Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,929
Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?

E be agbim desene dön dolaş yine geldik subaru forester'a kürkçü dükkanı misali :smiley: zaten benim yol dışında çok işim olmaz karda yamurda çamurda beni yolda bırakmasın yeter yoldışına mecbur kalmadıkca çıkmam ben orman yolu dediğimiz yerler yeter yani foraster 12 litre şehir içi yakıt veriyorlar daha iyisi olmaz heralde...

Etiketler

12 litre zor bence Forester.da benzinde belki yakalarsınız ama LPG.de zor. O güzelim boxer motor çok cimri değildir. Yol dışında işiniz yoksa XJ'e gerek yok bence, hem o vergi hem o yakıt v.s. Tabi ki Forester - CRV - RAV4 - Xtrail gibi bir sürü seçenek var.

Ben 500 km.lik bir gezide MT.ler takılı (AT varken makuldü tüketimi) XJ ile ortalama 200 YTL harcıyorum yakıta. HRV'de ise max. 75-80 YTL. Amacınıza uygun araç seçmelisiniz eğer off-road düşüncesi yoksa XJ çok gerekli değil, ama benim gibi off-road yapmicam diye başlayıp sonra HR-V ile batıp çıkmaya başlayınca arazi aracı alıcam diye tutturabilirsiniz; Forester'da. Maliyetler önemliyse 1.6 Vitara bence bu iş için en ideal araçtır. Vergisi, yakıtı, off-road aracına dönüşebiliyor olması ve sağlamlığı hep avantaj.

Forester için liftkit ve daha ağır devir şanzıman dişlisi üreten bir şirket vardı.... lazımsa arşivden adını bulabilirim....

Jeepcj7' Alıntı:
Forester için liftkit ve daha ağır devir şanzıman dişlisi üreten bir şirket vardı.... lazımsa arşivden adını bulabilirim....

Şükür kavuşturana, nerdesin Orkun ya, sensiz buranın tadı çıkmıyor ;D

Jeepcj7' Alıntı:

Valla sevinirim agbi ben gidip gelip yine forester alacağım galiba defender, vitara, zj, xj, disco, derken altından kalkabileceğim ve zevk alacağım araç yine forester olacak gibi

SKD nickli bir arkadaşımız var, buraya da üye olması lazım aynı nickle. Forester Turbo alıp LPG taktırmıştı, baya bir tecrübe edindi o araç ile ilgili yardımcı olacaktır.

Ancak doğa gezisi bile olsa bana Forester biraz garip geliyor, belki son kasası hariç daha çok stw gibi durduğundandır. Bilmiyorum denemek lazım, bir taraftanda çok sevdiğim bir araçtır.

Jeep başka bir şey en light olanı Patriot bile arazide neler yapabileceğini göstermiş...

http://www.expeditionswest.com/equipment/reviews/patriot/index.htm

BolbuzJack' Alıntı:
SKD nickli bir arkadaşımız var, buraya da üye olması lazım aynı nickle. Forester Turbo alıp LPG taktırmıştı, baya bir tecrübe edindi o araç ile ilgili yardımcı olacaktır.

Ancak doğa gezisi bile olsa bana Forester biraz garip geliyor, belki son kasası hariç daha çok stw gibi durduğundandır. Bilmiyorum denemek lazım, bir taraftanda çok sevdiğim bir araçtır.

Jeep başka bir şey en light olanı Patriot bile arazide neler yapabileceğini göstermiş...

http://www.expeditionswest.com/equipment/reviews/patriot/index.htm

Tamam size kesinlikle hak veriyorum ama her şey maddiyat be agbi bende safkan bir jeep veya disco kullanmak isterim ama benimgelir seviyem onları karşılamak için alt sınırda kalıyor hani kullanabilirim ama pana fayda fiyat oranı çok gelir ama gidipte bir defender veya nivanın yada cj'nin konforu ile de sıkılmak istemiyorum sonuçta zevk alamak lazım 1.6 vitara deniyor performans olmamasına ragmen 12 litre benzin tüketimi var ortalama 100 ile giden fren, yol tutuş gibi konularda zayıf olan bir araç sonuçta alıpta pişman olmak istemiyorum...
Forester ise konfor, yol tutuş, fren, performans ve her konuda kendini kanıtlamış tek sorunu var benim arazi beklentilerimi karşılayacakmı onuda çok fazla kullanan yok tam bir bilgi alamadım.
25 bin liralara kadar alınacak ve yayla, orman sahil kesimlerine ulaşıp çadır kurmama yetecek bir araç olmalı yakıtını ve vergisini karşılamalıyım ve en önemlisi onu kullandıkça sevmem lazım XJ veya ZJ tam istediğim araçlar ama gerek vergi gerekse yakıt yüksek geliyor. son kasa veya grand vitaranın 5 kapıları ise ilk alım için pahalı sonuçta herşey ne kadar kazandığınızla alakalı belkide bekleyip 3 - 5 sene sonra son kasa vitaralardan almam lazım offff of yani :smiley: bu iş öyle bir şeyki insanın içini kıpır kıpır yapıyor ama o kıpırtı para etmiyor.
Ranger türü araçlara baktım 4x4 olması ve 2.5 litre olması yine vergi yasağını çıkartıyor karşıma tabi birde istanbul için manevra ve park sorunu var sonuçta %80 şehir içi kullanacağım.

KML' Alıntı:
kırmızı demısken ..
2000 model chıroki xj classic
aldıgımda

jant-10" ofset + 32 11,5 15 mastercraft mt lastık + 3" skyjacker yukseltme den sonra

dodikler geldii

sapka hazır 1 aydır beklıo tampon vinc sırada ..

duzeltemedım lınkı kopyalayıp adres cubuguna yapıstırınca acılıyor.

Endonezya.... bir tane XJ görebildim gerisi Japon burda :(

discovery-V8' Alıntı:
Şükür kavuşturana, nerdesin Orkun ya, sensiz buranın tadı çıkmıyor ;D

http://www.scorpionsubaru.com/product.htm

Bir inceleyin bakalım, bence ağır devir dişliler takılıp, biraz da yükseltildimi çamur lastikleri ile iyi iş yapar, 4 taraf bağımsız süspansiyon enteresan artikulasyonlar yakalanabilir....

hazanfer' Alıntı:
Valla sevinirim agbi ben gidip gelip yine forester alacağım galiba defender, vitara, zj, xj, disco, derken altından kalkabileceğim ve zevk alacağım araç yine forester olacak gibi

Subaru kesinlikle çok sağlam bir markadır, ancak kısıtlı bütçe ile alınacak araç değil bence. Bir ara HR-V yerine alayım demiştim, daha geniş bagaj, daha güçlü motor nedeniyle ancak parça fiyatları beni baya ürküttü. Dünyanın en sağlam otomobillerini üreten safkan Japonlardan biridir, kolay kolayda sorun çıkartmaz ama eğer şansızlıkla bir sorun olursa adamın ocağına incir ağacı diker. Impreza kullanan bir kaç arkadaşımdan biliyorum. Kafanızı karıştırmakta istemiyorum ama bence tercih sırasında dikkat edin, sonuçta sıkılınca kolay kolay satılabilen bir araçta değil Forester, öyle olsaydı bu kadar ucuz olmazdı ikinci eli... Yükseltme ile biraz SUV.a benzemiş gerçekten.

Kamil XJ süper olmuş, sanırım benimde yapmam gereken 3" yükseltme ve 32" lastik.

Bu ne yaaa onun yakıtı yüksek, bunun vergisi yüksel, şunun parçası pakalı, o araba uzun yolda çekilmez, ötekine şehir için de binilmez....
Gidip reno 12 toros alacam valla yurdum jeep'i :mad: :mad: :-\ :'( :'(

Selamlar...

Yaklaşık 1.5 ay önce almış olduğum xj mi sonunda yükseltmeye hazır olduğumdan ve de malum kış şartlarınında yavaş yavaş istediğimiz seviyelere gelmesi sebebi, başlamak için daha fazla geç kalmıyımdiye sizlerden 3'' yükseltme kit tavsiyeleri bekliyorum gerçi bir kaç araştırdığım marka var ama tecrübeli sizlerin tavsiyelerinide bekliyorum. Anladığım kadarıyla aracımın helezonlarını yükseltmişler ama makaslar alçak kalmış bende komple bi kitle mevcut olanları çıkartıp aynı seviyeye getirmek istiyorum. Bilmiyorum nedendir ama yüksek hızlara çıkmaya başladığımda direksiyonda sarsıntılar başlıyor(rot-balans yeni yapıldı sayılır) bunun aracının ön kısmını bilinçsizce yükseltilmesi ve ayar yapılmamasıyla alakası olabilirmi sizce? Çok bildiğimden de değil ama aklımadan pitman? sorusu geçiyor mümkünmüdür?

İkinci bir konu olarakta izmirde bu kitleri sorunsuz ve güvenebilir bir şekilde monte ettirebileceğim yerler nerelerdir teknik servis kısmında 2 farkı yerin ismini buldum ayriyettende bizzat cumartesi günü gidip yetkili jeep servisiyle konuştuğumda bu tarz kitleri temin etmediklerini ama montaj yapabileceklerini söylediler. Servisde bu tarz işlemelerin maliyetinden çekiniyorum açıkcası o yüzden başka servis arayışları içersindeyim.

Son olarakda aracımın resimlerini eklemek istiyorum bu konuda bana yardımcı olucak biri varsa çok sevinirim :smiley:

valla süper elinize sağlık
öncelikle aracınız hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler.
valla en güzeli 3 inch skyjacker full kit.
arka makaslar komple çıkıyor.full yaprak yani.(tek yaprak ilaveli yaramaz)
2 ön helezon
ön kollar ve burçları
4 adet 7500 hydro yarış amortisörleri
arka makas küpeleri
ben yaklaşık 1650 usd ye aldım istanbuldan. ve sevdiğimiz bir abimiz montajını 200 ytl ye 4 saat te gerçekleştirdi.
bir oto makascıda takabilir tüm kiti. zaten adım adım izlenecek kılavuzu çıkıyor içinden.

1650 dolar çok değilmi nette yabancı sitelerde 800 dolar civarında rakamlar var içindede bahsettiğiniz parçaların hepsi mevcut internet fiyatlarını kâle almamalımıyız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Geri