Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,401
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

O zaman sıvayın kolları..Off-road aşkı ağır bastı demek.. :smiley:

Daha yüksek modellerin fiyatlarınada bakın. 16 bin ytlye daha yüksek model olabiliyor mu? Araştırın derim. Ama modeli yüksek olur araç leş olur ..tabiiki buda çözüm değil..Eğer gerçekten içi dışı motoru ile servisten tam olur alırsanız hemen alın derim.

Son 1 senedir bu araçlar çok pahalandı ve temizinide bulmak zor. Geçen sene XJ Country serisinin 1998 modelini arkadaşım 20 bin ytlye almıştı..110 bin km.de. Ama artık hayal..

Country serisi XJ lerin yürüyen aksamları Sport serileri ile aynı olmasına karşın dahili aksesuarları daha zengindir.

Etiketler

Birde kimisi km. kimisi mil cinsindendir. Bazı amerikan versiyonlarıda sadece 2 çekerdir aman aldanmayın.

Araç oldukça temiz görünüyor.... Plakasından yola çıkarak söylüyorum muhtemelen Adana İncirlik üssünden çıkma olabilir..... Bildiğim kadarıyla Adana da yetkili servis yok ancak mutlaka iyi bir özel servis vardır.... Bu araca karar verdiyseniz mutlaka şanzıman ve motoruna baktırın derim....

Uğur Bey daha yüksek modellerde de vergi yükseliyor ve uçuk rakamlara çıkmaya başlıyor hem kasadaki değişim, hatların yuvarlaklaşmaya başlaması bu istemediğim bi olumsuzluk. Birde araba 4x4 gözüküyor arazi şanzımanının kolu normal vites kutusunun yanında rahatça belli oluyor. Araca bakmaya giderkende yanımda motor ve şanzımandan anlayan bi abimizi götürücem işi şansa tabiki bırakmamak lazım. Sizlerin yorumlarıda aracın peşinden koşmam gerektiğini söylüyor. ;)

High Output 91 yılında başlıyor, aracın arkasında 4.0litre yazısının yanında highoutput yazmıyor zaten. Ama motoru yada silindir kapağı değişmişse aracı highoutput'a çevirmiş olabilirler veya araç HO değilse size pazarlık imkanı sağlar :smiley:
hayırlısı olsun...

Öyleyse neye göre böyle bi High Output tabirinde bulunuyolar 90 dan 91 geçerken araya kaynamış bi araba olabilirmi acaba? :D

Dediğim gibi motoru yada silindir kapağı değişmişse aracı highoutput'a çevirmiş olabilirler veya HO'nun ne olduğunu bilmiyorlardır... sahibi ile konuşun zaten anlarsınız :smiley:

XJ bencede iyi bir karar araba resimlerden temiz gözüküyor.ilk bakacağınız yer aracın doğru km yi gösterip göstermemesi.Eğer iyi bir usta tarafından km si indirilmemişse zemberekte arıza oluşur ve araç giderken doğru km yi göstermeye bilir.
145.000 de bir araç yıpratılmamışsa size uzun seneler hizmet eder.Motor parçalarını her yerden temin edbilirsiniz bütün parçalar mevcut.
kesinlikle şanzımanı kontrol ettirin.En önemli parçadır.ilerde masrafı çok olur.
Şu ara piyasada az olduğundan dolayı Xj revaçta alsanız bile sonra satışı kolay.
ama fiyatta pazarlık yapın bana biraz fazla gibi geldi.
HO içinse bence :Ho olmayan arabalarda eğer römork yada başka bir şey çekmeyecekseniz, kasa hafif olduğu için çok yeterli,ama fazladan beygir hayır demem.Tercih meselesi.
Ankarada son ayda benim bildiğim 2 adet Xj satıldı
1988 model 12.000 YTL
1994 model 13.500 YTL
araçların 2 side düzgündü.
1988 model olan benim kendi aracımdı.Sahinbindene verdiğim ilndan 5 gün sonra satıldı.
İlanı kaldırmama rağmen hala telefonlarım susmuyor.:smiley:

Araştırmaya devam ediyorum, bir kaç tane daha araç buldum yarın ve cumartesi günü bakmaya gidicem büyük ihtimalle.Seçenekleri karşılaştırıp değerlendirme yapıcam bakalım piyasaki arabalar nasılmış çok meraklıyım açıkcası...

Söylediğiniz fiyatlarda gerçekten iyiymiş 94 model çok uygun fiyatlıymış gerçi daha pazarlık payıda var.

Sen al da sıra bana gelsin. Zaten G.Antep Adana 200 km ortada buluşur gezeriz. Benim meganı eşimin haberi olmadan bir XJ ile değiştireceğim, sen bak temiz almayacağın bişi bulursan haberimiz olsun değerlendiririz belki..

Ynt: Jeep Cherokee XJ Hakkında Genel Bilgiler...

artık bu araç rüyalarıma girmeye başladı.98-99 model bir xj almayı artık ciddi ciddi düşünüyorum.birde hanımı ekna edebilsem :smiley:

Ynt: Jeep Cherokee XJ Hakkında Genel Bilgiler...

sahibinden.com sitesinde böyle bir ilan var.Araç Muğla'da ve Ercan bey diye biri satıyor.Bugün site de Ercan bey diye bir arkadaşın yazdığı mesajları gördüm.Aracı satan Ercan bey acaba bu sitedeki Ercan beymi?Bilgisi olan varmı?Aracı gerçekten güzel görünüyor.

http://www.sahibinden.com/99_model_cherooke_country_WQQaXQQ10046775WQQpXQQdisplayitem

Bugün 93 model bir limitede baktım ve arabayı ilk defa yakından inceleme fırsatı buldum. Kasası göründüğünden biraz daha ufak göründü gözüme high output motora sahip, km göstergesi mil cinsinden yazıyodu vede 123.000 mildeydi zaten kapılarını zor açtılar yapışmış çek çek açamadım gitti araca hiç bakmamışlar bile ama öyle olmasına rağmen ön koltuğa oturunca ben o rahatlığı açıkcası beklemiyordum ve bana 17.000YTL fiyat verdiler tabiki hüsran; almaya niyetli değildim ama yinede arabaya karşı bi sıcaklık hissettim diyebilirim :smiley:

Bunuda böyle sizlerle paylaşmak istedim.

Saygılar...

90 model xj de dikkat etmen gereken şeylerden bazıları şöyle;90 modellere lpg taktıracaksan sıralı sistemin olmayacağını bilesin;sadece eski sistem lpg takırabilirsin,aracın altında eksoz koruması olmadığında veya varolanların zamanla ortadan kalkmasında dolayı katalitik konvertörün üstünde ısıdan kaynaklanan deformasyonun olup olmadığını kontrol etmelisin.Direksiyon kutusunun bağlı olduğu şasi kısmı zayıf olduğundan şaside ciddi anlamda çatlakların olup olmadığı.Motor bölümünün dar ve havalandırma çıkışının zor olması sebebiyle yazın hararet problemi yaşayabilirsin,çözümü:Kaputun üstüne mümkünse çift havalandırma açılması, motorda ısınan havanın rahat bi şekilde dışarı çıkmasısının sağlanması.Şunu bilmelisinki tepe tepe kullanabileceğin bi arazi aracı.Oluşabilecek her olumsuzluğa rağmen seni kolay kolay yolda bırakmaz.AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER.Aldın ise güle güle kullan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR