Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,926
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

997799' Alıntı:
bizde ava gidiyoruz her hafta sonu...suv sınıfı arabalar da sıkıntı şu, av sezonunda 4-5 kez belkide sağlam arabaya ihitiyaç olacak ama o ihtiaç anında o asfalt suvları kesinlikle işinize yaramayacak...

crv yi hele arazinin satede stabzile kısmına kadar sürersiniz gerçek en ufakçamurda vs vs de başınıza bela olur...bu arada crv falan öyle az yakan araçlar değil, bir günlüğüne kiralayın bakın xj ye çok yakın değerleri var yakıtta...

xj de servislik dediğiniz gibi bi olay yok basit araçlar bunlar, şöyle jeep bölümünü araştırın insanların yardım istediği konuları okuyun trabzonda samsun da çözemiyceğiniz bişey olamaz hemen hemen...ben mesela çorum da oturuyrum ;) işimi bi ayarlıyım, jeep cj8-chevrolet v8-otomatik şanzuman-aşırı bi yükseltme gibi epey teferruatlı bi araç bile yapmayı planlıyorum...hatta şu an param olsun hemen yarın başlarım...

xj nin de manueli var piaysada hatta satılık ta mevcut sitelerde...ama manueli pek tercih edilmez...disco dediğinizde 95-98 arası 17-20 lira civarında satılıkları var...
arazide epey farklı araç kullandım alın xj yada zj bakın keyfinize...hele arazide güzel bir takım lastik ve 2'' gibi çok az bi modifiyeyle neler yaptığına kullanırken bile inanamıyacaksınız..

vallahi levent bey sağlam heveslendirdiniz..tamda trabzonda bir xj satılık ilanı verilmiş dün :smiley: crv amcamda var sıkca kullanıyorum bence benim bi yerden bi xj bulup kullanmam gerek biraz daha heveslenmem için kendim görmem gerek.babamla bi istişare etmenin zamanı gelmiş..yakında fikirlerimizi yine burda paylaşıcam.saygılar.

Etiketler

arkadaşlar isteyen olursa benim 4,0'ı satıyorum.

Fotoğraf-0058.jpg

hayırlı satışlar.fiyat ve km nedir?bilgi verirmisiniz?

evedilaz' Alıntı:
eee malum cuma günü ailemize bir xj katıcaz konuyu ateşliyim :smiley:
bir özet yapalım

yarınmı?xjmi? :eek: hayırlı uğurlu olsun

Murat bey yazınızı okuduktan sonra arkadaşımda 95XJ vardı.Onu aldım.İnşallah memnun kalırım.

Ynt: Cherokee Xj Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

Öncelikle tüm üyelere selam olsun;
İçimdeki amerikan araçları tutkusu benide 92 model 4.0 ho cherokee laredo a/t sahibi yaptı.Yaptı yapmasına ancak bu araçlarla ilgili çokta fazla bilgi sahibi değilim Ankara'da ikamet ettiğim için servis ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşamayacağımı ümit ediyorum.Ancak etrafımdaki birçok kişi ailemde dahil olmak üzere tanımadığın bilmediğin araçla ilgili çok para harcarsın sıkıntı yaşarsın diye beni ''acaba hata mı ettim?'' demek zorunda bırakıyor.Öncelikle servis konusunda hangisinden daha kaliteli ve dürüst hizmet alabilirim?
Yani bu aracı tanımadığımı bilmediğimi farkettikleri ve alternatifiminde fazla olmadığını bildikleri için fahiş fiyatlar mı telaffuz edilir?
Herhangibir sıkıntıyla karşılaştığım zaman doğru teşhis ve doğru parça önerisi yapılır mı yoksa ''düştün elimize'' gibi samimiyetsiz dürüst olmayan bir yaklaşımla mı karşılaşırım?
Araçlarda HO motorların daha iyi bir tercih olması ve daha az elektroniğe sahip olmalarından dolayı sorunsuz oluşları dışında çok fazla teknik bilgi sahibi değilim.
Örneğin bu araçlardaki motorlar sanırım sıralı yani V motor değiller,triger sistemleri kayış mı yoksa zincir mi,yağ olarak şanzuman motor difransiyel sıvılarında neler kullanılmalı bu ve bunun gibi birçok detaylar bende şuanda bilinmezden ibaret.
Anlatmaya çalıştıklarımda kusurum olduysa başka bir bölüme konu açmam gerekliyse affınıza sığınıyor siz değerli site üyelerinin yardımını ve desteğini bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR