Cherokee Oksijen Sensörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeepXJ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,093
Ynt: Cherokee Oksijen Sensörü

Lastikler standart ebat mıdır ? Fabrika verisi 4000 motor için kaç 10 saniye mi? Sizin ölçüm net mi?

Keşke başka bir WJ ile kıyaslama imkanınız olsa ...

Etiketler

Lastikler standart, 4x4 cekiste kullanıyorum.

4000cc 6 silindir için 10,9 sn (11 diyelim ) bende ise 19sn (kronometre tuttum)

Ayrıca ayrıntılı ve diğer modeller için aşağıdaki link yardımcı olabilir.

http://www.wjjeeps.com/engine.htm#SPEED

Benim dikkat ettiğim bende 4 tane oksijen sensörü var. 2 tane motor girişinde 2 tane moturun egzos çıkışında. benim değiştirdiklerim çıkışta olan sensörler. Diğerleri için henüz bi hata kodu göstermiyor.

Bunun haricinde 2 tane hata kodum var

P0713 ve P1763 Bunlar sanzuman ile ilgili hatalar, yabancı sitelerden de araştırıyorum. Yakında bunları "Check engine" başlığı altında yazacağım.

Trasmisyondaki sensör hatası torku ve hızlanmayı etkiler mi?

Transmisyondakinin şöyle etkileyebileceğini düşünürüm . Arıza sadece sensörden ise . Vitesi erken değiştiriyor olabilir mi? Yani 4-5 bin devir çevirmek varken 3 de atıyorsa maximum bu hızlanmayı düşürür tabi ...

konudaki eski mesajlarıma baktımda oks.sensörünü değiştireli 1 seneyi geçmiş.ama bugün serviste bilgisayarda yine oks.sensör arızası verdi.. hayret 1 senede bozuldumu şimdi bu acaba..gerçi bu aralar yakıt artmıştı. bir ara söküp bakacagım sensöre ne ne durumda olmassa ebaydan getirteyim yoksa yakıt sıkıntı...
birde arkadaşlar bu aralar gaz 2100 civarında iken zj.5.2ler tüpte şehir içi ne yakıyor acep

tam gaz yaptığınızda oksijen sensörü devre dışı kalır. araç fuel trim denen ortalama değerlerinden yola çıkarak karışımı ayarlar. yani tam gaz yapıp yüklendiğinizde 11 sn civarı olması gereken 0-100 17 18 ise bunda başka bir sebep aramak lazım. tüketim ne alemde mesela? birde LPG var ise normal sistemmi?

oksijen sensörlerinde ısıtma devresi arızaları da görülebilir. ama bu arızalar genellikle çalışmaya etki etmezler araç ısındıktan sonra. ne kodlar çıkıyor cihaza bağladığınızda?

katenerci' Alıntı:
konudaki eski mesajlarıma baktımda oks.sensörünü değiştireli 1 seneyi geçmiş.ama bugün serviste bilgisayarda yine oks.sensör arızası verdi.. hayret 1 senede bozuldumu şimdi bu acaba..gerçi bu aralar yakıt artmıştı. bir ara söküp bakacagım sensöre ne ne durumda olmassa ebaydan getirteyim yoksa yakıt sıkıntı...
birde arkadaşlar bu aralar gaz 2100 civarında iken zj.5.2ler tüpte şehir içi ne yakıyor acep
21-Lt X 2.1-Lira = 44.1-Lira 100-km'de yani....

44 kuruş km' de...

tmm.dır Alfonse düzeldi alet 440 civarna düştü lpgde
ondan önce 800 desem yalan olmazdı yani birde sıralıydı...
dediğim gibi ebaydan verdim siparişi o gelesiye ya tutarsa diyede bir tane çıkma sensör aldım çalıştı şimdilik kullanıyorum
bozulursa hazırda yedeğim var
aslında bunlaarda yakıtı düşürmek için şöyle kafası çalışan birini bulsakta şu devamlı 4 çekeri manuel ayırıp taksak çok iyi olacak
malum 4.0 lar böyle ne var yani 5.2 lerde olmazmı bu iş herşeyin modifikasyonunu yapıyorlar akıllı bir şanzumancı beceremezmi bu işi vesselam...

merhaba arkadaşlar yazınızı okuduktan sonra kafama takıldı ustama götürdüm benim90 mod xj yi sensörün saylam olduyunu söyledi yanlız araç bence çok yakıyor yani şöyle söylim 50 mlde 50 tl . yani 50 tl ye bildiyim kadarıyla 80 km .yapması lazım normalmidir.yahut her ihtimale karşı sansörü deyiştireyimmi.

bekirbey konu ile alakasız faka yinede soriyim dedim tavan sepetiniz hoş duruyor nerden aldınız aaba?

ahbende biyer bulsam böyle şeylerle ugrasmama izin verecek süper olucak valla

yakıta etki eden çok fazla şey var. ancak usta nasıl anlamış sağlam olduğunu? genelde kırılıp dökülmez zaten, çalışmamaya başlar. ama kırıldığını da gördüm eski arabamda. resmen parçalanmıştı ucu.

avometre ile ölçmek gerekir araç ısınınca voltaj dalgalanması göreceksiniz düzenli şekilde. araç ısınmadan birşey göremezsiniz. aynı mantıkla bozuk sensörlü arabalarda rölanti tutmaz, araç vuruntu yapar, istop eder ve çok yakar ve leş gibi egzos kokar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR