesi lazım. yine de bence de muayeneler eskisinden iyi

kyenipazar' Alıntı:
sayın euros40 , peki arazi şanzımanını boşa alınca merdane ile fren testine girebiliyor mu araç , yoksa iki dingil de boşa çıktığı için yine mi mümkün olmuyor.

Arazi sanzumaninin bosa cikarilmasinda ki sebep aac cekilirsek extra yuk binmesini onlemek.

Normal yol kosullarinda arac cekilirken arazi sanzumanina dolayisi ile cogumuzun aracinda olan NV249 icinde VC (viscous coupling) uzerine ek guc binmekte ve arac viteste olamdigindan gereksiz yere isinabilir. Bu da direk bize Amerika fiyati 500 USD olarak geri doner.

Ayni sekilde roller uzerinde aracin arazi sanzumani N konumuna lainirsa arka ve on birbirini etkilemeyecektir. Buda daha dogru bir olcume sebep olacaktir. Bu hafta muayeneye gitmem gerekiyor. Araca disarida G metre ile olcum yapmaya kalkisirlar ise bayagi bir pandomim koparticam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,041
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR